Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
  • salata calda de legume coapte cu telemea
    Salată caldă de legume coapte cu brânză - rețeta ideală pentru o cină rapidă
Acasă » Retete » Aperitive

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Publicat la 26 martie 2025 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

36 shares
Mergi la rețetă

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Dacă nu vă plac organele de miel sau de pui, dar vreți un aperitiv gustos și festiv atunci sigur o să apreciați această variantă de drob cu carne tocată de porc și vită. E fraged, aromat, se feliază frumos și poate fi adaptat cu ce ai prin casă. Gogoșarii în oțet aduc un plus de savoare, iar verdețurile proaspete echilibrează perfect compoziția.

Drob fraged cu carne tocată, servit pe platou cu verdeață, perfect pentru Paște

Rețeta e mai puțin pretențioasă și se face mai simplu decât drobul clasic. Practic, doar amestecați ingredientele într-un bol și dați la cuptor. Ouăle din mijloc sunt opționale. Este genul de drob pe care îl poți face nu doar de Paște, ci și pentru o masă în familie sau pentru un platou cu aperitive de sărbătoare.

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru drob cu carne tocată (tavă 31x11x8 cm)
  • Modul de preparare video
  • Mod de preparare - rețeta pas cu pas
  • Cum se servește și cum se păstrează drobul din carne tocată
  • Sfaturi din bucătăria mea pentru cel mai bun drob
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru drob cu carne tocată (tavă 31x11x8 cm)

ingrediente listate cu etichete pentru reteta de drob din carne tocata porc si vita
  • 1 kg carne tocată amestec (porc și vită) - pentru o variantă mai dietetică puteți folosi și carne tocată de pui sau de curcan
  • 1 cartof mare (~270 g), ras fin - se poate înlocui cu 2 felii de pâine înmuiate în lapte și bine stoarse.
  • 100 g gogoșari în oțet, tocați mărunt - puteți folosi și castraveți în oțet, ardei kapia copți sau ardei gras proaspăt, de preferat roșu sau galben, pentru un aspect frumos
  • 1 legătură de ceapă verde - sau un fir mare de praz sau o ceapă uscată mare, dar trebuie călită înainte
  • 4 căței de usturoi - sau 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 1 legătură mică de mărar
  • 4 ouă - 3 în compoziție, 1 pentru uns deasupra
  • 5 ouă fierte tari - sau câte încap în tavă, pe lungime. Sunt opționale, le puteți omite
  • 20 g unt (pentru deasupra)
  • sare, piper, cimbru uscat – după gust
  • semințe de nergilică - opțional, pentru aspect

Modul de preparare video

Dacă vreți să vedeți exact textura compoziției sau cum așez drobul în tavă, urmăriți rețeta video. Găsiți acolo și câteva trucuri în plus care vă vor ușura munca!

👉 Abonați-vă la canalul de YouTube Bucate Aromate pentru și mai multe rețete explicate pas cu pas!

Mod de preparare - rețeta pas cu pas

cartof ras și stors pentru compozitie de drob cu carne tocata fara organe

1. Pregătiți legumele și verdeața
Tocați ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Gogoșarii îi scurgeți bine și îi tocați mărunt. Dați cartoful pe răzătoarea mică și stoarceți-l ușor de apă.

framantare amestec de carne tocata, oua, cartof si legume pentru drob fraged

2. Amestecați compoziția
Într-un bol mare puneți carnea tocată, legumele, verdețurile, cartoful ras, ouăle crude (3 bucăți), sare, piper și puțin cimbru. Amestecați totul foarte bine până se omogenizează.

Compoziția de drob turnată pe jumătate in tava si 5 oua fierte asezate pe mijloc

3. Pregătiți tava
Tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt. Turnați jumătate din compoziție și așezați ouăle fierte, curățate de coajă, pe lungime. Acoperiți cu restul compoziției și nivelați.

Drob cu carne tocată, nivelat și uns cu ou bătut, gata de copt

4. Finalizați pentru coacere
Bateți ușor oul rămas cu un praf de sare și ungeți drobul deasupra. Puneți câteva bucățele mici de unt și presărați negrilica pentru un aspect frumos și o coajă lucioasă.

Drob fraged cu carne tocată, la gătit în cuptor, în tava de chec

5. Coacere
Dați drobul la cuptor, preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute sau până când este bine închegat și frumos rumenit deasupra.

Drob cu carne tocată de porc și de vită rumenit, lăsat la răcit în tavă

6. Răcire
Lăsați drobul să se răcească complet în tavă. Abia apoi îl scoateți și îl feliați – așa veți obține secțiuni frumoase și curate.

Cum se servește și cum se păstrează drobul din carne tocată

Drobul se poate servi rece sau cald, tăiat felii groase. E excelent alături de o salată de primăvară cu ceapă verde și ridichi sau cu castraveți murați. Merge perfect și cu o felie de pâine de casă sau cu o porție mică de piure de cartofi.

Se păstrează foarte bine la frigider, într-o caserolă cu capac, până la 4 zile. Se poate congela porționat, ambalat individual, până la 2 luni. Pentru servire, se lasă la dezghețat lent, în frigider, apoi se poate reîncălzi la cuptor sau în air fryer.

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită, rumenit și gata de servit

Sfaturi din bucătăria mea pentru cel mai bun drob

  • Cartoful crud aduce frăgezime – e un truc simplu, dar eficient nu îl omiteți!
  • Nu exagerați cu usturoiul – dacă e prea mult, va acoperi celelalte arome.
  • Amestecați compoziția bine – folosiți mâinile, ca la chiftele, pentru a activa proteina din carne.
  • Dacă vi se pare că amestecul este prea moale, adăugați 1 lingură de pesmet.
  • Dacă folosiți o tavă de chec din sticlă sau ceramică, lăsați drobul câteva minute în plus în cuptor.

Întrebări frecvente

Pot folosi doar carne de porc?

Da, dar drobul va fi mai gras. Carnea de vită aduce un plus de textură și reduce din grăsimea generală.

Pot adăuga ciuperci?

Sigur, ciupercile tocate și sotate aduc un plus de gust și textură.

Ce pot folosi în loc de hârtie de copt?

Ungeți tava cu ulei și presărați pesmet sau făină.

Se poate face și în forme de brioșe?

Da, în forme de silicon sau de brioșe metalice, pentru porții individuale – timpul de coacere scade la ~30 de minute.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • drob de pui cu ciuperci si smantana
    Cel mai fraged drob de pui cu ciuperci – se taie perfect, rămâne suculent
  • Drob de peste
    Drob de pește cu smântână
  • Drob de miel
    Drob de miel - rețeta tradițională de Paști
  • chec aperitiv cu iaurt
    Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

drob din carne tocata amestec porc si vita cu ou fiert in mijloc asezat pe platou de servire

Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

Rețetă de drob fraged cu carne tocată, fără organe. Cu ouă fierte, gogoșari și verdeață. Simplu de făcut și perfect pentru masa de Paște.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tava chec 31x11x8 cm

Ingrediente
 

  • 1 kg carne tocată (amestec porc și vită)
  • 1 cartof mare (~270 g)
  • 100 g gogoșari în oțet
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură mică de pătrunjel
  • 1 legătură mică de mărar
  • 4 ouă (3 în compoziție, 1 deasupra)
  • 5 ouă fierte tari (sau câte încap pe lungimea tăvii)
  • 20 g unt
  • sare (piper, cimbru uscat)
  • semințe de negrilică

Instrucțiuni de preparare
 

  • Pregătiți legumele și verdeața: tocați ceapa verde, usturoiul, pătrunjelul și mărarul. Gogoșarii îi scurgeți bine și îi tocați mărunt. Dați cartoful pe răzătoarea mică și stoarceți-l ușor de apă.
    cartof ras și stors pentru compozitie de drob cu carne tocata fara organe
  • Amestecați compoziția: într-un bol mare puneți carnea tocată, legumele, verdețurile, cartoful ras, ouăle crude (3 bucăți), sare, piper și puțin cimbru. Amestecați totul foarte bine până se omogenizează.
    framantare amestec de carne tocata, oua, cartof si legume pentru drob fraged
  • Pregătiți tava: tapetați o tavă de chec cu hârtie de copt. Turnați jumătate din compoziție și așezați ouăle fierte, curățate de coajă, pe lungime. Acoperiți cu restul compoziției și nivelați.
    Compoziția de drob turnată pe jumătate in tava si 5 oua fierte asezate pe mijloc
  • Finalizați pentru coacere: bateți ușor oul rămas cu un praf de sare și ungeți drobul deasupra. Puneți câteva bucățele mici de unt și presărați negrilica pentru un aspect frumos și o coajă lucioasă.
    Drob cu carne tocată, nivelat și uns cu ou bătut, gata de copt
  • Coacere: dați drobul la cuptor, preîncălzit la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute sau până când este bine închegat și frumos rumenit deasupra.
    Drob fraged cu carne tocată, la gătit în cuptor, în tava de chec
  • Răcire: lăsați drobul să se răcească complet în tavă. Abia apoi îl scoateți și îl feliați – așa veți obține secțiuni frumoase și curate.
    Drob cu carne tocată de porc și de vită rumenit, lăsat la răcit în tavă

Bine de știut:

  • Cartoful crud aduce frăgezime – e un truc simplu, dar eficient nu îl omiteți!
  • Nu exagerați cu usturoiul – dacă e prea mult, va acoperi celelalte arome.
  • Amestecați compoziția bine – folosiți mâinile, ca la chiftele, pentru a activa proteina din carne.
  • Dacă vi se pare că amestecul este prea moale, mai adăugați 1 lingură de pesmet.
  • Dacă folosiți o tavă de chec din sticlă sau ceramică, lăsați drobul câteva minute în plus în cuptor.
Valori nutriționale
Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
Valori per porție
Calorii
236
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
17
g
26
%
Colesterol
 
156
mg
52
%
Carbohidrați
 
4
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
15
g
30
%
Vitamina A
 
184
IU
4
%
Calciu
 
30
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • pogacele cu untura cu seminte de negrilixa si susan
    Pogăcele fragede cu brânză și untură - rețetă tradițională românească, pas cu pas
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
  • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
    Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
  • Castron cu salată ciuperci cu maioneză presărată cu pătrunjel.
    Salată de ciuperci cu maioneză dietetică și usturoi - rețeta pas cu pas
36 shares

Comentarii

  1. Gina a zis

    martie 27, 2025 at 9:42 am

    5 stars
    Lanoi chiar nu se mănâncă organe așa că rețeta ta e binevenită. Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      martie 28, 2025 at 6:45 am

      5 stars
      Atunci varianta cu carne tocată e perfectă pentru masa de Paște. Sper să o încercați și să vă placă. Numai bine!

      Răspunde
5 from 3 votes (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x