Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 feb. 2025 · Publicată: 15 feb. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
16 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 1 minut

Acest cheesecake copt fără blat este extraordinar de cremos și are un aspect rustic atât de frumos! Datorită crustei intens caramelizate se mai numește și cheesecake "ars". În plus, are ingrediente puține și este cea mai ușoară rețetă de cheesecake dintre toate!

Această rețetă de cheesecake copt este inspirată de rețeta spaniolă de cheesecake basc servit la La Viña din San Sebastián .

cheesecake copt fara blat

Acest desert unic este un cheesecake fără blat, care se coace la temperatură mare, ceea cea permite crustei exterioare să se caramelizeze puternic, ajungând până la culoare de un brun intens, care pe bună dreptate te duce cu gândul la o prăjitură arsă.

Dar ce arsură delicioasă cu aromă de caramel ! Umplutura acestui cheesecake basc este spumoasă și cremoasă, gustul e blând, cu arome de citrice și de vanilie, ceea ce îl face absolut irezistibil.

felie de cheesecake san sebastian

În plus, este mult mai ușor de făcut decât un cheesecake obișnuit, pentru că în absența blatului economisim timp, manoperă și ingrediente. Marginile cu aspect rustic și mijlocul uneori crăpat și "scufundat" fac parte din farmecul acestui desert deosebit.

Puteți crede că seamănă cu o pască fără aluat, dar textura e foarte diferită. Cheesecake-ul basc este mult mai fin și mai mai cremos.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem cheesecake "ars" - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește acest cheesecake copt fără blat
  • Cum se păstrează cheesecake-ul
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă, iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru acest cheesecake copt fără blat.

ingrediente cu etichete reteta cheesecake copt fara blat

Câteva cuvinte despre ingredientele principale:

  • crema de brânză - alegeți o cremă grasă, nu înlocuiți cu brânză de vaci sau cu ricotta pentru că sunt brânzeturi mai slabe și au texturi foarte diferite
  • smântână - folosiți smântână pentru frișcă cu minim 30% grăsime
  • vanilie - pentru cea mai plăcută aromă folosiți un extract natural de vanilie, în locul esențelor artificiale sau a zahărului vanilinat

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem cheesecake "ars" - rețeta pas cu pas

adaugare oua in bolul mixerului

1. Într-un bol mare puneți crema de brânză, zahărul tos, vanilia și coaja rasă de lămâie. Amestecați cu o spatulă să se omogenizeze apoi adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare.

smantana turnata in bolul mixerului

2. Cerneți făina în castron, peste celelalte ingrediente și amestecați apoi încorporați smântâna pentru frișcă.

aluat turnat in tava cu hartie de copt

3. Tapetați tava cu hârtie de copt în 2 straturi. Lasați mariginile hârtiei mai înalte decât tava. Turnați aici aluatul pregătit mai sus.

tava cu cheesecake gata de bagat la cuptor

4. Așezați tava cu cheesecake într-o tavă mai mare și coaceți la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute cu căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta cea mai mare de temperatură. Cuptorul să fie preîncălzit!

tava cu cheesecake ars la racit

5. Când e gata, cheesecake-ul trebuie să fie încă moale în mijloc, să "tremure" ușor. Stingeți cuptorul și lăsați cheesecake-ul în cuptor, cu ușa deschisă încă 30 de minute, apoi îl scoateți pe blatul de lucru și îl lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.

cheesecake copt fara blat

6. Dați cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore sau peste noapte. Apoi îl scoateți din tavă ajutându-vă de marginile hârtiei de copt și îl mutați pe un platou intorducând sub el 2 palete mai late ca să nu se rupă.

Cum se servește acest cheesecake copt fără blat

Cheesecake-ul ars sau "burnt cheesecake" se servește la temperatura camerei sau ușor rece. Este perfect simplu, fără niciun adaos.

Pentru o presentare mai frumoasă, poate fi însoțit de câteva fructe proaspete de pădure, de un moț de frișcă sau de sosuri dulci: sos de ciocolată, sos de fructe.

Nu îl pudrați cu zahăr! Stricați tot farmecul crustei caramelizate!

cheesecake ars

Cum se păstrează cheesecake-ul

Păstrați cheesecake-ul la frigider într-un recipient cu capac sau acoperit cu olie alimentară până la 3 zile. Îl puteți lăsa și la temperatura camerei, dar doar o zi, nu mai mult.

Nu vă recomand să îl congelați pentru că își poate modifica textura cremoasă. Dar dacă totuși doriți să îl păstrați mai mult timp, puteți congela cheesecake-ul, întreg sau porționat. După ce s-a răcit la frigider, înveliți cheesecake-ul în folie alimentară, apoi puneți-l într-o pungă groasă pentru congelator.

