• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Colecții de rețete

    6 idei de meniu pentru masa de Paște - rețete pentru toate gusturile

    Publicat la 19 martie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Căutați idei de meniu pentru masa de Paște? Iată aici cele mai potrivite rețete pentru toate gusturile.

    Veți găsi mai jos idei gustoase care să vă ajute să alcătuiți un meniu pascal delicios și diversificat, indiferent dacă vă plac mâncărurile tradiționale, cu carne de miel sau ied sau dacă preferați alte tipuri de carne. Am ales pentru voi rețete variate cu carne de vită, porc sau pasăre.

     idei de meniu pentru masa de Paște

    Am conceput de asemenea și un meniuri speciale pentru iubitorii de preparate din pește, precum și meniuri gândite cu grijă pentru vegetarieni sau pentru cei cu un stil de viață vegan.

    Pentru fiecare meniu m-am gândit, desigur și la aperitivele și deserturile pascale potrivite.

    Nu uitați că de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ouăle roșii vopsite natural, folosind ingrediente care se găsesc cu ușurință în orice gospodărie.

    Mergi direct la:
    • #1 Meniu de Paște tradițional - cu carne de miel sau ied
    • #2 Meniu tradițional - cu vită și porc
    • #3 Meniu tradițional - cu carne de pasăre
    • #4 Meniu de Paște simplu și rapid - cu pește
    • #5 Meniu modern - vegetarian
    • #6 Meniu modern - vegan

    #1 Meniu de Paște tradițional - cu carne de miel sau ied

    În mod tradițional, meniul pentru masa de Paște a românilor cuprinde, pe lângă nelipsitele ouă roșii și sărățele, drob din măruntaie de miel învelit în prapur, ciorbă de miel și neapărat o friptură suculentă de miel cu garnitură și salată verde. Mâncărurile se pot pregăti de asemenea și cu carne de ied. Vor fi la fel de gustoase!

    Pentru desert se pregătesc minunații cozonaci pufoși cu umplutură de mac sau nucă, precum și pasca tradițională din aluat de cozonac cu umplutură de brânză dulce, decorată cu cruce.

    Toate acestea le veți găsi în meniul tradițional de mai jos.

    Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă, tradițională
    Rețeta de sărățele cu untură și iaurt este ușoară și foarte spornică. Veți avea sărățele crocante la exterior și fragede în interior, perfecte pentru o masă de sărbătoare și apreciate de toată familia.
    Vezi rețeta aici
    saratele cu untura si iaurt
    Drob de miel - rețeta tradițională
    Drob tradițional din organe de miel cu multe verdețuri proaspete, de primăvară: ceapă și usturoi verde, pătrunjel sau mărar proaspăt. Cum să faceți un drob fraged și gustos, care se taie frumos în felii și nu se desface.
    Vezi rețeta aici
    Drob de miel
    Borș de miel cu leuștean
    Rețeta de borș de miel cu leuștean, nelipsită din meniul tradițional de Paște. O ciorbă bogată și gustoasă, plină de verdețuri proaspete: ștevie, lobodă, leuștean. Se poate servi cu smântână și ceapă verde.
    Vezi rețeta aici
    Borş de miel cu leuştean
    Pulpă de miel marinată în kefir
    Cum să faci cea mai fragedă pulpă de miel marinată în kefir și coaptă lent în cuptor. O rețetă simplă, cu ingrediente puține, dar extraordinar de gustoasă.
    Vezi rețeta aici
    Pulpă de miel marinată în kefir cu usturoi
    Cozonac cu nucă pufos și aromat
    Rețeta de cozonac împletit cu multă umplutură delicioasă de nucă. Cozonac tradițional, foarte pufos, care se desface în pale și se păstrează fraged mai multe zile.
    Vezi rețeta aici
    Cozonac cu nuca
    Pască cu brânză dulce și stafide - rețeta tradițională
    Rețeta tradițională de pască cu brânză dulce și stafide și aluat de cozonac prezentată pas cu pas: cum se modelează aluatul, ce fel de brânză se folosește și cât timp se coace pasca.
    Vezi rețeta aici
    Pasca cu branza dulce

    #2 Meniu tradițional - cu vită și porc

    Nu mâncați carne de miel sau de ied? Nu-i nimic! Am pregătit pentru voi un meniu cu mâncăruri tradiționale gătite cu carne de vită sau de porc, precum și un delicios drob din măruntaie de pui cu ciuperci și smântână.

