Timp estimat pentru citit: 13 minute
Dacă erați în căutarea unui tort ușor, fructat, perfect pentru orice ocazie festivă, Tortul Paradis cu fructe este rețeta ideală! Are blat de pandișpan vanilat și o cremă pufoasă de brânză și frișcă combinată cu fructe zemoase din compot. Toate la un loc fac din acest desert într-un adevărat paradis al gusturilor.
Este tortul ideal pentru marile sărbători când mesele sunt îmbelșugate și când de obicei mâncăm prea mult, astfel că desertul trebuie să fie spectaculos, dar cât mai ușor cu putință. Tortul Paradis întrunește toate condițiile: este delicios și arată extraordinar, dar are puțin zahăr și puține grăsimi, așadar destul de puține calorii comparativ cu alte torturi festive.
În plus, această rețetă de tort se poate adapta cu ușurință în funcție de preferințe sau de fructele pe care le aveți la îndemână: piersici, caise, ananas, vișine sau cireșe. Fiecare alegere va aduce o notă personalizată și îl va face unic de fiecare dată.
Mergi direct la:
- Ce cremă de brânză să alegi pentru un tort delicios?
- Ingrediente
- Cum facem un tort delicios cu puține calorii - rețeta video detaliată
- Mod de preparare Tort Paradis - rețeta explicată pas cu pas
- Cât timp poți păstra tortul la frigider
- Sfaturi pentru cel mai bun tort cu cremă de brânză
- Întrebări frecvente
- Rețete asemănătoare
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ce cremă de brânză să alegi pentru un tort delicios?
Pentru tortul pe care îl vedeți în fotografii, eu am ales să folosesc urdă de capră, pe care o cumpăr din piață, de la producătorii locali. Este dulce și foarte cremoasă, o alegere perfectă pentru o cremă de tort ușoară și cu puține calorii. Puteți citi mai multe despre beneficiile urdei, aici.
Ca alternativa pentru urdă ați putea folosi: ricotta, mascarpone sau o cremă de brânză la cutie, similară cu Philadelphia sau Président. Alegerea vă aparține și depinde de ceea ce doriți să obțineți.
Pentru mine a contat numărul caloriilor, conținutul redus de grăsimi dar bogat în proteine. Urda este cea cea mai bună alegere din punct de vedere nutrițional și în plus este naturală, fără aditivi.
Dacă doriți să folosiți un alt tip de brânză pentru crema de tort, acest articol lămurește foarte clar diferențele dintre brânzeturile folosite în general la deserturi. Vedeți acolo și valorile nutriționale pentru fiecare astfel încât să faceți cea mai bună alegere.
Sfatul meu: având în vedere că urda și ricotta, neavând aditivi sunt mai perisabile, folosiți-le doar dacă știți că tortul se va consuma în 2 zile. Dacă știți că nu se consumă atât de repede, e mai bine să alegeți unul dintre celelalte tipuri de brânză.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat și sirop
Pentru blat (tavă de 21 cm)
- 6 ouă (mărime M)
- 100 g zahăr tos
- 16 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)
- 150 g făină - pentru blat pufos, alegeți făină tip 000. Nu folosiți făină integrală!
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
Vom însiropa blatul de tort cu sucul din compot în care punem esență sau extract de vanilie pentru mai multă aromă.
Ingrediente pentru crema de brânză (urdă) cu piersici din compot
- 600 g urdă - va fi baza cremoasă și gustoasă a cremei. Eu cumpăr de obicei urdă de capră din piață, de la producătorii locali. Se găsește și în supermarketuri, dar mie mi s-a părut că nu e la fel de bună și de "untoasă" ca cea din piață.
- 400 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime) - va da cremei o textură fină și aerată.
- 120 g zahăr pudră - gustați crema și adaptați nivelul de zahăr după gust.
- sucul de la ½ lămâie - crema de urdă are nevoie de puțină aciditate. În plus, sucul de lămâie aduce și o aromă proaspătă.
- 2 lingurițe extract de vanilie
- ~300 g piersici din compot (sau alte fructe precum caise, vișine, cireșe, ananas) - taiațe cubulețe mici, aduc textură și dau o notă fresh cremei de brânză.
