Înghețată de ciocolată cu lapte condensat. Ai nevoie doar de un mixer pentru a obține cea mai fină înghețată, cea mai delicioasă și fără ace de gheață.
Avem astăzi o rețetă de înghețată care cu siguranță va deveni preferata multor veri călduroase de acum încolo și pe care v-o recomand din toată inima. Abia aștept să o repet și în alte combinații și cu alte arome.
Nu m-am mai încumetat să fac înghețată de vreo 2 ani, de când mi s-a stricat aparatul special pe care îl foloseam. Credeam că fără el nu voi putea obține acasă o înghețată cremoasă, fără ace de gheață. Dar această rețeta a ieșit muuuult, mult mai fină și mai mătăsoasă decât orice înghețată pe care am făcut-o eu la mașină.
Este ridicol de ușor de făcut și are doar 3 ingrediente. Chiar și un copil se descurcă de minune să facă această înghețată. Practic nu ai nevoie decât de un bol, un mixer și o caserolă pentru congelator.
Bonus: nici măcar nu trebuie să o scoți din congelator și să o mixezi din nou din oră în oră că la alte rețete. Foarte tare, nu-i așa? 🙂
Mergi direct la:
Ingrediente
Tot secretul înghețatei-minune stă în calitatea ingredientelor folosite. Alt secret nu există. Iată ce trebuie să folosim pentru această rețetă:
- frișcă naturală - folosiți smântână pentru frișcă, cu procent de grăsime de cel puțin 32%. Atenție, smântâna trebuie să fie foarte rece când începeți să preparați rețeta! Cred că e bine să cițiți mai întâi acest articol detaliat despre cum se bate corect frișca.
- lapte condensat îndulcit - este vorba despre lapte condensat la conservă metalică. Îl găsiți în magazinele mari, la rafturile cu produse UHT. Nu îl confundați cu laptele condensat pentru cafea care se vinde la cutii de carton sau la sticluțe! Dacă cumpărați un lapte neîndulcit, adăugați zahăr pudră după gust.
- crema de ciocolată - folosiți o cremă de calitate, cu gust bun, de alune. Vă recomand Nutella sau Finetti. Dacă nu aveți, puteți topi 300 g de ciocolată amăruie sau cu lapte.
- sare - da, știu că pentru mulți e curios să adaugi sare în deserturi, dar tocmai ea este cea care echilibrează gustul și pune în evidență toate aromele. V-aș sfătui să nu renunțați la ea!
Ingrediente opționale
- cremă de whiskey - am adăugat-o pentru aromă. Dacă aveți copii mici, puteți să nu o puneți. Puteți pune în loc o pastă sau un extract de vanilie naturală, dar în nici un caz nu puneți vreo esență chimică lichidă cumpărată din magazin!
- picături de ciocolată - e plăcut să găsești ceva crocant în masa aceea catifelată. Contrastul de texturi este delicios! Dacă le aveți în casă, e bine să le folosiți. Se găsesc de cumpărat în supermarketuri la raioanele de ingrediente pentru patiserie. Eu le-am cumpărat din Selgos. Ciocolata rasă nu e deloc același lucru, nu vă complicați cu ea. Dacă doriți totuși ceva crocant, mai bine puneți nuci sau alune rumenite puțin în tigaie și apoi mărunțite grosier cu cuțitul.
Preparare înghețată de ciocolată cu lapte condensat
Pentru o înghețată cremoasă este foarte important să introducem aer în compoziție. Este exact ceea ce face un aparat de înghețată: mixează compoziția la rece pentru a o aera. Și de aceea înghețata din comerț este întotdeauna cremoasă, chiar dacă nu are mereu ingrediente de calitate. Beneficiază în schimb de utilaje industriale puternice care aereaza compoziția, ceea ce noi nu reușim să facem acasă 😉
Mai jos, veți găsi și rețeta video pentru această înghețată. Veți vedea acolo că mai întâi am mixat smântâna foarte bine, până am obținut o frișcă fermă și la fel am mixat după adăugarea fiecărui ingredient.
Uite de ce vă tot îndemn eu să vă abonați la canalul de YouTube! Pentru că lucrurile sunt mai ușor de arătat acolo. În plus, pe canal găsiți deja multe rețete frumoase și interesante și multe altele vor urma. Nu le ratați! ?
Click pe acest link pentru abonare la canalul de YouTube!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 400 ml smântână pentru frișcă (min 32%grăsime)
- 300 g cremă de ciocolată (Nutella/Finetti)
- ½ linguriță de sare
opțional
- 4 linguri cremă de whiskey
- 70 g picături de ciocolată
Instrucțiuni de preparare
- Mixați smântâna pentru frișcă împreună cu sarea până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
- Puneți laptele condensat peste frișca și mixați din nou.
- Adăugați crema de ciocolată și crema de whiskey și mixați să se încorporeze.
- La final încorporați și picăturile de ciocolată în compoziție, folosind o spatulă.
- Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 8 ore sau de seara până dimineața.
- Înghețata de ciocolată cu lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Pentru această rețetă trebuie să-i mulțumesc Cristinei de la Divă în Bucătărie, căci ea mi-a fost sursă de inspirație. Poate îi faceți o vizită! 🙂
Violeta a zis
Gustul acestei inghetate este gustul copilariei .Multumesc mult pentru aceasta reteta minunata si foarte usor de facut .
Iuliana Sbîrnea a zis
Cu mare drag! Mă bucur că v-a plăcut!