Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus

Publicat la 17 septembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

6 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 10 minute

Dacă vă place să pregătiți conserve pentru iarnă, această rețetă de zacuscă de ciuperci Champignon și Pleurotus o să fie, cu siguranță, una dintre preferatele voastre! E o rețetă tradițională de zacuscă care combină perfect aroma ușor dulce a ciupercilor Champignon, textura cărnoasă a ciupercilor Pleurotus, împreună cu dulceața ardeilor kapia și a morcovilor.

Zacuscă de ciuperci Champignon și Pleurotus pe pâine prăjită – o rețetă delicioasă pentru orice masă!

Această rețetă este ideală pentru a vă bucura de gustul de toamnă pe tot parcursul anului și, în același timp, este o variantă interesantă a rețetei clasice de zacuscă , cu o ușoară notă picantă dacă adăugați boia iute sau fulgi de chilli.

Dacă aveți deja experiență cu zacusca, știți că este perfectă pe pâine prăjită, lângă o mămăligă caldă sau ca garnitură lângă o friptură suculentă. Se face relativ ușor, iar cu câțiva pași simpli și răbdare, veți umple rafturile cămării cu borcane de bunătăți!

Nu veți regreta deloc dacă încercați și rețeta mea specială de zacuscă de pește, așa cum se face pe la noi, pe malul Dunării.

zacusca de ciuperci
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum facem zacuscă de ciuperci – rețeta video detaliată
  • Mod de preparare zacuscă de ciuperci Champignon și Pleurotus - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește zacusca de ciuperci
  • Cum se păstrează
  • Sfaturi profesionale pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete de conserve pentru cămara ta
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

În fotografia de mai jos vedeți dintr-o privire toate Ingrediente pentru cea mai bună zacuscă de ciuperci Champignon și Pleurotus. O rețetă tradițională de zacuscă pentru iarnă la care folosim doar ingrediente simple și naturale:

ingrediente cu etichete pentru reteta de zacusca de ciuperci
  • 500 g ciuperci Champignon - aduc o aromă delicată și o textură plăcută.
  • 500 g ciuperci Pleurotus - perfecte pentru consistența lor ușor cărnoasă.
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui - pentru călit legumele
  • 500 g ceapă uscată - dă gust și dulceață în zacuscă
  • 500 g ardei copți - folosiți ardei roșii (kapia, gogoșari) pentru o culoare intensă și o dulceață plăcută. Ardeii verzi sunt ușor amărui și nu dau o culoare prea frumoasă în borcan.
  • 300 g morcovi - adaugă consistență și îndulcesc zacusca de ciuperci
  • 5-6 căței de usturoi - aroma de usturoi se potrivește minunat cu ciupercile și roșiile
  • 400 g roșii pasate (sau ~600 g roșii proaspete) - baza sucului pentru zacuscă, roșiile proaspete sau pasate oferă prospețime și aciditate.
  • sare - după gust, ajută la conservare și echilibrează aromele.
  • 1 linguriță piper măcinat - pentru o notă ușor picantă.
  • 1 linguriță oregano uscat - pentru aromă.

Opțional, mai puteți adăuga:

  • 1 linguriță zahăr - dacă simțiți nevoia, pentru reglarea acidității roșiilor.
  • 1 linguriță de boia dulce sau afumată - pentru aromă și culoare mai intensă
  • ½ linguriță boia iute, ardei iute sau fulgi de chilli - dacă doriți o zacuscă picanță

Cum facem zacuscă de ciuperci – rețeta video detaliată

Mod de preparare zacuscă de ciuperci Champignon și Pleurotus - rețeta pas cu pas

ardei kapia copti pe grill

1. Dacă aveți ardei copți puși la borcan sau la congelator, îi puteți folosi. Dacă nu, coaceți ardeii pe grătar, pe plită sau la air fryer, apoi îi curățați și îndepărtați cotoarele.

morcov ras la robot

2. Eu am pasat pe rând, la robot, toate legumele. Dacă nu aveți robot, le dați pe răzătoare (morcovii) sau le tăiați cubulețe mici (restul legumelor). Usturoiul îl treceți prin presă sau îl zdrobiți.

pregătire rosii pentru conservare

3. Dacă folosiți roșiile proaspete, opțional le opăriți și le decojiți, apoi le tocați mărunt din cuțit sau le pasați la robot. Eu prefer să folosesc roșii pasate din conservă pentru că au mai puțină apă și lasă o culoare mai intensă.

ceapa calita in oala

4. Într-o cratiță mare, puneți uleiul să se încălzească la foc mediu și căliți aici usturoiul, împreună cu ceapa tocată până devine ușor translucidă, aproximativ 5 minute.

calire legume pentru zacusca de ciuperci

5. Adăugați morcovul ras, apoi ciupercile, sare și piper și continuați să căliți timp de încă 10 minute. În funcție de soiul de ciuperci, vor lăsa mai multă sau mai puțină apă. Mai adăugați dacă este necesar. Amestecați ocazional.

rosii pasate turnate in oala cu zacusca de ciuperci

6. După ce s-au înmuiat ciupercile, puneți ardeiul copt pasat la robot sau tăiat cubulețe și roșiile. Adăugați oregano, amestecați bine și lăsați zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, aprox. 30 de minute.

textura zacusca delicioasa de ciuperci Champignon si Pleurotus

7. Gustați și potriviți acum gustul de sare și piper. Tot acum, opțional, adăugați boia dulce sau iute și, dacă simțiți nevoia, adăugați o linguriță de zahăr pentru a echilibra aciditatea roșiilor, apoi lăsați zacusca de ciuperci să fiarbă încă 5 minute,

zacusca de ciuperci Champignon si Pleurotus turnata fierbinte in borcane

8. Imediat ce stingeți focul, turnați zacusca fierbinte în borcane sterilizate, înfiletați capacele și verificați-le să etanșeze bine.

borcane cu zacusca sterilizate in cuptor

9. Sterilizați borcanele cu zacuscă de ciuperci prin fierbere la bain marie timp de 30 de minute de când apa începe să fiarbă sau în cuptor, la 120°C, timp de 30 de minute. Apoi le lăsați să se răcească în apa in care au fiert sau în cuptor până a doua zi.

borcane cu eticheta zacusca de ciuperci

10. A doua zi verificați încă o dată capacele, etichetați borcanele și mutați-le într-o cămară răcoroasă și întunecoasă.

Cum se servește zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci este delicioasă pe pâine prăjită sau chiar ca garnitură pentru fripturi. E foarte versatilă, fiind ideală atât la micul dejun într-o zi de post, dar și ca aperitiv pe un platou festiv. Merge perfect și sau în sandvișuri, alături de castraveți mutați sau de o salată de murături asortate.

Cum se păstrează

Zacusca se păstrează în borcane sterilizate, la loc răcoros și ferit de lumină, timp de până la 12 luni. După deschiderea borcanelor, trebuie ținută la frigider și consumată în maximum o săptămână. Nu recomand congelarea deoarece își schimbă textura.

zacusca de ciuperci

Sfaturi profesionale pentru reușita rețetei

  • Puteți să vă jucați cu textura după cum vă place să mâncați zacusca de ciuperci: dacă vreți o pastă de întins pe pâine, pasați legumele mai fin. Dacă doriți mai degrabă să o mâncați la felul doi, cu tăiați legumele cubulețe sau fâșii.
  • Sterilizarea borcanelor este esențială pentru ca această rețetă de zacuscă de ciuperci să reziste pe termen lung în cămară.
  • Dacă folosiți roșii proaspete, alegeți-le cât mai bine coapte pentru a evita gustul prea acru.
  • Focul mic este esențial pentru a evita arderea legumelor și pentru a permite aromelor să se întrepătrundă armonios.
  • Semnul că zacusca este bine fiartă este atunci când uleiul se ridică deasupra.

Întrebări frecvente

Trebuie conservant la zacusca de ciuperci?

Nu este să folosești conservant în zacusca de ciuperci, deoarece procesul de sterilizare corectă a borcanelor ajută la păstrarea conservelor în condiții optime pentru o perioadă lungă de timp.

Pot folosi roșii din conservă?

Da, roșiile pasate din conservă sunt perfecte, ba chiar au culoare și gust mai intens și sunt mai puțin apoase.

Pot face zacuscă de ciuperci doar cu Champignon?

Da, însă combinația de mai multe tipuri de ciuperci oferă texturi mai bogate și un gust mai complex.

Ce pot folosi în loc de boia?

Poți omite complet boiaua sau să folosești ardei iute pentru un gust mai picant.

Pot folosi ciuperci din conservă pentru zacuscă?

Poți folosi ciuperci din conservă, dar gustul și textura nu vor fi la fel de bune. Dacă totuși alegi să le folosești, scurge-le bine de lichidul din conservă, clătește-le și adaugă-le la finalul fierberii pentru că sunt deja gătite.

Alte rețete de conserve pentru cămara ta

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • borcane cu tocana de ardei in sos de rosii
    Tocană de ardei în sos de roșii la borcan - rețeta pentru iarnă
  • gogosari in sos de mustar cu miere
    Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

zacusca de ciuperci

Zacuscă de Ciuperci Champignon și Pleurotus pentru Iarnă

Zacusca de ciuperci Champignon și Pleurotus este o rețetă bogată în arome, perfectă pentru iarnă. Descoperă rețeta pas cu pas!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
sterilizare: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 30 minutes minutes
Număr de porții: 4 borcane de 400 g + 1 borcan 800 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie

Ingrediente
 

  • 500 g ciuperci Champignon
  • 500 g ciuperci Pleurotus
  • 80 ml ulei de floarea-soarelui
  • 500 g ceapă uscată
  • 500 g ardei copt (de preferat ardei gras roșu, kapia sau gogoșari)
  • 300 g morcovi
  • 5-6 căței de usturoi
  • 400 g roșii pasate (sau 600 g roșii proaspete)
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper (după gust)

opțional

  • 1 linguriță zahăr (pentru reglarea acidității)
  • 1 linguriță boia dulce sau afumată (pentru aromă și culoare mai intensă )
  • ½ linguriță boia iute (sau ardei iute, fulgi de chilli) (pentru un gust picant)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă aveți ardei copți puși la borcan sau la congelator, îi puteți folosi. Dacă nu, coaceți ardeii pe grătar, pe plită sau la air fryer, apoi îi curățați și îndepărtați cotoarele.
    ardei kapia copti pe grill
  • Eu am pasat pe rând, la robot, toate legumele. Dacă nu aveți robot, le dați pe răzătoare (morcovii) sau le tăiați cubulețe mici (restul legumelor). Usturoiul îl treceți prin presă sau îl zdrobiți.
    morcov ras la robot
  • Dacă folosiți roșiile proaspete, opțional le opăriți și le decojiți, apoi le tocați mărunt din cuțit sau le pasați la robot. Eu prefer să folosesc roșii pasate din conservă pentru că au mai puțină apă și lasă o culoare mai intensă.
    pregătire rosii pentru conservare
  • Într-o cratiță mare, puneți uleiul să se încălzească la foc mediu și căliți aici usturoiul, împreună cu ceapa tocată până devine ușor translucidă, aproximativ 5 minute.
    ceapa calita in oala
  • Adăugați morcovul ras, apoi ciupercile, sare și piper și continuați să căliți timp de încă 10 minute. În funcție de soiul de ciuperci, vor lăsa mai multă sau mai puțină apă. Mai adăugați dacă este necesar. Amestecați ocazional.
    calire legume pentru zacusca de ciuperci
  • După ce s-au înmuiat ciupercile, puneți ardeiul copt pasat la robot sau tăiat cubulețe și roșiile. Adăugați oregano, amestecați bine și lăsați zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând ocazional, aprox. 30 de minute.
    rosii pasate turnate in oala cu zacusca de ciuperci
  • Gustați și potriviți acum gustul de sare și piper. Tot acum, opțional, adăugați boia dulce sau iute și, dacă simțiți nevoia, adăugați o linguriță de zahăr pentru a echilibra aciditatea roșiilor, apoi lăsați zacusca de ciuperci să fiarbă încă 5 minute,
    textura zacusca delicioasa de ciuperci Champignon si Pleurotus
  • Imediat ce stingeți focul, turnați zacusca fierbinte în borcane sterilizate, înfiletați capacele și verificați-le să etanșeze bine.
    zacusca de ciuperci Champignon si Pleurotus turnata fierbinte in borcane
  • Sterilizați borcanele cu zacuscă de ciuperci prin fierbere la bain marie timp de 30 de minute de când apa începe să fiarbă sau în cuptor, la 120°C, timp de 30 de minute. Apoi le lăsați să se răcească în apa in care au fiert sau în cuptor până a doua zi.
    borcane cu zacusca sterilizate in cuptor
  • A doua zi verificați încă o dată capacele, etichetați borcanele și mutați-le într-o cămară răcoroasă și întunecoasă.
    borcane cu eticheta zacusca de ciuperci

Bine de știut:

    • Puteți să vă jucați cu textura după cum vă place să mâncați zacusca de ciuperci: dacă vreți o pastă de întins pe pâine, pasați legumele mai fin. Dacă doriți mai degrabă să o mâncați la felul doi, cu tăiați legumele cubulețe sau fâșii.
    • Sterilizarea borcanelor este esențială pentru ca această rețetă de zacuscă de ciuperci să reziste pe termen lung în cămară.
    • Dacă folosiți roșii proaspete, alegeți-le cât mai bine coapte pentru a evita gustul prea acru.
    • Focul mic este esențial pentru a evita arderea legumelor și pentru a permite aromelor să se întrepătrundă armonios.
    • Semnul că zacusca este bine fiartă este atunci când uleiul se ridică deasupra.
Valori nutriționale
Zacuscă de Ciuperci Champignon și Pleurotus pentru Iarnă
Valori per porție
Calorii
358
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Carbohidrați
 
40
g
13
%
Fibre
 
10
g
42
%
Zahăr
 
18
g
20
%
Proteine
 
12
g
24
%
Vitamina A
 
13106
IU
262
%
Calciu
 
85
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
  • cuburi magice din legume ambalate in folie de aluminiu
    Cuburi "magice" din legume - rețeta de cuburi congelate pentru supe și mâncăruri
6 shares

Comentarii

  1. Adina a zis

    octombrie 11, 2024 at 12:46 pm

    Draga Iuliana, vreau sa fac zacusca asta de ciuperci si as vrea sa stiu daca legumele sunt cantarite dupa ce au fost curatate.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 11, 2024 at 2:00 pm

      Dragă Adina, legumele le-am cântărit înainte să mă apuc de treabă. Doar ardeiul îl aveam deja copt, deci este cântărit după prelucrare și curățare. Pe de altă parte, câteva grame în plus sau în minus nu fac mare diferență în această rețetă, așa că nu te stresa foarte tare. Spor la treabă!

      Răspunde
  2. Alexa a zis

    octombrie 09, 2024 at 6:23 pm

    5 stars
    Îmi place foarte mult cum explicați rețetele. Chiar nu ai cum sa dai greș sau ce sa mai întrebi în plus. După ce am gustat zacusca aceasta de ciuperci am zis ca e chiar mai gustoasa decât aia de vinete. Plus ca se face mai ușor! Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      octombrie 09, 2024 at 7:35 pm

      Exact așa zic și eu, Alexa, de aceea o prefer în fiecare an. Uneori nu o fac pe cea clasică, dar aceasta, cu ciuperci nu-mi lipsește din cămară.

      Răspunde
  3. Sanda a zis

    septembrie 21, 2024 at 10:22 am

    5 stars
    Ce buna o sa fie la iarna in post! Imi place reteta ta Iuliana ca nu are mult ulei.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 24, 2024 at 7:24 am

      Mulțumesc frumos! Nu-mi place deloc zacusca uleioasă și în general încerc să folosesc cât mai puțin.

      Răspunde
5 from 2 votes

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x