• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Articole utile

    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Publicat la 11 aprilie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Sunt rețete, mai ales cele de prăjituri, la care cantitățile recomandate trebuiesc respectate cu strictețe.  In aceste cazuri un cântar de bucătărie digital este indispensabil.  Dar se întâmplă totuși să nu îl aveți la îndemână, sau uneori întâlniţi reţete la care cantităţile sunt exprimate în linguri, linguriţe sau pahare şi poate aveţi nevoie să le echivalaţi în grame.

    Chiar şi mie, la anumite reţete mi-e mai uşor să spun "un pahar de făină şi două linguri de ulei", uneori e mai practic şi mai comod. Aşa încât, pentru orice eventualitate, m-am gândit să vă las un tabel cu măsurile echivalente folosite în bucătărie.

    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Făină de grâu
    1 lingură cu vârf = 25 g
    1 lingură plină = 20 g
    1 lingură rasă = 9 g
    1 linguriţă cu vârf = 10 g
    1 pahar = 125 g
     
    Zahăr tos
    1 lingură cu vârf = 30 g
    1 lingură rasă = 15 g
    1 linguriţă cu vârf = 12 g
    1 pahar = 200 g
     
    Zahăr pudră
    1 lingură cu vârf = 25 g
    1 lingură rasă = 20 g
    1 pahar = 100 g
     
    Sare
    1 lingură cu vârf = 40 g
    1 lingură rasă = 20g
     
    Unt/untură
    1 linguriţă = 10 g
    1 lingură = 30 g
     
    Orez
    1 linguriţă = 10 g
    1 lingură = 30 g
    1 pahar = 230 g
     
    Altele
    1 lingură de apă/lapte/vin = 15 g
    1 linguriță praf de copt = 3,5 g
    1 liguriţă de apă/ lapte/vin = 5 g
    1 pahar de ulei = 245 g
    1 pahar de apă/lapte/vin = 200 g

    Voi actualiza tabelul pe măsură ce folosesc/cântăresc şi alte ingrediente. Până atunci însă, sper să vă fie de folos! 🙂

    Foto credit: http://www.freedigitalphotos.net

     

    Din aceeași categorie

    • tipuri de sare
      Sarea - cel mai important condiment. Tipuri de sare și cum le folosim.
    • cum sa organizezi camara
      Cum să organizezi cămara rapid și eficient în 10 pași simpli
    • amestec condimente pentru turta dulce
      Condimente pentru turtă dulce - cum se face amestecul acasă
    • Cum se face testul cu scobitoarea pentru blaturi și prăjituri

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. jana

      septembrie 30, 2022 at 9:28 pm

      Mi-a ajutat postarea Dvs.Multumesc.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        octombrie 01, 2022 at 6:40 am

        Mă bucur mult să aflu asta! Numai bine!

        Răspunde
    2. Meda

      februarie 26, 2017 at 12:50 pm

      multumesc,de mare ajutor!!!

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 26, 2017 at 5:11 pm

        Cu drag! Ma bucur ca ti-a fost de folos! 🙂

        Răspunde
    3. Iuliana

      iulie 31, 2015 at 12:15 pm

      Draga Mihaela, cred ca nimeni nu-i perfect, oamenii mai si gresesc si daca e sa le atragi atentia ca au inversat 2 cifre, frumos ar fi sa o faci cu o oarecare eleganta, mai ales daca te afli in casa lor, fie ea si virtuala.
      Iti multumesc pentru observatie, am corectat 🙂

      Răspunde
    4. Diana

      aprilie 11, 2014 at 10:43 am

      Ms frumos ... de mare trebuinta

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 11, 2014 at 11:24 pm

        Ma bucur ca ti-e de folos, Diana 🙂

        Răspunde
        • Diana

          aprilie 12, 2014 at 9:11 am

          Oricand ai ceva de invatat ... daca vrei 🙂

          Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.