Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale

Publicat la 19 decembrie 2024 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

2 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 13 minute

Dacă erați în căutarea unui tort ușor, fructat, perfect pentru orice ocazie festivă, Tortul Paradis cu fructe este rețeta ideală! Are blat de pandișpan vanilat și o cremă pufoasă de brânză și frișcă combinată cu fructe zemoase din compot. Toate la un loc fac din acest desert într-un adevărat paradis al gusturilor.

Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot

Este tortul ideal pentru marile sărbători când mesele sunt îmbelșugate și când de obicei mâncăm prea mult, astfel că desertul trebuie să fie spectaculos, dar cât mai ușor cu putință. Tortul Paradis întrunește toate condițiile: este delicios și arată extraordinar, dar are puțin zahăr și puține grăsimi, așadar destul de puține calorii comparativ cu alte torturi festive .

În plus, această rețetă de tort se poate adapta cu ușurință în funcție de preferințe sau de fructele pe care le aveți la îndemână: piersici, caise, ananas, vișine sau cireșe. Fiecare alegere va aduce o notă personalizată și îl va face unic de fiecare dată.

felie Tort Paradis cu lumanare festiva
Mergi direct la:
  • Ce cremă de brânză să alegi pentru un tort delicios?
  • Ingrediente
  • Cum facem un tort delicios cu puține calorii - rețeta video detaliată
  • Mod de preparare Tort Paradis - rețeta explicată pas cu pas
  • Cât timp poți păstra tortul la frigider
  • Sfaturi pentru cel mai bun tort cu cremă de brânză
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce cremă de brânză să alegi pentru un tort delicios?

Pentru tortul pe care îl vedeți în fotografii, eu am ales să folosesc urdă de capră, pe care o cumpăr din piață, de la producătorii locali. Este dulce și foarte cremoasă, o alegere perfectă pentru o cremă de tort ușoară și cu puține calorii. Puteți citi mai multe despre beneficiile urdei, aici .

Ca alternativa pentru urdă ați putea folosi: ricotta, mascarpone sau o cremă de brânză la cutie, similară cu Philadelphia sau Président. Alegerea vă aparține și depinde de ceea ce doriți să obțineți.

Pentru mine a contat numărul caloriilor, conținutul redus de grăsimi dar bogat în proteine. Urda este cea cea mai bună alegere din punct de vedere nutrițional și în plus este naturală, fără aditivi.

Dacă doriți să folosiți un alt tip de brânză pentru crema de tort, acest articol lămurește foarte clar diferențele dintre brânzeturile folosite în general la deserturi. Vedeți acolo și valorile nutriționale pentru fiecare astfel încât să faceți cea mai bună alegere.

Sfatul meu: având în vedere că urda și ricotta, neavând aditivi sunt mai perisabile, folosiți-le doar dacă știți că tortul se va consuma în 2 zile. Dacă știți că nu se consumă atât de repede, e mai bine să alegeți unul dintre celelalte tipuri de brânză.

Ingrediente

Ingrediente pentru blat și sirop

Ingrediente listate cu etichete pentru blatul Tort Paradis cu urda si fructe din compot
ingrediente pentru blat
Ingrediente cu etichete sirop pentru Tort Paradis cu crema de branza si piersici din compot
ingrediente pentru sirop

Pentru blat (tavă de 21 cm)

  • 6 ouă (mărime M)
  • 100 g zahăr tos
  • 16 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)
  • 150 g făină - pentru blat pufos, alegeți făină tip 000. Nu folosiți făină integrală!
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

Vom însiropa blatul de tort cu sucul din compot în care punem esență sau extract de vanilie pentru mai multă aromă.

