Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

Cele mai bune rețete de cozonac pentru Paște – pufos, aromat și ușor de făcut

Publicat la 28 martie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

9 shares

Cauți o rețetă bună de cozonac pentru masa de Paște? Ai ajuns unde trebuie! Mai jos găsești o selecție de 10 rețete testate, pentru toate gusturile: cozonac tradițional, fără frământare, Panettone, Babka, cozonac vegan sau cozonac fără drojdie.

retete de cozonac pentru paste

Bucătăria românească este plină de arome și tradiții, iar cozonacul este unul dintre cele mai iubite preparate din meniul pentru masa de Paște . Nu uita să pui pe masa festivă tradiționalele ouă roșii vopsite natural!

Mergi direct la:
  • Ce trebuie să știi înainte să te apuci de făcut cozonaci
  • Rețete de cozonac pentru toate gusturile

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de făcut cozonaci

📌 Cozonac frământat vs. fără frământare – care e mai bun?


Frământarea clasică ajută la dezvoltarea glutenului, iar textura va fi mai aerată și mai elastică. Rețetele fără frământare sunt mai rapide și mai ușor de făcut, dar au nevoie de un aluat mai hidratat și o dospire mai lungă. 👉 Cozonac frământat vs. fără frământare – ce alegem?

📌 Care e cea mai bună făină pentru cozonac?

Făina tip 000, cu conținut mai mare de proteine, e ideală pentru un aluat pufos și bine crescut. Dar nu toate făinurile 000 sunt la fel! Am testat mai multe mărci și am făcut un clasament util:👉 Ghid pentru alegerea făinii de cozonac – care e cea mai bună?

📌 Cum dospim mai repede aluatul?

Temperatura ambientală, prospețimea drojdiei și hidratarea corectă sunt esențiale. Pentru o dospire rapidă, poți folosi cuptorul ușor încălzit – fie el electric sau pe gaz. Găsești toate sfaturile aici: 👉 Cum dospim mai repede aluatul de cozonac

Rețete de cozonac pentru toate gusturile

De la clasicul cozonac cu nucă și stafide, până la variante cu ciocolată, fructe uscate sau umpluturi vegane – toate rețetele din colecție sunt testate, explicate clar și unele au și variantă video pentru o reușită garantată.

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta Silvia Jurcovan
Cozonac moldovenesc cu aluat opărit după rețeta Silviei Jurcovan - cel mai fin și cel mai pufos cozonac. Și se păstrează moale și proaspăt mai multe zile!
Vezi rețeta aici
felie de cozonac moldovenesc cu rahat
Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
Să faci cozonac fără frământare și fără împăturiri, e o provocare. Dar cu rețeta potrivită, veți obține cozonaci de vis cu efort minim!
Vezi rețeta aici
doi cozonaci prezentati in sectiune
Cozonac cu smântână și stafide
Visezi la un cozonac fin, pufos ca un norișor, care să se păstreze proaspăt mai multe zile? Încearcă această rețetă de cozonac cu smântână și stafide! Te va surprinde plăcut textura lui catifelată!
Vezi rețeta aici
Cozonac cu smantana si stafide
Cozonac economic cu rahat și cacao - rețeta ieftină de cozonac pufos
Cozonac economic cu rahat și cacao - rețeta perfectă pentru un cozonac pufos și aromat, cu mai puține calorii, ideal pentru orice sărbătoare.
Vezi rețeta aici
Felii pufoase de cozonac cu mult rahat si cacaco
Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
Învață să faci panettone autentic cu fructe uscate și tehnica prefermentului (poolish). Textură aerată, aromă intensă și rețetă pas cu pas!
Vezi rețeta aici
jumătate de panettone pufos cu fructe uscate si portocale - sectiune in care se vede perfect structura fina a aluatului
Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
Rețeta completă de Babka cu ciocolată, explicată clar și detaliat. Toate secretele pentru aluat pufos, straturi bine definite și gust intens de ciocolată.
Vezi rețeta aici
trei felii de cozonac Babka cu ciocolata și nuci pe platou de lemn
Cozonac cu maia naturală și stafide
Iubitori de aluaturi dospite cu maia naturală? Cu siguranță veți iubi această rețetă de cozonac! Un aluat moale, pufos, dar robust și cu un gust desăvârșit. Cozonacul acesta atât de bun și de deosebit, te va duce cu gândul la cozonacii bunicii copți în cuptorul cu lemne.
Vezi rețeta aici
Cozonac cu maia naturala si stafide
Cozonac cu nucă pufos și aromat
Rețeta de cozonac cu nucă. Cozonac tradițional, foarte pufos, cu multă umplutură de nucă. Cum se face aluatul pentru un cozonac pufos.
Vezi rețeta aici
Cozonac cu nuca
Cozonac cu gem sau dulceață
Vrei să încerci și alte umpluturi decât cele clasice? Ce zici de un cozonac împletit, umplut cu dulceața ta preferată? Cozonacul umplut cu gem sau dulceață nu doar că arată minunat, dar este absolut delicios!
Vezi rețeta aici
Cozonac cu gem
Cozonac de post cu suc de portocale și migdale
E foarte bun acest cozonac de post cu suc de portocale! Este aromat și pufos, umplut cu o cremă delicioasă de migdale și merișoare confiate.
Vezi rețeta aici
cozonac de post cu suc de portocale

Gătește cu drag, sărbătorește cu bucurie!

Sper să găsești aici rețeta perfectă de cozonac pentru Paștele acesta. Dacă ai întrebări sau vrei să-mi spui cum ți-a ieșit, lasă-mi un comentariu – îți răspund cu drag.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
9 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x