Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort de turtă dulce cu cremă de brânză

171 shares
Mergi la rețetă

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Tortul acesta special, decorat cu figurine de turtă dulce are arome specifice de iarnă, este uşor de făcut şi cu siguranţă va aduce multe zâmbete şi veselie în jurul mesei.

Ideea acestui tort pleacă de la figurinele de turtă dulce decorată cu glazură de zahăr a căror reţetă v-am povestit-o de curând. Practic, după ce faceţi turta dulce, păstraţi deoparte câteva figurine pe care le veţi folosi la decorarea tortului.

Mergi direct la:
  • Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios
  • Alte torturi speciale pentru Crăciun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cum să faci un tort de turtă dulce frumos și delicios

Eu mi-am dorit un tort înalt, de aceea am făcut 2 blaturi de aceeaşi mărime pe care le-am tăiat pe orizontală. Am obținut în acest fel 4 straturi.

Pentru aromatizare am folosit condimente pentru turtă dulce măcinate şi combinate de mine. Am pus câte puţin din toate: scorţişoară, anason, ghimbir, nucşoară, cuişoare şi piper. 

Găsiţi în magazine plicuri cu mirodenii pentru turtă dulce gata măcinate.  Sunt o variantă foarte bună şi comod de folosit dacă nu doriţi sau nu aveţi la îndemână condimente pe care să le măcinaţi voi acasă.

Blaturile sunt puţin umede şi se vor înmuia si mai mult în contact cu crema de brânză, deci nu au nevoie de însiropare. Crema este fină şi delicioasă. Avem de fapt un amestec de frişcă naturală, fină și aerată şi o cremă de brânză gen Philadelphia care se asortează de minune cu aromele puternice din blat.

Per ansamblu vom avea un desert uşor, foarte potrivit pentru a fi servit chiar şi după un meniu bogat aşa cum sunt de obicei meniurile noastre de Crăciun sau de Revelion.

Alte torturi speciale pentru Crăciun

  • Tort de biscuiti cu ciocolata
    Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
  • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
    Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
  • Tort Medovik
    Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
  • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză

Vreți un tort deosebit pentru Crăciun? Acest tort de turtă dulce cu cremă de brânză este absolut minunat și va fi o bucurie pentru toată familia!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 1 hour hour
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 12
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel
spatulă

Ingrediente
 

blaturile - 2 forme cu diametrul de 18 cm

  • 200 ml ulei
  • 120 g zahăr alb
  • 100 g miere lichidă
  • 3 ouă
  • 280 g făină
  • 50 g cacao neagră
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri mix de condimente pentru turtă dulce

crema

  • 400 g cremă de brânză (gen Philadelphia)
  • 600 g smântână pentru frişcă (cu 32% grăsime)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă pudră de vanilie
  • 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
  • zeama de la ½ lămâie mică

decor

  • 12-15 figurine de turtă dulce

Instrucțiuni de preparare
 

blaturile

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în forme, sau le ungeţi cu ulei şi le tapetaţi cu făină. Dacă nu aveţi 2 forme identice va trebui să coaceţi separat cele 2 blaturi.
  • Bateţi cu mixerul cele 3 ouă, împreună cu zahărul, mierea şi uleiul până când ouăle se albesc şi compoziţia îşi măreşte volumul.
  • Turnati apoi toate componentele solide: făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt, bicarbonatul şi condimentele pentru turtă dulce în proporţiile dorite.
  • Repartizați compoziţia în mod egal în cele două forme şi daţi blaturile la cuptor pentru 30-40 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că sunt coapte şi în interior.
  • Lăsați blaturile să se răcească foarte bine (eventual de pe o zi pe alta) înainte de a le felia.

crema

  • Bateţi smântâna până obţineţi o frişcă fermă şi frumos aerată.
  • Amestecaţi brânza cu frişca, zahărul pudră şi aromele până obţineţi o cremă omogenă. La final încorporaţi şi sucul de lămâie.

asamblare şi decor

  • Feliaţi blaturile în jumătate pe orizontală. Veţi avea acum 4 blaturi de tort.
  • Împărţiţi (din ochi) crema în 5 părţi egale.
  • Aşezaţi primul blat pe un platou potrivit ca mărime, apoi un strat de cremă şi tot aşa până la ultimul blat.
  • Cu crema rămasă îmbrăcaţi tortul pe exterior.
  • Aşezaţi de jur împrejurul tortului figurine de turtă dulce decorate cu glazură de zahăr pe care le lipiţi folosind puţină cremă.
  • Lăsaţi tortul la rece cel puţin 4 ore înainte de servire.
Valori nutriționale
Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
Valori per porție
Calorii
702
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
49
g
75
%
Colesterol
 
131
mg
44
%
Carbohidrați
 
62
g
21
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
31
g
34
%
Proteine
 
9
g
18
%
Vitamina A
 
1242
IU
25
%
Calciu
 
94
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
171 shares

Comentarii

  1. imprimante etichete a zis

    decembrie 13, 2017 at 11:36 am

    trebuie sa recunoasc ca arata fantastic

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 14, 2017 at 11:04 pm

      Multumesc! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.