    Începem masa cu sărățele fragede și bune din aluat cu brânză de vaci, iar la final avem cozonac pufos umplut cu dulceață și păscuțe delicioase cu brânză dulce și stafide.

    Sărăţele cu brânză şi chimen
    Sărățele din aluat fraged cu unt și brânză de vaci, fără drojdie sau praf de copt. Aceste sărățele minunate se desfac în zeci de foițe, sunt foarte fragede și atât de gustoase!
    Vezi rețeta aici
    Drob de pui cu ciuperci și smântână
    Care sunt secretele unui drob de pui cu ciuperci fin și suculent? Ce arome folosim și de câtă grăsime are nevoie un drob gustos?
    Vezi rețeta aici
    drob de pui cu ciuperci si smantana
    Ciorbă de burtă
    Rețeta de ciorbă de burtă, explicată pas cu pas, foarte ușor de făcut acasă, cu gust desăvârșit. Cum se face ciorba de burtă, ce fel de os se folosește la ciorba de burtă, ce legume punem la ciorba de burtă.
    Vezi rețeta aici
    Ciorba de burta
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați!
    Vezi rețeta aici
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Cozonac cu gem sau dulceață
    O rețetă de cozonac pufos și delicat, cu miez moale și parfumat. Îl puteți umple cu gemul sau dulceața preferată. Veți obține un cozonac pe cât de frumos, pe atât de delicios!
    Vezi rețeta aici
    Cozonac cu gem
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide. Mini pască cu aluat de cozonac.
    Păscuțe cu brânză dulce și stafide, mici, aurii și delicioase. O rețetă de mini pască cu aluat de cozonac, ideală pentru sărbătorile pascale.
    Vezi rețeta aici
    Pascute cu branza dulce si stafide

    #3 Meniu tradițional - cu carne de pasăre

    Doriți un meniu pentru masa de Paște care să fie tradițional, dar ușor? Avem idei gustoase cu carne de pasăre! Putem începe masa cu câțiva covrigei crocanți și un drob de pui cu multe legume.

    O supă de pui cu găluște pufoase de griș va fi cu siguranță pe gustul tuturor mesenilor iar o pulpa de curcan marinată, fragedă și suculentă va fi vedeta mesei de Paște!

    La desert vă propun un cozonac fin, cu smântână și stafide și o pască ușoară cu blat de pandișpan.

    Covrigei de casă cu telemea și semințe
    Covrigei de casă cu telemea, cea mai simplă și rapidă rețetă pentru un aperitiv delicios, potrivit pentru orice masă festivă.
    Vezi rețeta aici
    Covrigei de casă cu telemea și semințe
    Drob de pui cu legume
    Rețeta de drob cu ficăței de pui și multe legume. Un aperitiv ce poate înlocui cu succes drobul tradițional din măruntaie de miel. Se face ușor și este foarte gustos.
    Vezi rețeta aici
    drob de pui
    Supă de pui cu găluște de griș
    Rețeta tradițională de supă de pui cu găluște de griș pufoase. Cum se face supa de pui limpede. Supă din carne de pasăre sănătoasă și consistentă.
    Vezi rețeta aici
    Supa de pui cu galuste de gris
    Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi
    O friptură din pulpă de curcan fragedă, suculentă și frumos rumenită. Află cum să faci o friptură perfectă pentru orice masă de sărbătoare și care va fi cu siguranță apreciată de toată familia.
    Vezi rețeta aici
    Curcan la cuptor marinat în iaurt
    Cozonac cu smântână și stafide
    Vrei un cozonac fin, pufos, care se păstrează proaspăt mai multe zile? Încearcă această rețetă de cozonac cu smântână și stafide!
    Vezi rețeta aici
    Cozonac cu smantana si stafide
    Pască cu blat de pandișpan
    Pască cu blat de pandișpan, o rețetă simplă și rapidă. Pască cu blat aerat și umplutură delicioasă de brânză dulce și stafide.
    Vezi rețeta aici
    Pasca cu blat de pandispan

    #4 Meniu de Paște simplu și rapid - cu pește

    Căutați un meniu de Paște simplu și rapid? Preparatele din pește sunt delicioase și se fac mai ușor și în timp mai scurt decât alte cărnuri. Sunt mai sănătoase și au mai puține calorii.

    Drobul de pește cu smântână poate înlocui cu succes drobul tradițional. O supă de somon va fi ușoară și delicioasă, iar frigăruile de ton cu legume, gătite rapid la tigaie vor fi o încântare pentru amatorii de bunătăți din pește.

    La desert, un cozonac Babka, mai puțin pretențios decât cel tradițional românesc și o pască fără aluat, atât de cremoasă de se topește în gură!

    Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
    Cea mai rapidă rețetă de sărățele, doar cu ingrediente simple, fără dospire! Veți avea sărățele crocante și delicioase în cel mai scurt timp și cu efort minime!
    Vezi rețeta aici
    Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
    Drob de pește cu smântână
    Rețeta de drob de pește cu smântână, un aperitiv delicios pentru orice sărbătoare. Drobul de pește are doar câteva ingrediente și se face foarte ușor.
    Vezi rețeta aici
    Drob de peste
    Supă finlandeză de somon (Lohikeitto)
    Supa finlandeză de somon (Lohikeitto), este extraordinar de reconfortantă într-o zi friguroasă și e gata în doar 30 de minute!
    Vezi rețeta aici
    Castron cu supă albă cu somon, morcovi, cartofi si marar
    Frigărui de ton cu legume la tigaie
    Frigărui de ton la tigaie însoțite de multe legume coapte. Mâncarea ideală pentru prânz sau cină. Este simplă, ușoară și dietetică, iar marinada de ceapă care îmbracă peștele aduce un plus de savoare și arome irezistibile.
    Vezi rețeta aici
    Vas alb cu patru frigarui de ton cu legume colorate asezate pe pat de salata
    Cozonac cu cremă de ciocolată și nuci (Babka)
    Babka este un cozonac dens, cu multă crema de ciocolată și nuci. Este atât de bun încât dispare până la ultima firimitură!
    Vezi rețeta aici
    Cozonac cu crema de ciocolata si nuci
    Pască fără aluat cu brânză de vaci și multe stafide
    Rețeta de pască fără aluat, cu brânză de vaci, smântână și stafide. O pască ușoară, cremoasă care înlocuiește cu succes pasca tradițională.
    Vezi rețeta aici
    Pasca fara aluat

    #5 Meniu modern - vegetarian

    Ați exclus carnea din alimentația zilnică? Perfect! Am pentru voi un meniu vegetarian care poate sta cu succes pe orice masă festivă.

    Facem pogăcele cu cașcaval pentru începutul mesei, apoi un chec aperitiv care înlocuiește minunat orice drob.

    O supă cremă de ardei copți urmată de o tartă cu brânză și sparanghel vor satisface chiar și cele mai exigente gusturi.

    Pentru desert, vă sugerez un cozonac deosebit, cu maia naturală și o pască cu ciocolată în două culori.

    Pogăcele cu caşcaval
    Pogăcele cu cașcaval, din aluat fraged cu brânză de vaci. Sunt mici, rotunde, și foarte gustoase. Se desfac în straturi, sunt puțin crocante și merg de minune atât cu vinul cât şi cu berea. 
    Vezi rețeta aici
    Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    Chec aperitiv cu iaurt
    Un chec aperitiv poate înlocui cu succes orice rețetă tradițională de drob. Dacă doriți un chec vegetarian, nu trebuie decât să omiteți șunca din lista ingredientelor!
    Vezi rețeta aici
    chec aperitiv cu iaurt
    Supă cremă de ardei copți. Cu sau fără brânză cu mucegai
    O supă cremă fină și catifelată, plină de arome! O puteți servi cu brânzeturile care vă plac, de la cașcaval sau parmezan ras, până la cuburi delicioase de gorgonzola.
    Vezi rețeta aici
    supa crema de ardei copti
    Tartă cu brânză și sparanghel
    Tartă cu brânză și sparanghel, o rețetă vegetariană ușoară și foarte aspectuoasă. Baza este din aluat de foietaj pe care îl puteți cumpăra sau îl puteți face acasă.
    Vezi rețeta aici
    Tarta cu branza si sparanghel
    Cozonac cu maia naturală și stafide
    Pentru iubitorii aluaturilor dospite cu maia naturală, iată o rețetă specială de cozonac fin, cu un gust deosebit. Îl puteți umple după preferință doar cu stafide sau cu cremă de nuci, mac, dulceață, rahat, etc.
    Vezi rețeta aici
    Cozonac cu maia naturala si stafide
    Pască cu ciocolată
    O rețeta simplă și rapidă de pască cu ciocolată. Prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată, delicioasă, potrivită în orice ocazie.
    Vezi rețeta aici
    Pască cu ciocolată

