Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri americane cu ciocolată

Publicat la 19 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

122 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de fursecuri americane cu ciocolată, cu gust bogat de unt și aromă de vanilie. Numai bune de pus lângă un pahar cu lapte.

Le-am denumit fursecuri americane pentru că numai în filme am văzut genul acesta de prăjiturele zdravene, mari cât toată palma pe care americanii le servesc cu lapte la micul dejun sau la gustare.

Noi suntem obișnuiți cu fursecuri mai fine , micuțe și delicate. Veți găsi pe blog o mulțime de rețete pentru astfel de fursecuri delicioase, dar pentru astăzi mi-am dorit altceva.

Fursecuri americane

Aluatul pentru aceste fursecuri americane are practic aceleași ingrediente, ba chiar și în aceleași proporții cu fursecurile pe care le facem în mod obișnuit de Crăciun.

Doar modul de formare să zicem că diferă puțin. Aluatul stă mai mult la rece și ne vom folosi de o lingură de înghețată pentru a da formă fursecurilor. Rezultă niște mici "bombe" dulci, fragede și delicioase. Sunt convinsă că-l veți da gata pe Moș Crăciun dacă îi lăsați câteva pe masă alături de un pahar de lapte 😉

Exact aceeași formă o au și fursecurile cu unt de arahide și goji, poate veți dori să le încercați și pe acelea. Sunt delicioase!

Fursecuri americane

Iar dacă sunteți în căutarea unor fursecuri specifice pentru Crăciun, vă las mai jos câteva idei:

  • nuci umplute cu cremă de ciocolată sau cu gem
  • ișlere cu gem și glazură de ciocolată
  • fursecuri crăpate (crinkles) cu ciocolată neagră
  • turtă dulce decorată cu glazură de zahăr

Mod de preparare fursecuri americane cu ciocolată

Așa cum v-am spus, rețeta de astăzi nu diferă prea mult de fursecurile clasice. Cel mai important lucru este să vă asigurați că folosiți picături de ciocolată termostabilă și nu din cea pentru creme și glazuri.

Cele două tipuri de picături de ciocolată nu diferă foarte mult ca aspect și se pot confunda ușor. Dacă folosiți picături pentru creme și glazuri, acestea se vor topi în cuptor, ciocolata va curge în tavă și se va arde.

  • picaturi de ciocolata termostabile
  • aluat pentru fursecuri

Găsiți mai jos lista de ingrediente și rețeta în formatul scris pe care îl puteți scoate la imprimantă.

Avem și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului . O găsiți imediat sub rețeta scrisă.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri americane

Fursecuri americane cu unt și ciocolată

Rețeta de fursecuri americane cu ciocolată, cu gust bogat de unt și aromă de vanilie. Numai bune de pus lângă un pahar cu lapte.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
la rece: 2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 15 fursecuri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt
lingură înghețată
lingură înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 20 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 300 g făină tip 000
  • 5 g praf de copt
  • 50 g picături de ciocolată termostabilă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați untul cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până când zahărul este dizolvat și untul devine spumos.
  • Adăugați oul și extractul de vanilie și mixați din nou.
  • Cu o spatulă încorporați făina și praful de copt.
  • La final adăugați picăturile de ciocolată și amestecați cu spatula să le distribuiți în aluat.
  • Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 2 ore.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Luați bucăți din aluat folosind o lingură pentru înghețată și așezați fursecurile în tavă lăsând 2-3 cm între ele pentru ca se mai lățesc puțin la copt.
  • Coaceți fursecurile 12-15 minute până când se rumenesc ușor pe partea care a fost în contact cu tava.
  • Când le scoateți din cuptor, fursecurile vor fi foarte moi. Lăsați-le să se răcorească puțin în tavă, abia apoi le mutați pe un grătar.
Valori nutriționale
Fursecuri americane cu unt și ciocolată
Valori per porție
Calorii
221
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
12
g
18
%
Colesterol
 
40
mg
13
%
Carbohidrați
 
24
g
8
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
9
g
10
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fursecuri americane

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
122 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x