Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Colecții de rețete

Cele mai bune rețete de cozonac pentru Paște – pufos, aromat și ușor de făcut

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 3 apr. 2025 · Publicată: 28 mart. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
10 shares

Cauți o rețetă bună de cozonac pentru masa de Paște? Ai ajuns unde trebuie! Mai jos găsești o selecție de 10 rețete testate, pentru toate gusturile: cozonac tradițional, fără frământare, Panettone, Babka, cozonac vegan sau cozonac fără drojdie.

retete de cozonac pentru paste

Bucătăria românească este plină de arome și tradiții, iar cozonacul este unul dintre cele mai iubite preparate din meniul pentru masa de Paște . Nu uita să pui pe masa festivă tradiționalele ouă roșii vopsite natural!

Mergi direct la:
  • Ce trebuie să știi înainte să te apuci de făcut cozonaci
  • Rețete de cozonac pentru toate gusturile

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de făcut cozonaci

📌 Cozonac frământat vs. fără frământare - care e mai bun?


Frământarea clasică ajută la dezvoltarea glutenului, iar textura va fi mai aerată și mai elastică. Rețetele fără frământare sunt mai rapide și mai ușor de făcut, dar au nevoie de un aluat mai hidratat și o dospire mai lungă. 👉 Cozonac frământat vs. fără frământare - ce alegem?

📌 Care e cea mai bună făină pentru cozonac?

Făina tip 000, cu conținut mai mare de proteine, e ideală pentru un aluat pufos și bine crescut. Dar nu toate făinurile 000 sunt la fel! Am testat mai multe mărci și am făcut un clasament util:👉 Ghid pentru alegerea făinii de cozonac - care e cea mai bună?

📌 Cum dospim mai repede aluatul?

Temperatura ambientală, prospețimea drojdiei și hidratarea corectă sunt esențiale. Pentru o dospire rapidă, poți folosi cuptorul ușor încălzit - fie el electric sau pe gaz. Găsești toate sfaturile aici: 👉 Cum dospim mai repede aluatul de cozonac

Rețete de cozonac pentru toate gusturile

De la clasicul cozonac cu nucă și stafide, până la variante cu ciocolată, fructe uscate sau umpluturi vegane - toate rețetele din colecție sunt testate, explicate clar și unele au și variantă video pentru o reușită garantată.

Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta Silvia Jurcovan
Cozonac moldovenesc cu aluat opărit după rețeta Silviei Jurcovan - cel mai fin și cel mai pufos cozonac. Și se păstrează moale și proaspăt mai multe zile!
Vezi rețeta aici
felie de cozonac moldovenesc cu rahat
Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă
Să faci cozonac fără frământare și fără împăturiri, e o provocare. Dar cu rețeta potrivită, veți obține cozonaci de vis cu efort minim!
Vezi rețeta aici
doi cozonaci prezentati in sectiune
Cozonac cu smântână și stafide
Visezi la un cozonac fin, pufos ca un norișor, care să se păstreze proaspăt mai multe zile? Încearcă această rețetă de cozonac cu smântână și stafide! Te va surprinde plăcut textura lui catifelată!
Vezi rețeta aici
Cozonac cu smantana si stafide
Cozonac economic cu rahat și cacao - rețeta ieftină de cozonac pufos
Cozonac economic cu rahat și cacao - rețeta perfectă pentru un cozonac pufos și aromat, cu mai puține calorii, ideal pentru orice sărbătoare.
Vezi rețeta aici
Felii pufoase de cozonac cu mult rahat si cacaco
Panettone cu fructe uscate - rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
Învață să faci panettone autentic cu fructe uscate și tehnica prefermentului (poolish). Textură aerată, aromă intensă și rețetă pas cu pas!
Vezi rețeta aici
jumătate de panettone pufos cu fructe uscate si portocale - sectiune in care se vede perfect structura fina a aluatului
Babka cu ciocolată - rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
Rețeta completă de Babka cu ciocolată, explicată clar și detaliat. Toate secretele pentru aluat pufos, straturi bine definite și gust intens de ciocolată.
Vezi rețeta aici
trei felii de cozonac Babka cu ciocolata și nuci pe platou de lemn
Cozonac cu maia naturală și stafide
Iubitori de aluaturi dospite cu maia naturală? Cu siguranță veți iubi această rețetă de cozonac! Un aluat moale, pufos, dar robust și cu un gust desăvârșit. Cozonacul acesta atât de bun și de deosebit, te va duce cu gândul la cozonacii bunicii copți în cuptorul cu lemne.
Vezi rețeta aici
Cozonac cu maia naturala si stafide
Cozonac cu nucă pufos și aromat
Rețeta de cozonac cu nucă. Cozonac tradițional, foarte pufos, cu multă umplutură de nucă. Cum se face aluatul pentru un cozonac pufos.
Vezi rețeta aici
Cozonac cu nuca
Cozonac cu gem sau dulceață
Vrei să încerci și alte umpluturi decât cele clasice? Ce zici de un cozonac împletit, umplut cu dulceața ta preferată? Cozonacul umplut cu gem sau dulceață nu doar că arată minunat, dar este absolut delicios!
Vezi rețeta aici
Cozonac cu gem
Cozonac de post cu suc de portocale și migdale
E foarte bun acest cozonac de post cu suc de portocale! Este aromat și pufos, umplut cu o cremă delicioasă de migdale și merișoare confiate.
Vezi rețeta aici
cozonac de post cu suc de portocale

Gătește cu drag, sărbătorește cu bucurie!

Sper să găsești aici rețeta perfectă de cozonac pentru Paștele acesta. Dacă ai întrebări sau vrei să-mi spui cum ți-a ieșit, lasă-mi un comentariu - îți răspund cu drag.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
10 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.