Îl puteți păstra congelat 2-3 luni. Când vreți să îl consumați, lăsați-l să se dezghețe lent, peste noapte în frigider.

cheesecake copt fara blat

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Pentru cele mai bune rezultate, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Dacă mixați ingredientele la robot, folosiți paleta pentru creme și nu telul pentru spume! Telul intorduce bule de aer în umplutură, iar noi vrem să obținem o textură cremoasă.
  • Așezați 2 rânduri de hârtie de copt în tavă și asigurați-vă că acestea îmbracă complet tava, asfel încât compoziția lichidă să nu se scurgă pe sub hârtie.
  • Pentru ca hârtia de copt să îmbrace cât mai bine tava și să facă mai puține falduri, udați-o și mototoliți-o puțin.
  • Dacă cheesecake-ul nu se rumenește suficient, puteți porni grill-ul pentru câteva minute la finalul coacerii.
  • Dacă dimpotrivă, vi se pare că se rumenește prea tare dar e încă prea moale, acoperiți-l cu o hârtie de copt și continuați coacerea.
  • Pentru ca aromele să se dezvolte pe deplin, iar mijlocul să se întărească, cheesecake-ul trebuie lăsat la frigider câteva ore.
  • Scoateți cheesecake-ul din formă a doua zi, după răcirea la frigider, altefel, fiind foarte fraged, se poate rupe.

Întrebări frecvente

Ceesecake-ul meu s-a crăpat la suprafață. Ce să fac?

Această rețetă de cheesecae e ca un sufleu. În cuptor crește mult, apoi colapsează. E normal să se crape puțin și face parte din farmecul aspectului său rustic.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
    Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.
  • Tort cheesecake cu ananas și afine
    Tort cheesecake cu ananas și afine
  • Cheesecake marmorat cu sos de zmeură
    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)
  • Oreo cheesecake
    Oreo cheesecake fără coacere

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

cheesecake copt fara blat

Cheesecake copt fără blat - rețeta simplă de cheesecake "ars"

Acest cheesecake copt fără blat este foarte cremos și are un aspect rustic atât de frumos! În plus, e cea mai ușoară rețetă de cheesecake!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

folosiți o tavă rotundă de 20-22 cm

  • 600 g cremă fină de brânză (gen Philadelphia)
  • 180 g de zahăr tos
  • 4 ouă
  • 400 g smântână pentru frișcă (cu minim 30% grăsime)
  • 20 g de făină
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • ¼ linguriță sare fină

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un bol mare puneți crema de brânză, zahărul tos, vanilia și coaja rasă de lămâie. Amestecați cu o spatulă să se omogenizeze apoi adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare.
    adaugare oua in bolul mixerului
  • Cerneți făina în castron, peste celelalte ingrediente și amestecați, apoi încorporați smântâna pentru frișcă.
    smantana turnata in bolul mixerului
  • Tapetați tava cu hârtie de copt în 2 straturi. Lasați mariginile hârtiei mai înalte decât tava. Turnați aici aluatul pregătit mai sus.
    aluat turnat in tava cu hartie de copt
  • Așezați tava cu cheesecake într-o tavă mai mare și coaceți la 220 de grade Celsius pentru aproximativ 45-50 de minute cu căldură sus și jos, fără ventilație. La cuptoarele pe gaz, folosiți treapta cea mai mare de temperatură. Cuptorul să fie preîncălzit!
    tava cu cheesecake gata de bagat la cuptor
  • Când e gata, cheesecake-ul trebuie să fie încă moale în mijloc, să "tremure" ușor. Stingeți cuptorul și lăsați cheesecake-ul în cuptor, cu ușa deschisă încă 30 de minute, apoi îl scoateți pe blatul de lucru și îl lăsați să se răcească complet la temperatura camerei.
    tava cu cheesecake ars la racit
  • Dați cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore sau peste noapte. Apoi îl scoateți din tavă ajutându-vă de marginile hârtiei de copt și îl mutați pe un platou intorducând sub el 2 palete mai late ca să nu se rupă.
    cheesecake copt fara blat
Nutrition Facts
Cheesecake copt fără blat - rețeta simplă de cheesecake "ars"
Amount per Serving
Calorii
560
% Daily Value*
Grăsimi
 
46
g
71
%
Colesterol
 
214
mg
71
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
0.1
g
0
%
Zahăr
 
27
g
30
%
Proteine
 
9
g
18
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • vas alb plin cu gogosi aurii moi si pufoase
    Gogoși moi și pufoase cu drojdie uscată rețetă simplă fără pahar!
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
16 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.