Ingrediente pentru crema de brânză (urdă) cu piersici din compot

Ingrediente cu etichete crema de urda Tort Paradis cu fructe din compot
  • 600 g urdă - va fi baza cremoasă și gustoasă a cremei. Eu cumpăr de obicei urdă de capră din piață, de la producătorii locali. Se găsește și în supermarketuri, dar mie mi s-a părut că nu e la fel de bună și de "untoasă" ca cea din piață.
  • 400 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime) - va da cremei o textură fină și aerată.
  • 120 g zahăr pudră - gustați crema și adaptați nivelul de zahăr după gust.
  • sucul de la ½ lămâie - crema de urdă are nevoie de puțină aciditate. În plus, sucul de lămâie aduce și o aromă proaspătă.
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • ~300 g piersici din compot (sau alte fructe precum caise, vișine, cireșe, ananas) - taiațe cubulețe mici, aduc textură și dau o notă fresh cremei de brânză.

Cum facem un tort delicios cu puține calorii - rețeta video detaliată

Urmăriți cum prepar acest tort pas cu pas în videoclipul de mai jos! Veți descoperi trucuri utile pentru a obține un blat pufos și o cremă perfect aerată. Abonați-vă la canalul meu YouTube pentru mai multe rețete delicioase: Abonează-te aici!

Mod de preparare Tort Paradis - rețeta explicată pas cu pas

Preparare blat de tort fără praf de copt

albusuri batute spuma pentru blat de tort

1. Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați zahărul tos și pe cel vanilat şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.

incorporare galbenusuri si ulei in spuma de albusuri

2. Încorporați gălbenuşurile, uleiul şi vanilia în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se combine.

incorporare faina cu spatula pentru prepararea blatului de tort

3. Încorporați făina în compoziția de ouă, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau cu un tel de mână, dar nu cu mixerul!

coacere blat de tort Paradis din pandispan

4. Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și coaceți la 170 de grade pentru ~ 35 minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că blatul e bine copt în mijloc.

Preparare cremă de urdă cu fructe din compot

mixare urda cu blender de mana pentru prepararea cremei de tort

5. Puneți urda într-un castron încăpător și o pasați cu un blender de mână până devine o pastă fină și cremoasă. Apoi adăugați zahărul pudră, sucul de lămâie și vanilia, amestecați să se combine.

mixare smantana pentru frisca la robot

6. Separat, mixați smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi adăugați puțin câte puțin din crema de urdă în 3-4 tranșe și mixați până aveți o cremă omogenă.

jumatate de crema in castron pastrata la rece pentru decorarea tortului

7. Dați deoparte jumătate din cremă pe care o veți folosi la decor. Păstrați-o la frigider într-o caserolă cu capac sau acoperită cu folie alimentară.

incorporare cuburi de fructe in crema de urda pentru tort Paradis

8. În restul de cremă, încorporați fructele tăiate cubulețe mici.

Asamblarea tortului

taiere blat pufos de tort in trei straturi

9. După ce se răcește, tăiați blatul de tort pe orizontală în 3 straturi egale.

umplere blaturi de tort cu crema de branza (urda) si fructe din compot

10. Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați cu sirop de la compot, amestecat cu extract de vanilie. Peste blat puneți jumătate din crema de brânză cu fructe.

montare tort cu blaturi pufoase si crema de branza

11. Peste cremă puneți din nou blat însiropat, apoi restul de cremă și deasupra ultimul blat însiropat.

racire tort cu crema de branza cu fructe din compot

12. Montați un inel metalic în jurul tortului, acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați tortul la frigider până a doua zi.

Decorarea tortului

decorare tort cu crema de branza si frisca

13. Folosiți crema păstrată la frigider pentru a îmbrăca torul deasupra și pe lateral. Faceți și câteva aveline de cremă.

decorare tort cu felii de fructe din compot

14. Decorați cu felii de piersici din compot sau cu alte fructe și cu frunze și flori de busuioc sau mentă proaspătă.

Cât timp poți păstra tortul la frigider

Tortul Paradis, fiind realizat cu ingrediente naturale precum urda, care nu conține aditivi sau conservanți, este mai perisabil decât alte deserturi pe bază de brânzeturi procesate. Din acest motiv, este recomandat să păstrați tortul în frigider, bine acoperit cu folie alimentară sau într-un recipient ermetic, pentru a preveni uscarea sau absorbția mirosurilor din frigider.