Cum facem un tort delicios cu puține calorii - rețeta video detaliată
Urmăriți cum prepar acest tort pas cu pas în videoclipul de mai jos! Veți descoperi trucuri utile pentru a obține un blat pufos și o cremă perfect aerată. Abonați-vă la canalul meu YouTube pentru mai multe rețete delicioase: Abonează-te aici!
Mod de preparare Tort Paradis - rețeta explicată pas cu pas
Preparare blat de tort fără praf de copt
1. Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați zahărul tos și pe cel vanilat şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.
2. Încorporați gălbenuşurile, uleiul şi vanilia în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se combine.
3. Încorporați făina în compoziția de ouă, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau cu un tel de mână, dar nu cu mixerul!
4. Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și coaceți la 170 de grade pentru ~ 35 minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că blatul e bine copt în mijloc.
Preparare cremă de urdă cu fructe din compot
5. Puneți urda într-un castron încăpător și o pasați cu un blender de mână până devine o pastă fină și cremoasă. Apoi adăugați zahărul pudră, sucul de lămâie și vanilia, amestecați să se combine.
6. Separat, mixați smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi adăugați puțin câte puțin din crema de urdă în 3-4 tranșe și mixați până aveți o cremă omogenă.
7. Dați deoparte jumătate din cremă pe care o veți folosi la decor. Păstrați-o la frigider într-o caserolă cu capac sau acoperită cu folie alimentară.
8. În restul de cremă, încorporați fructele tăiate cubulețe mici.
Asamblarea tortului
9. După ce se răcește, tăiați blatul de tort pe orizontală în 3 straturi egale.
10. Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați cu sirop de la compot, amestecat cu extract de vanilie. Peste blat puneți jumătate din crema de brânză cu fructe.
11. Peste cremă puneți din nou blat însiropat, apoi restul de cremă și deasupra ultimul blat însiropat.
12. Montați un inel metalic în jurul tortului, acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați tortul la frigider până a doua zi.
Decorarea tortului
13. Folosiți crema păstrată la frigider pentru a îmbrăca torul deasupra și pe lateral. Faceți și câteva aveline de cremă.
14. Decorați cu felii de piersici din compot sau cu alte fructe și cu frunze și flori de busuioc sau mentă proaspătă.
Cât timp poți păstra tortul la frigider
Tortul Paradis, fiind realizat cu ingrediente naturale precum urda, care nu conține aditivi sau conservanți, este mai perisabil decât alte deserturi pe bază de brânzeturi procesate. Din acest motiv, este recomandat să păstrați tortul în frigider, bine acoperit cu folie alimentară sau într-un recipient ermetic, pentru a preveni uscarea sau absorbția mirosurilor din frigider.
Se poate păstra proaspăt pentru maximum 3 zile, însă gustul și textura sunt cele mai bune în primele 1-2 zile. Mențineți temperatura frigiderului constantă la maxim 4°C.
Sfaturi pentru cel mai bun tort cu cremă de brânză
- Blatul de tort se poate face chiar și cu 2-3 zile înainte. După ce se răcește, ambalați-l în folie alimentară și păstrați-l la frigider. Se va menține moale și fraged și va fi mai ușor de tăiat.
- Nu însiropați prea mult blaturile de tort deoarece își vor pierde textura și ținuta. Pentru însiropare folosiți o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingura!
- Pentru ca frișca să se bată perfect, țineți castronul și telurile mixerului la frigider pentru 1 oră. De asemenea, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece.
- Nu mixați frișca prea mult, altfel se poate tăia (practic, se separă zerul).
- Dacă folosiți fructe din compot, lăsați-le pentru 15 minute într-o sită ca să se scurgă bine de lichid.
- Lăsați tortul să stea câteva ore la frigider înainte de servire, pentru a se întrepătrunde aromele.
Întrebări frecvente
Desigur, poți folosi îndulcitori naturali precum eritritol sau stevia în locul zahărului.
Nu recomand. Nu este naturală și are gust diferit.
