Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Brioșe sărate cu ce găsești prin frigider

Publicat la 15 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

61 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cum să faci cele mai bune brioșe sărate cu ce ai prin frigider și cum să salvezi resturile alimentare pe care nu le mai mănâncă nimeni.

Știți toate acele cutii, cutiuțe și punguțe în care a rămas câte un rest "de ceva" prin frigider și pe care toți ai casei le împing de colo-colo pe raft și niciunul nu vrea să le mai mănânce?

Sau cele câteva ouă vechi pe care nici nu mai știi când le-ai cumpărat? Sau niște legume care au început să se veștejească? Ei bine, toate astea la un loc se pot transforma miraculos în câteva brioșe pe care, culmea, se vor bate toți ai casei imediat ce le scoți din cuptor! Da, da, exact aceleași persoane care strâmbau din nas la brânza și șunca uitată pe raft! ?

Briose sarate

În fotografia de mai jos puteți vedea cam ce am găsit eu la o inspecție prin frigider: un pic de iaurt într-o gălețică, o folie de șuncă tăiată cuburi pe care nu mai știu pentru ce o cumpărasem, 4 ouă care expirau peste 2 zile, un ardei kapia veștejit... nimicuri, câte puțin din toate. Ba am avut chiar și un fir de ceapă verde rătăcit și el în lada cu legume.

ingrediente

Le-am tăiat, tocat, amestecat, am făcut un aluat rapid , cam ca cel de clătite și la cuptor cu ele! Eu am ales să fac brioșe pentru că forma lor simpatică le face irezistibile pentru oricine. Nimeni nu refuză o brioșele, mai când miros atât de apetisant în cuptor. Dar la fel de bine puteți turna aluatul în orice fel de tavă, chiar și una de chec.

Ce alte ingrediente mai putem pune în aceste brioșe sărate

Păstrând aluatul de bază, mai putem adăuga în rețetă și alte ingrediente care poate că staționează de ceva timp în frigider sau în dulap. Iată câteva sugestii:

  • ciuperci - proaspete, congelate sau din conservă
  • măsline
  • ton din conservă
  • baby spanac
  • boabe de porumb fiert
  • boabe de mazăre
  • roșii uscate tăiate cubulețe
Briose sarate

Cum și când servim brioșele sărate

  • la micul dejun
  • la prânz sau cină, alături de o salată
  • la pachetul pentru școală sau serviciu
  • la picnic
  • la un drum lung cu mașina

Cum se păstrează brioșele. Se pot congela?

Brioșele sărate se pot servi și calde, și reci. Se păstrează foarte bine la temperatura camerei 1-2 zile sau la frigider 3-4 zile.

Se pot încălzi la microunde.

Dacă faceți mai multe, puteți congela o parte din ele pentru mai târziu. Le puneți în caserole sau în pungi și le păstrați la congelator pentru 2 luni. Nu uitați să scrieți data congelării! Pentru decongelare, doar le scoateți din pungi și le lăsați să ajungă la temperatura camerei.

Alte rețete prin care se pot salva resturile alimentare

Pe blog mai găsiți câteva rețete care pot fi adaptate în așa fel încât să includem în ele fie un rest de brânză sau iaurt, fie preparatele din carne sau legume care nu se mai mănâncă. Vă las mai jos câteva astfel de rețete:

  • budincă de dovlecei cu brânză și ciuperci
  • cartofi umpluți cu brânză și șunculiță
  • paste cu cârnați și brânză de burduf
  • frittata cu dovlecei și telemea
  • budincă ce brânză și conopidă

Mod de preparare brioșe sărate (VIDEO inclus)

Se fac foarte rapid și ușor aceste brioșe sărate, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip cum au fost preparate, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Briose sarate

Brioșe sărate

Cum să faci cele mai bune brioșe sărate cu ce ai prin frigider și cum să salvezi resturile alimentare pe care nu le mai mănâncă nimeni.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 8 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tava briose
tavă pentru brioșe

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g iaurt
  • 130 g brânză de vaci
  • 120 g șunculiță de porc
  • 4 ouă
  • sare, piper, oregano - după gust
  • 2 linguri de ulei
  • 150 g făină
  • ½ linguriță praf de copt
  • 1 ardei kapia
  • 1 fir ceapă verde
  • pătrunjel

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți iaurtul la scurs într-o sită. Va lăsa mult zer pe care nu ni-l dorim în aluat.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă potrivită. Fie o ungeți cu unt, fie folosiți hârtii pentru brioșe sau hârtie de copt, după caz.
  • Tăiați mărunt: ardeiul gras, ceapa, șunca și pătrunjelul. Brânza o dați pe răzătoare sau o zdrobiți cu dinții unei furculițe.
  • Mixați ouăle până se albesc la culoare și își triplează volumul.
  • Peste crema de ouă puneți: iaurtul scurs de zer, legumele tocate, pătrunjelul, șunca și brânza.
  • Amestecați, apoi condimentați cu sare, piper și oregano uscat, după gust.
  • La final încorporați în compoziția de mai sus făina și praful de copt.
  • Puneți compoziția în tava de brioșe. Mie mi-au rezultat 8 brioșe. În funcție de tava voastră, pot fi mai multe sau mai puține.
  • Coaceți brioșele timp de aproximativ 40 de minute, până se rumenesc ușor și trec testul cu scobitoarea.
  • Lăsați brioșele să se răcească în tavă cam 5-7 minute, apoi le scoateți cu grijă să se răcească pe un grătar.
Valori nutriționale
Brioșe sărate
Valori per porție
Calorii
159
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
81
mg
27
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
10
g
20
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Briose sarate

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
61 shares

Comentarii

  1. Diana a zis

    octombrie 11, 2021 at 12:33 pm

    Cu ce ați uns tava?
    Am mai văzut prin videouri de gătit ceva spray, dar nu știu cum se numește și unde sa îl caut. Dacă ma puteți ajuta cu aceasta informație, va mulțumesc!
    O zi buna,
    Diana 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2021 at 1:54 pm

      Bună Diana,
      Spray-ul l-am comandat online de la Anyta Cooking.
      Uite aici: https://anytacooking.ro/spray-pulverizator-pentru-pentru-ungerea-formelor-si-tavilor/
      E foarte bun, îl recomand. Nu am găsit ceva similar în magazine sau supermarket.
      O zi frumoasă și ție!

      Răspunde
      • Diana a zis

        octombrie 11, 2021 at 2:07 pm

        5 stars
        Mulțumesc mult!

        Răspunde
  2. lena a zis

    iunie 15, 2021 at 11:17 am

    Ce idee buna !! Multumim!
    Cred ca sunt numai bune pentru pachetelul de la scoala si reducem si risipa de mancare.
    O sa le incerc azi
    Doar o mica observatie: cred ca daca am pune compozitia in hartiute pentru briose s-ar lipi tare, nu cred ca are destula grasime; de aceea o sa folosesc tot unt topit, ca tine.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 15, 2021 at 11:41 am

      Sunt niște hârtiuțe de brioșe cu strat antiadeziv. Dacă aveți din acelea, le puteți folosi. Eu aveam doar hârtiuțe simple, de aceea am preferat să ung tava.
      Mă bucur că vă place ideea, sper să iasă bine brioșele și să placă școlarilor 🙂

      Răspunde
5 from 9 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x