Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Inele de calamar pane în sos de bere

Publicat la 11 noiembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

182 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Inele de calamar pane, crocante la exterior, dar fragede și moi la interior. Un aperitiv delicios, foarte ușor de făcut acasă!

Sunt mare iubitoare de fructe de mare. Le comand de câte ori mergem la restaurant și gătesc foarte des creveți acasă, dovadă și cele aproape 20 de rețete cu creveți de pe blog.

Inele de calamar pane în sos de bere

Nu știu de ce, calamar încă nu mă încumetasem să gătesc. Îmi era teamă că nu va ieși crusta crocantă și pufoasă ca la restaurant și că nu vor fi la fel de fragezi.

Cât m-am înșelat! Să faci inele de calamar pane acasă e cel mai simplu lucru din lume! Mai ales că acum găsim cu ușurință la pescărie calamar proaspăt sau congelat , gata de pus in tigaie. Iar dacă în aluat folosești puțină bere, aceasta va face inelele mai gustoase și cu un aspect mai apetisant 😉

Banner selgros

Așa că astăzi o să vă conving și pe voi să încercați rețeta de calamar pane în aluat cu bere. Simplă de tot, rapidă și mai ales absolut delicioasă!

Nu durează mai mult de 20 de minute până când inelele astea aurii și crocante să ajungă pe masă! Între timp poți pregăti și un sos de usturoi sau de iaurt sau le poți servi simplu, doar cu lămâie. Important e să nu uiți să pui și berea pe masă, apoi toate vin de la sine! 😀

Tot ce trebuie să știi pentru reușita rețetei

Ce fel de calamari folosim la această rețetă?

Puteți folosi calamari proaspeți, întregi pe care să îi curățați și să îi tăiați în inele de aprox. 1 cm grosime. Varianta mai comodă este să cumpărați inele de calamar congelate.

De ce se folosește bere la această rețetă?

Berea face crusta crocantă, dă o aromă specială și o culoare foarte plăcută.

Putem înlocui berea cu apă?

Da, se poate, dar nu vă recomand. Pierdeți textura crustei, aroma specifică și culoarea aurie, frumoasă.

Cum se prăjesc inelele de calamar?

Inelele de calamar pane se prăjesc în baie de ulei. Uleiul trebuie să fie foarte bine încins atunci când puneți calamarii, apoi reduceți focul la mediu. Nu aglomerați tigaia deoarece calamarii se vor lipi între ei.

Cum se servesc inelele de calamar pane

Se servesc cât sunt calde, cu mujdei de usturoi, cu lămâie sau cu un sos de iaurt.

Inele de calamar pane în sos de bere

Mod de preparare inele de calamar pane în sos de bere

Cred că v-ați dat seama deja că rețeta de calamar prăjit în tigaie este foarte ușoară. Totuși, e mereu util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉

Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Inele de calamar pane în sos de bere

Inele de calamar pane în sos de bere

Inele de calamar pane, crocante la exterior, dar fragede și moi la interior. Un aperitiv delicios, foarte ușor de făcut acasă!
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 20 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 400 g inele de calamar (proaspeți sau decongelați)

sosul de bere

  • 200 ml bere
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • sare, piper, usturoi pudră - după gust

în plus

  • 100 g făină (pentru tăvălit inelele de calamar)
  • 500 ml ulei (pentru prăjit )

pentru servit

  • după preferințe: lămâie, mujdei de usturoi, sos de iaurt, etc.

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă folosiți inele de calamar congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze.
    inele de calamar
  • Într-un castron puneți berea, oul bătut și condimentele. Încorporați făina folosind un tel de mână. Veți obține un aluat puțin mai dens decât cel de clătite.
    amestecam berea cu ouale si faina
  • Treceți inelele de calamar mai întâi prin făină.
    trecem inelele de calamar prin faina
  • Apoi prin sosul de bere și făină.
    trecem inelele de calamar prin sosul de bere
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie. Uleiul trebuie să fie bine încins când puneți calamarii. Prăjiți inelele de calamar pe ambele părți la foc mediu.
    prajim calamarii in baie de ulei
  • Sunt gata când sunt frumos rumenite. Scoateți inelele de calamar pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
    scoatem inelele de calamar pe prosoape de hartie
  • Serviți inelele de calamar pane cu lămâie, mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt.
    Inele de calamar pane în sos de bere
Valori nutriționale
Inele de calamar pane în sos de bere
Valori per porție
Calorii
686
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
466
mg
155
%
Carbohidrați
 
58
g
19
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
38
g
76
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Inele de calamar pane în sos de bere

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
182 shares

Comentarii

  1. Prodan a zis

    noiembrie 11, 2021 at 12:08 pm

    5 stars
    PERFECT !!! Mai vreau o portie! Acum ca este si reteta video,nu mai duc grija oualelor.... si chiar merg sa cumpar niste inele (se gasesc mai usor si sunt gata pregatite de gatit) si ma apuc sa fac o portie dubla! O singura intrebare mai am: cum nu am mai mancat pana acum, si cum mie imi place sa mananc pestele cu mamaliga, inelele astea intra tot in categoria produselor pescaresti, sunt mai bune cu mamaliga?

    Răspunde
  2. Prodan a zis

    noiembrie 01, 2021 at 11:22 am

    5 stars
    Chiar ma miram cand am citit lista de ingrediente pt sos, ca nu se pune NICI un OU !!!! Nu stiu de unde l-ai scos, dar hopaaaa..... apare de dupa colt si OUL la punctul 2 al instructiunilor de preparare. Problema e cu numarul lor, pt ca daca dau pe X3, cantitatile se tripleaza, dar la instructiunile de preparare, ....tot numai OUL este, nu ouale...... In rest reteta este buna, o sa o incerc si eu. (o sa am grija cu oualele}

    Răspunde
5 from 5 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x