Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu pește și fructe de mare

Macrou la cuptor cu sos de roşii - simplu, ieftin și bun

Publicat la 11 ianuarie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 7 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

27 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de macrou la cuptor cu sos de roșii este una dintre cele mai simple si mai gustoase rețete cu pește. O veți face de multe ori!

Dragilor, azi am pentru voi o rețetă minunată, ușoară atât la propriu, cât și la figurat și potrivită în multe situații: macrou la cuptor cu sos bogat de roșii. Macroul gătit în acest fel este ideal pentru masa de prânz , alături de un piure de cartofi, cartofi natur sau de o garnitură de orez. Firește că este foarte potrivit și pentru cină.

Se pregătește simplu și rapid, e genul de rețetă care nu te ține mult în bucătărie, dar care reușește să fie pe gustul tuturor celor care se adună în jurul mesei.

macrou la cuptor cu sos de rosii

De ce îmi place să gătesc macrou la cuptor cu sos de roşii

Pentru mine peştele acesta cel mai uşor de preparat și am mereu grijă să am un pachet cu macrou în congelator. Are câteva avantaje pe care nu toți peștii ni le oferă:

  • nu are solzi - așadar mai puțină muncă pentru noi. Nu ne rămâne decât să îndepărtăm capul și înotătoarele și să îl spălăm foarte bine la interior, mai ales în zona coloanei.
  • nu are oase mari - asta îl face foarte potrivit și pentru acele persoane care nu prea iubesc peștele exact din cauza oaselor.
  • este unul dintre cei mai sănătoși pești - fiind un pește oceanic care trăiește în bancuri, macroul din magazine va fi mereu pește de captură, nu de cultură. E unul dintre puținii pești pe care avem ocazia să îi consumăm pescuiți direct din mediul lor natural și nu din crescătorii.
  • e foarte bogat în acizi graşi şi Omega 3 - cu atât mai bine pentru sănătatea noastră, iar asta nu o spun eu, ci o spun la unison cercetătorii, medicii și nutriționiștii!
  • este un pește ieftin și la îndemână - cu toate că are atâtea calități, se pare că Planeta Pământ este încă generoasă cu noi și ne oferă cantități mari din acest pește extraordinar. Găsim macrou cu ușurință în aproape orice magazin și e unul dintre cei mai ieftini pești.

Macroul este un pește gras, după mine, sosul de roșii "îl îmbracă" cel mai bine și îi aduce aciditatea și gustul ușor acrișor de care are nevoie. L-am gătit de multe ori în acest fel. De data aceasta, de la fetele de la Savori Urbane am "împrumutat" ideea de a adăuga în sos și câteva roșii uscate tăiate mărunt. O idee grozavă, care aduce și mai multă savoare acestei rețete.

Găsiți pe blog rețeta de roșii uscate în cuptorul de acasă. Vă asigur că se fac incredibil de ușor și sunt net superioare celor cumpărate.

Cum servim acest macrou la cuptor cu sos de roşii

În primul rând îl servim cât este încă cald, imediat ce îl scoatem din cuptor. Atunci este suculent, fraged și plin de arome.

După cum vedeți în fotografii, eu i-am pus alături un piure de cartofi, dar la fel de bun va fi și cu o garnitură de cartofi natur, orez sau o mămăliguță caldă.

Dacă este perioadă de post cu dezlegări la pește, puteți face un piure de cartofi de post (rețeta aici).

Mod de preparare macrou la cuptor cu sos de roşii (VIDEO inclus)

Rețeta cu macrou de astăzi se face foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉 Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

macrou la cuptor cu sos de rosii

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

macrou la cuptor cu sos de rosii

Macrou la cuptor cu sos de roşii

Rețeta de macrou la cuptor cu sos de roșii este una dintre cele mai simple si mai gustoase rețete cu pește. O veți face de multe ori!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

cantităţi pentru 2 porţii

  • 2 buc macrou proaspăt sau congelat ((aprox. 600 g în total))
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • 5-6 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare și piper - după gust
  • 3-4 buc roșii uscate (opțional)
  • câteva frunze de salvie (opțional)
  • câteva felii de lămâie (opțional)
  • pătrunjel proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Dacă folosiți macrou congelat, lăsați-l la dezgheţat într-un vas cu apă rece. În aproximativ 20 de minute vă puteţi apuca să-l spălaţi şi să-l curăţaţi. E de preferat să îndepartați capul și înotătoarele, dar nu e obligatoriu.
  • Condimentaţi peștele cu sare, piper şi oregano uscat, atât la interior cât şi la exterior şi aşezaţi-l într-o tavă unsă cu puțin ulei.
  • Tăiați mărunt usturoiul. Puneți în interiorul fiecărui pește ½ de cățel de usturoi și frunze de salvie.
  • Tăiați mărunt și roșiile uscate, dacă le folosiți.
  • Într-un vas puneți sucul de roșii, sare, piper, oregano, usturoiul tocat și roșiile uscate tăiate.
  • Dacă folosiți un suc de roșii concentrat, adăugați cam cu 150 ml de apă.
  • Turnați sosul în tavă, peste pește. Tot în tavă mai puneți frunze de salvie și 2-3 felii de lămâie cu tot cu coajă.
  • Stropiți peștele cu 2-3 linguri de sos și dați tava la cuptor pentru maxim 20 de minute.
  • Se servește imediat alături de garnitura preferată și presărat cu pătrunjel proaspăt.
Valori nutriționale
Macrou la cuptor cu sos de roşii
Valori per porție
Calorii
589
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
26
g
40
%
Colesterol
 
141
mg
47
%
Carbohidrați
 
23
g
8
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
16
g
18
%
Proteine
 
66
g
132
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Alte rețete de pește la cuptor pe care veți dori să le încercați

Peștele este minunat, sănătos și delicios, oricum ar fi gătit. Totuși, e mai simplu să îl gătim la cuptor. Gustul e mai intens, iar peștele are ocazia să împrumute din aromele celorlalte ingrediente din tavă. Vă las mai jos câteva idei pe cât de ușor de preparat, pe atât de gustoase. Sigur veți dori să le încercați!

  • doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
  • pește în crustă de sare cu ierburi aromatice
  • somon în crustă de pesmet la cuptor
  • biban de mare la cuptor cu sos de lămâie
macrou cu sos de rosii

Această rețetă a fost publicată pe blog în ianuarie 2014 și actualizată 7 ani mai târziu, în iulie 2021 🙂

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • baby hering la airfryer
    Baby hering la air fryer cu mălai și sos de usturoi și pătrunjel
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură
  • reteta ton la airfryer
    File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
  • tentacule de calamar cu unt si usturoi
    Tentacule de calamar la tigaie în unt cu usturoi
27 shares

Comentarii

  1. gheorghe-nicolae stoian a zis

    septembrie 30, 2016 at 9:59 pm

    hmm mor de pofta...pana se face. Am adaugat niste ciuperci si ardei gras cubulete..sper ca nu dau totul peste cap, sunt curios cum va iesi...inca 10 minute lungi de asteptat deja miroase bien.,

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 30, 2016 at 10:12 pm

      Cred ca va fi si mai bun cu ciuperci si ardei gras. Pofta buna! 🙂

      Răspunde
  2. Mariana a zis

    februarie 07, 2016 at 2:54 pm

    Mulțumesc pentru rețete le am pregătit și sunt foarte gustoase!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 07, 2016 at 5:06 pm

      Ma bucur ca ti-au placut, Mariana! Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  3. Denis a zis

    decembrie 17, 2014 at 11:30 am

    Tin dukan, ce coincidenta. Multumesc pentru reteta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 17, 2014 at 11:33 am

      Spor la pierdut kilograme! 🙂

      Răspunde
  4. simonacallas a zis

    noiembrie 20, 2014 at 10:30 am

    Mi-ai adus aminte ca nu am mai mancat de multa vreme macrou, si e unul din favoritii mei in materie de peste 🙂 E delicios preparatul tau, felicitari!

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x