• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort de turtă dulce cu cremă de brânză

    Publicat la 9 decembrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!

    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

    Tortul acesta special, decorat cu figurine de turtă dulce are arome specifice de iarnă, este uşor de făcut şi cu siguranţă va aduce multe zâmbete şi veselie în jurul mesei.

    Ideea acestui tort pleacă de la figurinele de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr a căror reţetă v-am povestit-o de curând. Practic, după ce faceţi turta dulce, păstraţi deoparte câteva figurine pe care le veţi folosi la decorarea tortului.

    Cuprins
    • Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios
    • Alte torturi speciale pentru Crăciun
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios

    Eu mi-am dorit un tort înalt, de aceea am făcut 2 blaturi de aceeaşi mărime pe care le-am tăiat pe orizontală. Am obținut în acest fel 4 straturi.

    Pentru aromatizare am folosit condimente pentru turtă dulce măcinate şi combinate de mine. Am pus câte puţin din toate: scorţişoară, anason, ghimbir, nucşoară, cuişoare şi piper. 

    Găsiţi în magazine plicuri cu mirodenii pentru turtă dulce gata măcinate.  Sunt o variantă foarte bună şi comod de folosit dacă nu doriţi sau nu aveţi la îndemână condimente pe care să le măcinaţi voi acasă.

    Blaturile sunt puţin umede şi se vor înmuia si mai mult în contact cu crema de brânză, deci nu au nevoie de însiropare. Crema este fină şi delicioasă. Avem de fapt un amestec de frişcă naturală, fină și aerată şi o cremă de brânză gen Philadelphia care se asortează de minune cu aromele puternice din blat.

    Per ansamblu vom avea un desert uşor, foarte potrivit pentru a fi servit chiar şi după un meniu bogat aşa cum sunt de obicei meniurile noastre de Crăciun sau de Revelion.

    Alte torturi speciale pentru Crăciun

    • Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

    Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 1 hour
    Gătire: 40 minutes
    Timp total: 1 hour 40 minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    formă rotundă cu inel
    spatulă

    Ingrediente
     

    blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

    • 200 ml ulei
    • 120 g zahăr alb
    • 100 g miere lichidă
    • 3 ouă
    • 280 g făină
    • 50 g cacao neagră
    • 1 linguriță bicarbonat
    • 5 g praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

    crema

    • 400 g cremă de brânză (gen Philadelphia)
    • 600 g smântână pentru frişcă (cu 32% grăsime)
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 linguriţă pudră de vanilie
    • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
    • zeama de la ½ lămâie mică

    decor

    • 12-15 figurine de turtă dulce

    Instrucțiuni de preparare
     

    blaturile

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
    • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
    • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
    • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
    • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

    crema

    • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
    • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

    asamblare şi decor

    • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
    • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
    • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
    • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
    • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
    • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
    Valori nutriționale
    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    Valori per porție
    Calorii
    702
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    49
    g
    75
    %
    Colesterol
     
    131
    mg
    44
    %
    Carbohidrați
     
    62
    g
    21
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    31
    g
    34
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    Vitamina A
     
    1242
    IU
    25
    %
    Calciu
     
    94
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • 30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!
    • Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. imprimante etichete

      decembrie 13, 2017 at 11:36 am

      trebuie sa recunoasc ca arata fantastic

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

        Multumesc! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.