Rețeta delicioasă de paste cu cârnați și sos de brânză de burduf. Cum se fac pastele cu cârnați de casă. Cum se face sosul de brânză de burduf și smântână.
Săptămâna trecută am primit pentru testare un coș cu brânzeturi venite din inima Transilvaniei. Producătorul se numește "De la Fermă" și mărturisesc că până să primesc pachetul nu știam nimic despre ei.
Dar după ce le-am gustat și mi-au plăcut mult, am vrut să aflu mai multe despre cei care le produc și le-am făcut o vizită pe site.
Cred că v-ar plăcea și vouă să îi cunoașteți - fie și doar virtual - pe nea Ion, nea Ghiță, Pavel și pe ceilalți oameni pricepuți care fac brânză atât de bună. Acesta este site-ul lor: De la Fermă.
Prima care mi-a făcut cu ochiul și pe care am vrut să o încerc, a fost brânza de burduf strașnic din lapte de oaie. E delicată, cremoasă, potrivit de sărată și cu un gust foarte plăcut.
Și pentru că am vrut să fac ceva puțin mai altfel decât clasica mămăligă cu brânză, mi-am imaginat brânza asta topindu-se încet într-un sos fin și cremos.
Ce a ieșit nouă ne-a plăcut foarte mult: spirale de paste îmbrăcate în sos delicios și printre ele, bucățele de cârnați de casă. O explozie de gusturi care o să vă placă și vouă, știu sigur! Tocmai de aceea vă las mai jos rețeta. Abia aștept să primesc vești de la voi, să îmi spuneți cum v-a plăcut! 🙂
Mod de preparare paste cu cârnați și brânză de burduf
Ca orice rețetă de paste, nici aceasta nu are cine știe ce dificultate. Succesul ei constă în alegerea ingredientelor.
Ideal ar fi să aveți niște cârnați de casă sau poate unii cumpărați de la micii producători din zona voastră care fac produse de calitate din ingrediente cinstite. Ar fi păcat să folosiți cabanos sau știu eu ce cârnați industriali.
>>> Aici găsiți mai multe rețete cu paste <<<
Ca paste cred că fusilli sunt cele mai potrivite pentru că rețin tot sosul ăla delicios între aripile lor. Dar la urma urmei, dacă nu aveți fusilli în casă, sunt bune oricare altele.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 4 cârnați (eu am folosit cârnați de casă din amestec porc și vită)
- 100 g brânză de burduf (am folosit brânza cu gust strașnic De la Ferma cu Omenie)
- 200 ml smântână de gătit (20% grăsime)
- 180 g paste uscate (am folosit fusilli)
- piper și nucșoară după gust (eu nu am mai pus sare)
- pătrunjel sau mărar pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați cârnații în bucăți cam de 2 cm și puneți-i într-o tigaie care va merge la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute. Puteți să îi și prăjiți dacă vă plac mai mult așa, dar sunt destule grăsimi în rețetă, eu nu am vrut să mai adaug și ulei.
- Puneți pastele la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Când cârnații sunt gata, îi scoateți și îi păstrați la cald într-un castron. Dacă au lăsat prea multă grăsime în tigaie, poate veți dori să mai scurgeți din ea.
- În grăsimea scursă de la cârnați puneți brânza de burduf tăiată cuburi și smântâna. Adăugați piper și scorțișoară. Gustați și decideți dacă trebuie și sare. Eu nu am pus. Amestecați sosul pe foc mic până când brânza de burduf este topită. Dacă doriți să mai subțiați sosul, adăugați puțin din apa în care au fiert pastele.
- Puneți cârnații în sosul de brânză, apoi pastele scurse de apă. Lăsați totul la foc foarte mic 2-3 minute să se împrietenească toate aromele. Amestecați continuu să nu se lipească sosul.
- Presărați cu pătrunjel sau mărar și serviți imediat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu