Rețeta de fursecuri americane cu ciocolată, cu gust bogat de unt și aromă de vanilie. Numai bune de pus lângă un pahar cu lapte.
Le-am denumit fursecuri americane pentru că numai în filme am văzut genul acesta de prăjiturele zdravene, mari cât toată palma pe care americanii le servesc cu lapte la micul dejun sau la gustare.
Noi suntem obișnuiți cu fursecuri mai fine, micuțe și delicate. Veți găsi pe blog o mulțime de rețete pentru astfel de fursecuri delicioase, dar pentru astăzi mi-am dorit altceva.
Aluatul pentru aceste fursecuri americane are practic aceleași ingrediente, ba chiar și în aceleași proporții cu fursecurile pe care le facem în mod obișnuit de Crăciun.
Doar modul de formare să zicem că diferă puțin. Aluatul stă mai mult la rece și ne vom folosi de o lingură de înghețată pentru a da formă fursecurilor. Rezultă niște mici "bombe" dulci, fragede și delicioase. Sunt convinsă că-l veți da gata pe Moș Crăciun dacă îi lăsați câteva pe masă alături de un pahar de lapte 😉
Exact aceeași formă o au și fursecurile cu unt de arahide și goji, poate veți dori să le încercați și pe acelea. Sunt delicioase!
Iar dacă sunteți în căutarea unor fursecuri specifice pentru Crăciun, vă las mai jos câteva idei:
- nuci umplute cu cremă de ciocolată sau cu gem
- ișlere cu gem și glazură de ciocolată
- fursecuri crăpate (crinkles) cu ciocolată neagră
- turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
Mod de preparare fursecuri americane cu ciocolată
Așa cum v-am spus, rețeta de astăzi nu diferă prea mult de fursecurile clasice. Cel mai important lucru este să vă asigurați că folosiți picături de ciocolată termostabilă și nu din cea pentru creme și glazuri.
Cele două tipuri de picături de ciocolată nu diferă foarte mult ca aspect și se pot confunda ușor. Dacă folosiți picături pentru creme și glazuri, acestea se vor topi în cuptor, ciocolata va curge în tavă și se va arde.
Găsiți mai jos lista de ingrediente și rețeta în formatul scris pe care îl puteți scoate la imprimantă.
Avem și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. O găsiți imediat sub rețeta scrisă.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Fursecuri americane cu unt și ciocolată
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 200 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 20 g zahăr Bourbon
- un praf de sare
- 1 ou mare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 300 g făină tip 000
- 5 g praf de copt
- 50 g picături de ciocolată termostabilă
Instrucțiuni de preparare
- Mixați untul cu zahărul, zahărul Bourbon și sarea până când zahărul este dizolvat și untul devine spumos.
- Adăugați oul și extractul de vanilie și mixați din nou.
- Cu o spatulă încorporați făina și praful de copt.
- La final adăugați picăturile de ciocolată și amestecați cu spatula să le distribuiți în aluat.
- Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 2 ore.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Luați bucăți din aluat folosind o lingură pentru înghețată și așezați fursecurile în tavă lăsând 2-3 cm între ele pentru ca se mai lățesc puțin la copt.
- Coaceți fursecurile 12-15 minute până când se rumenesc ușor pe partea care a fost în contact cu tava.
- Când le scoateți din cuptor, fursecurile vor fi foarte moi. Lăsați-le să se răcorească puțin în tavă, abia apoi le mutați pe un grătar.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu