Rulouri cu dovleac din aluat pufos de cozonac, glazurate cu ciocolată albă. Un desert delicios de toamnă. Hai să vedem cum se fac!
Abia așteptam să vă arăt rețeta aceasta de rulouri umplute cu cremă de dovleac și pictate delicios cu ciocolată albă! De când le-am scos din cuptor am fost tare entuziasmată de cât de frumoase sunt și cât de minunat miroseau!
Rețeta aceasta este foarte asemănătoare cu cea a melcilor cu nucă din aluat de cozonac, foarte gustoși și arătoși și aceia, neapărat să îi încercați!
Aluatul rulourilor este incredibil de pufos, se desface în fâșii fine ca mătasea!
Am folosit pentru acest desert multă umplutură de dovleac și nucă, pe care am aromatizat-o cu puțină scorțișoară. La final, am prelins ciocolată albă topită peste rulourile dolofane. Delicioase arome și texturi, veți vedea!
Mod de preparare rulouri cu dovleac și ciocolată albă
Totul începe cu un piure fin de dovleac pe care trebuie să îl aveți pregătit înainte de a vă apuca de treabă.
Piureul de dovleac se face foarte simplu, dintr-un dovleac copt în cuptor, al cărui miez îl pasăm apoi cu un blender de mână. Gata, avem un piure de dovleac pe care îl putem folosi apoi în multe alte deserturi delicioase.
Vă las mai jos rețeta scrisă, în formatul pe care îl puteți tipări, iar la finalul ei găsiți și rețeta în format video, cu toate explicațiile necesare, dacă vă este mai ușor de urmărit în acest fel.
Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube și să apăsați clopoțelul pentru notificări pentru a nu pierde nicio rețetă de pe canal! Acesta este link-ul de abonare.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Rulouri cu dovleac și ciocolată albă
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
aluatul
- 350 g făină
- 7 g drojdie uscată+2 linguri de apă
- 60 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- 3 gălbenușuri
- 130 ml lapte puțin călduț
- 50 g unt 82% grăsime, topit și răcit
- un praf de sare
umplutura
- 300 g piure de dovleac
- 3 albușuri
- 80 g zahăr
- 120 g nucă măcinată
- 1 linguriță de scorțișoară
în plus
- 1 ou pentru uns deasupra
- 50 g ciocolată albă
- 1 linguriță ulei
- 50 g nucă măcinată
Instrucțiuni de preparare
am folosit o tavă de aprox. 40x30 cm
aluatul
- Începeți prin a topi untul. Lăsați-l să se răcească.
- Hidratați drojdia uscată în 2 linguri de apă. Lăsați-o deoparte timp de 10 minute ca să se activeze.
- Cerneți făina într-un bol încăpător sau direct în vasul mixerului. Adăugați drojdia hidratată, zahărul, sarea, laptele și cele 3 gălbenușuri.
- Începeți să frământați la mână sau la robot și după ce aluatul începe să se lege, încorporați untul topit, turnând puțin câte puțin și frământând continuu.
- Frământați aluatul cam 7-8 minute la robot sau 15 minute la mână, până când este omogen, elastic și nu se mai lipește de mâini.
- Puneți aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, acoperiți cu folie alimentară sau cu un prosop și lăsați-l să dospească la temperatura camerei timp de o oră sau până când își dublează volumul (depinde de temperatura din cameră)
umplutura
- Bateți albușurile spumă, apoi adăugați zahărul și mixați din nou.
- Adăugați peste albușuri: nuca măcinată, piureul de dovleac, zahărul și scorțișoara. Omogenizați.
formare rulouri
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Ungeți blatul de lucru cu puțin ulei. Răsturnați aluatul și dați-i o formă dreptunghiulară de aproximativ 40x30 cm și 1 cm grosime.
- Întindeți umplutura peste aluat, apoi rulați aluatul ca la rulade.
- Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați sulul de aluat în 8 bucăți/rulouri de grosime egală. S-ar putea ca umplutura să vă dea ceva bătăi de cap, pentru că este foarte moale și aerată. Dar dacă vă mișcați repede, veți reuși să puneți rulourile în tavă fără ca aceasta să curgă.
- Așezați rulourile în tavă. Mie mi-au încăput câte 2 pe 4 rânduri.
- Acoperiți tava cu un prosop și lăsați rulourile să mai dospească încă 20 de minute, cât timp se încinge cuptorul.
coacere rulouri
- Bateți oul cu o furculiță și ungeti rulourile cu ou bătut, folosind o pensulă de patiserie.
- Presărați deasupra rulourilor cele 50 g de nucă măcinată.
- Dați tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când rulourile sunt bine coapte și rumenite. Puteți face testul cu scobitoarea ca să verificați aluatul.
decor
- Scoateți rulourile din tavă și lăsați-le să se răcească.
- Mărunțiți ciocolata albă, puneți uleiul peste ea și topiți-o la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
- Cu o linguriță, turnați ciocolata topită peste rulouri.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu