• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Articole utile

    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Publicat la 11 aprilie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Măsuri echivalente folosite în bucătărieSunt rețete, mai ales cele de prăjituri, la care cantitățile recomandate trebuiesc respectate cu strictețe.  In aceste cazuri un cântar de bucătărie digital este indispensabil.  Dar se întâmplă totuși să nu îl aveți la îndemână, sau uneori întâlniţi reţete la care cantităţile sunt exprimate în linguri, linguriţe sau pahare şi poate aveţi nevoie să le echivalaţi în grame.

    Chiar şi mie, la anumite reţete mi-e mai uşor să spun "un pahar de făină şi două linguri de ulei", uneori e mai practic şi mai comod. Aşa încât, pentru orice eventualitate, m-am gândit să vă las un tabel cu măsurile echivalente folosite în bucătărie.

    Măsuri echivalente folosite în bucătărie

    Făină de grâu
    1 lingură cu vârf = 25 g
    1 lingură plină = 20 g
    1 lingură rasă = 9 g
    1 linguriţă cu vârf = 10 g
    1 pahar = 125 g
    Zahăr tos
    1 lingură cu vârf = 30 g
    1 lingură rasă = 15 g
    1 linguriţă cu vârf = 12 g
    1 pahar = 200 g
    Zahăr pudră
    1 lingură cu vârf = 25 g
    1 lingură rasă = 20 g
    1 pahar = 100 g
    Sare
    1 lingură cu vârf = 40 g
    1 lingură rasă = 20g
    Unt/untură
    1 linguriţă = 10 g
    1 lingură = 30 g
    Orez
    1 linguriţă = 10 g
    1 lingură = 30 g
    1 pahar = 230 g
    Altele
    1 lingură de apă/lapte/vin = 15 g
    1 liguriţă de apă/ lapte/vin = 5 g
    1 pahar de ulei = 245 g
    1 pahar de apă/lapte/vin = 200 g

    Voi actualiza tabelul pe măsură ce folosesc/cântăresc şi alte ingrediente. Până atunci însă, sper să vă fie de folos! 🙂

    Foto credit: http://www.freedigitalphotos.net

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Electrocasnice indispensabile în bucătărie
    • Vinuri...pentru începători şi nu numai

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Diana

      aprilie 11, 2014 at 10:43 am

      Ms frumos ... de mare trebuinta

      Răspunde
      • Iuliana

        aprilie 11, 2014 at 11:24 pm

        Ma bucur ca ti-e de folos, Diana 🙂

        Răspunde
        • Diana

          aprilie 12, 2014 at 9:11 am

          Oricand ai ceva de invatat ... daca vrei 🙂

          Răspunde
    2. Iuliana

      iulie 31, 2015 at 12:15 pm

      Draga Mihaela, cred ca nimeni nu-i perfect, oamenii mai si gresesc si daca e sa le atragi atentia ca au inversat 2 cifre, frumos ar fi sa o faci cu o oarecare eleganta, mai ales daca te afli in casa lor, fie ea si virtuala.
      Iti multumesc pentru observatie, am corectat 🙂

      Răspunde
    3. Meda

      februarie 26, 2017 at 12:50 pm

      multumesc,de mare ajutor!!!

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 26, 2017 at 5:11 pm

        Cu drag! Ma bucur ca ti-a fost de folos! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.