Se poate păstra proaspăt pentru maximum 3 zile, însă gustul și textura sunt cele mai bune în primele 1-2 zile. Mențineți temperatura frigiderului constantă la maxim 4°C.

Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot

Sfaturi pentru cel mai bun tort cu cremă de brânză

  • Blatul de tort se poate face chiar și cu 2-3 zile înainte. După ce se răcește, ambalați-l în folie alimentară și păstrați-l la frigider. Se va menține moale și fraged și va fi mai ușor de tăiat.
  • Nu însiropați prea mult blaturile de tort deoarece își vor pierde textura și ținuta. Pentru însiropare folosiți o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingura!
  • Pentru ca frișca să se bată perfect, țineți castronul și telurile mixerului la frigider pentru 1 oră. De asemenea, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece.
  • Nu mixați frișca prea mult, altfel se poate tăia (practic, se separă zerul).
  • Dacă folosiți fructe din compot, lăsați-le pentru 15 minute într-o sită ca să se scurgă bine de lichid.
  • Lăsați tortul să stea câteva ore la frigider înainte de servire, pentru a se întrepătrunde aromele.
Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot

Întrebări frecvente

Ca să fie dietetic, pot face acest tort fără zahăr?

Desigur, poți folosi îndulcitori naturali precum eritritol sau stevia în locul zahărului.

Pot folosi frișcă vegetală?

Nu recomand. Nu este naturală și are gust diferit.

Ce alte fructe proaspete pot folosi?

Căpșuni, zmeură, afine sau mango sunt excelente alternative.

Pot folosi alt lichid pentru însiropat blatul?

Sigur! Puteți folosi suc proaspăt de portocale, sirop de zahăr aromatizat sau chiar un lichior diluat pentru o notă deosebită.

Acest tort cu cremă de urdă e potrivit și pentru copii?

Da, deoarece ingredientele sunt naturale și nu conțin conservanți sau arome artificiale. Totuși, pentru a-l face și mai prietenos cu cei mici, adaptați cantitatea de zahăr din cremă și evitați orice decor care ar putea fi greu de mestecat, cum ar fi fructele mari.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Tort Medovik
    Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
  • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot

Tort Paradis Cu Cremă De Brânză Și Fructe – Rețetă Ușoară Pentru Ocazii Speciale

Impresionează-ți musafirii cu acest Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe din compot! Desert ușor de făcut, ideal pentru ocazii speciale.
No ratings yet
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 30 minutes minutes
Număr de porții: 10 -12 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
pos silicon
pos silicon

Ingrediente
 

pentru blat - tavă de 21 cm

  • 6 ouă (mărime M)
  • 100 g zahăr tos
  • 16 g zahăr vanilat Bourbon (2 pliculețe)
  • 150 g de făină tip 000
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare

crema

  • 600 g urdă (sau ricotta, cremă de brânză nesărată, etc.)
  • 400 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 120 g zahăr pudră
  • sucul de la ½ lămâie
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • ~300 g piersici din compot (sau caise, vișine, cireșe, ananas, etc.)

pentru însiropat blatul

  • 250 ml zeamă de la compot
  • 1 linguriță extract de vanilie

decor

  • piersici și alte fructe din compot sau congelate
  • frunze și flori de mentă sau busuioc

Instrucțiuni de preparare
 

pentru blat - tavă de 21 cm

  • Bateți albuşurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu cade de pe teluri. Apoi adăugați zahărul tos și pe cel vanilat şi mixați din nou la putere mare, până când albuşurile se întăresc și devin lucioase.
    albusuri batute spuma
  • Încorporați gălbenuşurile, uleiul şi vanilia în spuma de albuşuri şi mixați scurt, doar cât să se combine.
    incorporare galbenusuri si ulei in spuma de albusuri
  • Încorporați făina în compoziția de ouă, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă sau cu un tel de mână, dar nu cu mixerul!
    incorporare faina cu spatula pentru prepararea blatului de tort
  • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, nivelați și coaceți la 170 de grade pentru ~ 35 minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că blatul e bine copt în mijloc.
    coacere blat de tort Paradis din pandispan

crema

  • Puneți urda într-un castron încăpător și o pasați cu un blender de mână până devine o pastă fină și cremoasă. Apoi adăugați zahărul pudră, sucul de lămâie și vanilia, amestecați să se combine.
    mixare urda cu blender de mana pentru prepararea cremei de tort
  • Separat, mixați smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi adăugați puțin câte puțin din crema de urdă în 3-4 tranșe și mixați până aveți o cremă omogenă.
    mixare smantana pentru frisca la robot
  • Dați deoparte jumătate din cremă pe care o veți folosi la decor. Păstrați-o la frigider într-o caserolă cu capac sau acoperită cu folie alimentară.
    jumatate de crema in castron pastrata la rece pentru decorarea tortului
  • În restul de cremă, încorporați fructele tăiate cubulețe mici.
    incorporare cuburi de fructe in crema de urda pentru tort Paradis

cum se montează tortul Paradis

  • După ce se răcește, tăiați blatul de tort pe orizontală în 3 straturi egale.
    taiere blat pufos de tort in trei straturi
  • Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați cu sirop de la compot, amestecat cu extract de vanilie. Peste blat puneți jumătate din crema de brânză cu fructe.
    umplere blaturi de tort cu crema de branza (urda) si fructe din compot
  • Peste cremă puneți din nou blat însiropat, apoi restul de cremă și deasupra ultimul blat însiropat.
    montare tort cu blaturi pufoase si crema de branza
  • Montați un inel metalic în jurul tortului, acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați tortul la frigider până a doua zi.
    racire tort cu crema de branza cu fructe din compot

decor

  • Folosiți crema păstrată la frigider pentru a îmbrăca torul deasupra și pe lateral. Faceți și câteva aveline de cremă.
    decorare tort cu crema de branza si frisca
  • Decorați cu felii de piersici din compot sau cu alte fructe și cu frunze și flori de busuioc sau mentă proaspătă.
    decorare tort cu felii de fructe din compot

Bine de știut:

    • Blatul de tort se poate face chiar și cu 2-3 zile înainte. După ce se răcește, ambalați-l în folie alimentară și păstrați-l la frigider. Se va menține moale și fraged și va fi mai ușor de tăiat.
    • Nu însiropați prea mult blaturile de tort deoarece își vor pierde textura și ținuta. Pentru însiropare folosiți o pensulă de patiserie, nu turnați cu lingura!
    • Pentru ca frișca să se bată perfect, țineți castronul și telurile mixerului la frigider pentru 1 oră. De asemenea, smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte rece.
    • Nu mixați frișca prea mult, altfel se poate tăia (practic, se separă zerul).
  •  
    • Dacă folosiți fructe din compot, lăsați-le pentru 15 minute într-o sită ca să se scurgă bine de lichid.
  •  
    • Lăsați tortul să stea câteva ore la frigider înainte de servire, pentru a se întrepătrunde aromele.
  •  
Valori nutriționale
Tort Paradis Cu Cremă De Brânză Și Fructe – Rețetă Ușoară Pentru Ocazii Speciale
Valori per porție
Calorii
408
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
28
g
43
%
Colesterol
 
174
mg
58
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
0.5
g
2
%
Zahăr
 
28
g
31
%
Proteine
 
11
g
22
%
Vitamina A
 
1099
IU
22
%
Calciu
 
167
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
    Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
2 shares

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
x