Căpșuni, zmeură, afine sau mango sunt excelente alternative.
Sigur! Puteți folosi suc proaspăt de portocale, sirop de zahăr aromatizat sau chiar un lichior diluat pentru o notă deosebită.
Da, deoarece ingredientele sunt naturale și nu conțin conservanți sau arome artificiale. Totuși, pentru a-l face și mai prietenos cu cei mici, adaptați cantitatea de zahăr din cremă și evitați orice decor care ar putea fi greu de mestecat, cum ar fi fructele mari.
Rețete asemănătoare
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tort Paradis Cu Cremă De Brânză Și Fructe – Rețetă Ușoară Pentru Ocazii Speciale
Echipamente necesare
Ingrediente
pentru blat - tavă de 21 cm
- 6 ouă (mărime M)
- 100 g zahăr tos
- 16 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)
- 150 g de făină tip 000
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
crema
- 600 g urdă (sau ricotta, cremă de brânză nesărată, etc.)
- 400 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
- 120 g zahăr pudră
- sucul de la ½ lămâie
- 2 lingurițe extract de vanilie
- ~300 g piersici din compot (sau caise, vișine, cireșe, ananas, etc.)
pentru însiropat blatul
- 250 ml zeamă de la compot
- 1 linguriță extract de vanilie
decor
- piersici și alte fructe din compot sau congelate
- frunze și flori de mentă sau busuioc
Instrucțiuni de preparare
pentru blat - tavă de 21 cm
- Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați zahărul tos și pe cel vanilat şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.
- Încorporați gălbenuşurile, uleiul şi vanilia în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se combine.
- Încorporați făina în compoziția de ouă, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau cu un tel de mână, dar nu cu mixerul!
- Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și coaceți la 170 de grade pentru ~ 35 minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că blatul e bine copt în mijloc.
crema
- Puneți urda într-un castron încăpător și o pasați cu un blender de mână până devine o pastă fină și cremoasă. Apoi adăugați zahărul pudră, sucul de lămâie și vanilia, amestecați să se combine.
- Separat, mixați smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi adăugați puțin câte puțin din crema de urdă în 3-4 tranșe și mixați până aveți o cremă omogenă.
- Dați deoparte jumătate din cremă pe care o veți folosi la decor. Păstrați-o la frigider într-o caserolă cu capac sau acoperită cu folie alimentară.
- În restul de cremă, încorporați fructele tăiate cubulețe mici.
cum se montează tortul Paradis
- După ce se răcește, tăiați blatul de tort pe orizontală în 3 straturi egale.
- Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați cu sirop de la compot, amestecat cu extract de vanilie. Peste blat puneți jumătate din crema de brânză cu fructe.
- Peste cremă puneți din nou blat însiropat, apoi restul de cremă și deasupra ultimul blat însiropat.
- Montați un inel metalic în jurul tortului, acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați tortul la frigider până a doua zi.
decor
- Folosiți crema păstrată la frigider pentru a îmbrăca torul deasupra și pe lateral. Faceți și câteva aveline de cremă.
- Decorați cu felii de piersici din compot sau cu alte fructe și cu frunze și flori de busuioc sau mentă proaspătă.
Bine de știut:
-
- Blatul de tort se poate face chiar și cu 2-3 zile înainte. După ce se răcește, ambalați-l în folie alimentară și păstrați-l la frigider. Se va menține moale și fraged și va fi mai ușor de tăiat.
-
- Nu însiropați prea mult blaturile de tort deoarece își vor pierde textura și ținuta. Pentru însiropare folosiți o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingura!
-
- Pentru ca frișca să se bată perfect, țineți castronul și telurile mixerului la frigider pentru 1 oră. De asemenea, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece.
-
- Nu mixați frișca prea mult, altfel se poate tăia (practic, se separă zerul).
-
- Dacă folosiți fructe din compot, lăsați-le pentru 15 minute într-o sită ca să se scurgă bine de lichid.
-
- Lăsați tortul să stea câteva ore la frigider înainte de servire, pentru a se întrepătrunde aromele.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu