Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Macaroane cu brânză la cuptor. Ca la mama acasă!

Publicat la 6 februarie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1532 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Budinca de macaroane cu brânză la cuptor este mâncarea copilăriei. E perfectă oricând, şi la micul dejun, şi la desert dar şi seara la cină.

În copilărie, mama mă răsfăţa destul de des seara cu câte o budincă de paste cu brânză la cuptor.

Macaroane cu branza

Cred că nu e copil să nu crescut cu bunătatea asta. Îmi amintesc şi acum pătratele mari, pudrate cu zahăr vanilat. A fost mâncarea preferată a copilăriei mele.

Dacă mai scăpa ceva nemâncat de seara, mama mi le punea pentru a doua zi la pachetul de la şcoală. Cred că era printre puţinele situaţii în care chiar îmi mâncam pachetul şi nu îl cedam băieţilor din clasă, aşa cum aveam obiceiul 🙂

paste cu branza și stafide la cuptor

La vremea aceea singurele paste care se găseau erau macaroanele şi fideaua pentru ciorbă. Acum n-am mai găsit macaroane groase cum erau cele din copilăria mea. Singurele pe care le-am găsit seamănă mai mult cu spaghetele, atât sunt de subțiri! Dar le-am cumpărat totuși, ca să fiu cu conștiința împăcată că am făcut macaroane 🙂

O variantă mai bună sunt pennele, chiar dacă sunt scurte. Dar reţeta iese la fel de bine şi cu spirale, fundiţe sau orice paste făinoase aveţi în casă.

Macaroane cu branzaMacaroane cu branza pudrate cu zahar

Mod de preparare macaroane cu brânză la cuptor

În copilăria mea, probabil că nu se găsea în magazine decât telemea, așa că acesta este gustul meu de referință. Dar aceste paste cu brânză și stafide la cuptor ies foarte bune și dacă folosiți brânză de vaci, caș, urdă sau orice combinație între acestea.

Budinca de paste la cuptor

Am povestit mai multe despre această rețetă simplă și despre combinațiile de ingrediente care se pot face, în videoclipul postat pe canalul de YouTube. Îl găsiți mai jos, sub rețeta scrisă și acolo puteți vedea exact cum am preparat eu acest desert al copilăriei.

  • Macaroane cu branza
  • tava unsa cu unt
  • Macaroane cu branza

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Macaroane cu branza

Macaroane cu brânză la cuptor

5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 250 g de macaroane (sau orice alt tip de paste)
  • 400 g telemea (caș, brânză devaci, urdă, etc)
  • 5 ouă
  • 120 g de zahăr tos
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 150 ml lapte
  • 70 g stafide - opțional
  • 25 ml rom pentru stafide
  • 70 g unt rece pentru tavă
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru servit - opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Puneți stafidele la înmuiat în apă cu puțin rom.
  • Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Dați telemeaua pe răzătoarea cu găuri mari.
  • Într-un castron mare, bateți ouăle împreună cu zahărul tos și cel Bourbon.
  • Adăugați laptele și coaja de lămâie.
  • Dacă folosiți o brânză nesărată (urdă sau brânză de vaci) puneți și un praf de sare.
  • Omogenizați amestecul, apoi puneți brânza rasă și pastele fierte și scurse bine de apă. Amestecați.
  • Ungeți bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Pe fundul formei puneți jumătate din cantitatea de unt, tăiat cubulețe.
  • Turnați amestecul de paste, ouă și brânză în formă.
  • Coaceți timp de 35-45 de minute, în funcție de cuptor, până când budinca este bine închegată și rumenită frumos.
  • Serviți macaroanele cu brânză calde sau reci, presărate sau nu cu zahăr pudră, după cum preferați.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sunt la fel de bune si calde, dar si reci. Daca aveți răbdare să se raceasca se vor tăia mult mai frumos. Puteți de asemenea să faceți pastele cu brânză la cuptor în forme de brioşe pentru a fi mai uşor de servit şi de luat la pachet.

  • Macaroane cu brânză
  • Macaroane cu brânză

Nu uitaţi că reţeta de macaroane cu brânză la cuptor poate fi printată ca să o preparaţi mai uşor sau să o păstraţi pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
1532 shares

Comentarii

  1. anda a zis

    octombrie 21, 2014 at 9:41 pm

    Nu prea stiu sa diferentiez telemeaua si branza.ma poti ajuta?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 21, 2014 at 10:08 pm

      Telemeaua e solida, se vinde in calupuri si e sarata. Branza de vaci e ca o pasta, sau ca o crema si e nesarata.

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x