    #6 Meniu modern - vegan

    Din ce în ce mai multe persoane adoptă un stil de viață vegan. Dacă vă numărați printre ele, v-am pregătit un meniu gustos și deosebit, cu note tradiționale, ca pentru o mare sărbătoare.

    Folosim doar ingrediente simple și naturale pentru cele mai bune preparate vegane!

    Ceva de ronțăit? Avem o rețetă minunată de grisine crocante și trigoane delicioase umplute cu ciuperci.

    Profităm de verdețuri cu o ciorbă tradițională de lobodă roșie cu cartofi și facem o sarmale cu soia și ciuperci, învelite în frunze de varză și fierte lent în oala de lut.

    La desert? Cozonac, bineînțeles! Un minunat cozonac vegan din aluat parfumat și aromat, frământat cu suc de portocale. Și pentru doritori, cea mai simplă prăjitură cu mere din câte există! Și una dintre cele mai bune!

    Grisine cu ulei de măsline și griș
    Încearcă această rețetă de grisine cu ulei de măsline! E ușoară și spornică! Vei avea 3 tăvi de grisine crocante. Pentru toată familia!
    Vezi rețeta aici
    Grisine cu ulei de măsline și griș
    Trigoane cu ciuperci în foi subțiri de plăcintă - rețetă de post
    Trigoane cu ciuperci învelite în foi subțiri de plăcintă! Se fac ușor, sunt delicioase și sunt potrivite pentru orice masă a zilei sau ca aperitiv pentru o masă de sărbătoare în familie.
    Vezi rețeta aici
    farfurie cu placinta de post cu ciuperci
    Ciorbă de lobodă roșie cu cartofi
    Cum să faci cea mai gustoasă ciorbă de lobodă roșie cu cartofi. O rețetă tradițională, de primăvară, de post, simplă și de sănătoasă.
    Vezi rețeta aici
    Ciorbă de lobodă roșie cu cartofi
    Sarmale de post cu soia și ciuperci în foi de varză acră
    Cea mai bună umplutură în aceste sarmale de post cu soia și ciuperci! Sarmale gustoase, în foi de varză acră, fierte încet în oală de lut.
    Vezi rețeta aici
    Sarmale de post cu soia
    Cozonac de post cu suc de portocale și migdale
    E foarte bun acest cozonac din aluat de post frământat cu suc de portocale! Veți avea un cozonac aromat și pufos, umplut cu o cremă delicioasă de migdale și merișoare confiate.
    Vezi rețeta aici
    cozonac de post cu suc de portocale
    Prăjitură turnată cu mere rase
    Cea mai simplă rețetă de prăjitură turnată cu mere rase și scorțișoară. O prăjitură vegană cu blat fraged și pufos, foarte ieftină și rapidă.
    Vezi rețeta aici
    Prăjitură turnată cu mere

    Din aceeași categorie

    • retete cu foietaj cumparat
      10 rețete cu foietaj cumpărat - dulci și sărate
    • retete cu branza de vaci
      30 de rețete cu brânză de vaci (brânză dulce) - deserturi sau preparate sărate
    • prajituri cu piscoturi
      10 rețete de prăjituri cu pișcoturi și cremă de mascarpone, frișcă sau ciocolată
    • retete de prajituri cu capsuni
      Cele mai bune prăjituri cu căpșuni - 10 rețete delicioase

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.