• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort de turtă dulce cu cremă de brânză

    Publicat la 9 decembrie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!

    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

    Tortul acesta special, decorat cu figurine de turtă dulce are arome specifice de iarnă, este uşor de făcut şi cu siguranţă va aduce multe zâmbete şi veselie în jurul mesei.

    Ideea acestui tort pleacă de la figurinele de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr a căror reţetă v-am povestit-o de curând. Practic, după ce faceţi turta dulce, păstraţi deoparte câteva figurine pe care le veţi folosi la decorarea tortului.

    Mergi direct la:
    • Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios
    • Alte torturi speciale pentru Crăciun
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios

    Eu mi-am dorit un tort înalt, de aceea am făcut 2 blaturi de aceeaşi mărime pe care le-am tăiat pe orizontală. Am obținut în acest fel 4 straturi.

    Pentru aromatizare am folosit condimente pentru turtă dulce măcinate şi combinate de mine. Am pus câte puţin din toate: scorţişoară, anason, ghimbir, nucşoară, cuişoare şi piper. 

    Găsiţi în magazine plicuri cu mirodenii pentru turtă dulce gata măcinate.  Sunt o variantă foarte bună şi comod de folosit dacă nu doriţi sau nu aveţi la îndemână condimente pe care să le măcinaţi voi acasă.

    Blaturile sunt puţin umede şi se vor înmuia si mai mult în contact cu crema de brânză, deci nu au nevoie de însiropare. Crema este fină şi delicioasă. Avem de fapt un amestec de frişcă naturală, fină și aerată şi o cremă de brânză gen Philadelphia care se asortează de minune cu aromele puternice din blat.

    Per ansamblu vom avea un desert uşor, foarte potrivit pentru a fi servit chiar şi după un meniu bogat aşa cum sunt de obicei meniurile noastre de Crăciun sau de Revelion.

    Alte torturi speciale pentru Crăciun

    • Tort de biscuiti cu ciocolata
      Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

    Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 1 hour hour
    Gătire: 40 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    formă rotundă cu inel
    spatulă

    Ingrediente
     

    blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

    • 200 ml ulei
    • 120 g zahăr alb
    • 100 g miere lichidă
    • 3 ouă
    • 280 g făină
    • 50 g cacao neagră
    • 1 linguriță bicarbonat
    • 5 g praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

    crema

    • 400 g cremă de brânză (gen Philadelphia)
    • 600 g smântână pentru frişcă (cu 32% grăsime)
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 linguriţă pudră de vanilie
    • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
    • zeama de la ½ lămâie mică

    decor

    • 12-15 figurine de turtă dulce

    Instrucțiuni de preparare
     

    blaturile

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
    • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
    • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
    • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
    • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

    crema

    • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
    • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

    asamblare şi decor

    • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
    • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
    • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
    • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
    • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
    • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
    Valori nutriționale
    Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
    Valori per porție
    Calorii
    702
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    49
    g
    75
    %
    Colesterol
     
    131
    mg
    44
    %
    Carbohidrați
     
    62
    g
    21
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    31
    g
    34
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    Vitamina A
     
    1242
    IU
    25
    %
    Calciu
     
    94
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. imprimante etichete

      decembrie 13, 2017 at 11:36 am

      trebuie sa recunoasc ca arata fantastic

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

        Multumesc! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.