• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Publicat la 5 octombrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Pai e tort sau e cheesecake? Așa m-ar putea întreba persoanele mai riguroase, și pe bună dreptate. Eu zic că e un cheesecake gătit în straie de tort, așa că n-am găsit altă denumire mai bună. Şi oricum, când ceva e atât de bun cum e desertul ăsta, denumirea e prea puțin importantă. Spuneți-i cum vreți, numai să-i dați o șansă și vă veți îndrăgosti și voi de el! 🙂

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Să zic drept, pentru mine doar aroma ananasului ar fi fost prea fină, prea light pentru a fi combinată cu brânza într-un cheesecake. Îmi plac aromele mai puternice. Mi-am amintit la timp de borcanul cu afine din afinată pe care îl păstrez în frigider și mi-am zis: "bingo! asta e!" M-am gândit că ananasul va fi minunat pus în evidență de câteva afine alcoolizate și am avut dreptate.

    Dacă nu ați facut afinată de casă anul acesta și nu sunteți fericiții posesori ai unui prețios borcan cu afine îmbătate, cred că nu-i mare bai! Merge bine ananasul cel cuminte și cu câteva afine proaspete, poate și cu coacăze roșii sau alte fructe mici și îndrăznețe de genul acesta.

    Eu am mai folosit afinele din afinată și la checul glazurat cu lămâie, dar și la o prăjitură cu frișcă și ciocolată. Sunt un ingredient deosebit și minunat pentru deserturi, dacă le aveți sunteți foarte norocoși!

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Inițial a fost doar un cheesecake. Apoi m-am gândit să îl îmbrac generos în frișcă naturală pentru că așteptam musafiri și mi-am dorit ca desertul să arate cât mai festiv și dichisit. Dacă aveți probleme cu frișca naturală, vi se pare că e greu de bătut, că se lasă, că nu știți de care smântână să cumpărați sau mai știu eu ce, citiți aici: cum se face frișca naturală din smântână.

    Desigur că puteți renunța la decorul festiv. Cheesecake-ul în sine e super cremos și fără frișcă, dar e bine să știți că orice cheesecake se transformă miraculos în tort dacă îl decorați puțin 😉

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Mod de preparare tort cheesecake cu ananas și afine

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Tort cheesecake cu ananas și afine

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes
    Gătire: 20 minutes
    Timp total: 50 minutes
    Număr de porții: 6

    Ingrediente
     

    blat - pentru o formă cu inel detașabil de 18 cm

    • 2 ouă
    • 2 linguri de zăhar
    • 2 linguri de făină
    • ¼ linguriță pudră de vanilie
    • un praf de sare

    umplutura

    • 600 g ricotta (sau urdă de-a noastră)
    • 200 ml smântână (20% grăsime)
    • 100 g zahăr
    • seminţele unei păstăi de vanilie
    • 15 g gelatină granule
    • 100 ml de lapte rece
    • 170 g ananas din conservă
    • afine proaspete sau din afinată

    decor

    • 200 ml de smântână pentru frișcă cu 32-35% grăsime
    • 30 g zahăr pudră vanilat
    • felii de ananas
    • afine proaspete sau din afinată

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și tapetați cu hârtie de copt o formă de tort cu inel detașabil de 18 cm.
    • Puneţi ouăle întregi, pudra de vanilie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 7 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
    • Adăugaţi făina în ploaie şi încorporaţi folosind un tel sau o spatulă.
    • Turnaţi compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 12-15 minute, funcţie de cuptor. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios. Blatul nu trebuie să fie rumenit şi uscat, el va rămâne uşor umed.
    • Scoateți blatul din formă și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar, apoi îl așezați pe un platou și montați din nou inelul de tort în jurul lui.

    umplutura

    • Scurgeți foarte bine ananasul din conservă. Păstrați câteva felii pentru decor, restul tocați-l mărunt cu un cuțit.
    • Scurgeți afinele din afinată sau spălați-le pe cele proaspete și păstrați câteva deoparte pentru decor.
    • Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
    • Mixați ricotta cu smântâna, zahărul și semințele de vanilie.
    • Adăugați gelatina topită în crema de brânză, apoi ananasul mărunțit, afinele și omogenizați.
    • Turnați crema obținută peste blat și dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.

    decor

    • Mixați smântâna împreună cu zahărul vanilat până obțineți o frișcă fermă, care nu cade de pe teluri.
    • Decorați cheesecake-ul cu frișcă, felii de ananas și afine proaspete sau din afinată.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Tort cheesecake cu ananas și afine

    Poftă bună la tort cheesecake cu ananas și afine! 🙂

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Înghețata casata ca pe vremuri. Sau un tort de înghețată în 3 culori.
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    • Tort uşor cu frişcă naturală şi multe fructe de pădure
    • Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.