Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu căpșuni

Mousse de căpşuni cu frișcă naturală

Publicat la 28 aprilie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

309 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Mousse de căpşuni cu frișcă naturală, un desert la pahar ideal pentru zile călduroase. Este extraordinar de aromat și se face foarte ușor.

Voi ce pregătiţi bun şi deosebit când vi se anunţă musafiri într-o după-amiază frumoasă de primăvară? Cu puţină frişcă şi câteva căpşuni , în doi timpi și trei mișcări (pe numărate dacă nu ma credeți! 🙂 ) rezolvăm problema în cel mai simplu şi elegant mod: cu un mousse de căpșuni.

mousse de capsuni cu frisca

Recunosc că am o slăbiciune pentru genul acesta de deserturi la pahar, de aceea am și strâns atât de multe astfel de rețete pe blog.

Nu doar că se fac foarte ușor și din ingrediente puține, dar deserturile acestea reușesc să arate extraordinar de elegant și de apetisant cu atât de puțin efort! În plus, sunt mereu foarte apreciate de familie și de prieteni. La urma urmei, cine ar putea refuza o cremă fină, aerată și atât de aromată, așa cum sunt de obicei genul acesta de gustări dulci!

Ce este important de știut pentru reușita rețetei de mousse de căpşuni cu frișcă naturală

  • Căpșunile au o aromă naturală absolut minunată, dar aceasta poate fi cu ușurință diluată de alte ingrediente, chiar și de frișcă. De aceea trebuie să le gătim puțin înainte, pentru a le intensifica aroma. Așadar vom fierbe pentru câteva minute căpșunile, împreună cu zahărul și puțină coajă și suc de lămâie. Exact ca la gem!
  • Trebuie să folosim cantitatea potrivită de gelatină în acest desert, în așa fel încât să avem un echilibru de texturi perfect. Vrem ca spuma noastră de căpșuni să capete un pic de fermitate, dar dacă punem mai multă gelatină decât trebuie, riscăm să o transformăm într-un jeleu și nu asta ne dorim.
  • Puteți renunța la gelatină dacă doriți și în acest caz veți avea o spumă mai puțin fermă, iar dacă doriți să o păstrați de pe o zi pe alta, chiar și la frigider e posibil să se separe zerul din frișcă de sucul din fructe.
  • Sfatul meu este să folosiți mai puțină gelatină decât indicațiile de pe pachet. De exemplu un pachet cu 10 g de gelatină este recomandat de producător pentru 500 g compozitie lichidă. Cam atât avem și noi în rețetă, dar eu am folosit doar 6 grame de gelatină.
  • Vă recomand să folosiți gelatină foi și nu granule și să o adăugați în siropul de căpșuni cât timp acesta este călduț pentru a ajuta la dizolvarea ei.
  • Lăsați amestecul de căpșuni și gelatină să se răcească la temperatura camerei înainte să îl amestecați cu frișca bătută.
  • Odată montate paharele, lăsați-le la frigider pentru 2 ore înainte de servire, timp necesar pentru ca gelatina să își facă treaba și să ofere consistență spumei de căpșuni.
mousse de capsuni cu frisca

Alte rețete cu căpșuni pe care vei dori să le încerci

Căpșunile abia au apărut, așa că avem în față o întreagă perioadă în care să ne bucurăm de aroma și culoarea lor. Vă recomand mai jos câteva deserturi în care căpșunile vor fi vedetele. Sunt sigură că vor fi și pe gustul vostru.

  • tort cu spumă de căpșuni
  • Tiramisu cu căpșuni
  • Eton Mess cu căpșuni, bezele și frișcă naturală
  • sorbet de căpșuni si banane
  • tort vegan de înghețată cu cocos și căpșuni

Mod de preparare mousse de căpşuni cu frișcă naturală

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână când preparați tortul sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Imediat sub ea veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am pregătit eu acest desert, cum trebuie să arate piureul de căpșuni și cât de mult se bate frișca.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

mousse de capsuni cu frisca

Mousse de căpşuni cu frișcă naturală

Un desert la pahar ideal pentru zile călduroase: mousse de căpșuni cu frișcă naturală. Este extraordinar de aromat și se face foarte ușor.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
2 hours hours
Timp total: 2 hours hours 20 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
blender de mână
tel

Rețeta Video

Ingrediente
 

cantitățile de mai jos sunt pentru 4 pahare de aprox. 170 ml

  • 200 ml smântână pentru frişcă ((30-32% grăsime))
  • 500 g căpşuni ((300+200))
  • 70 g zahăr pudră
  • 20 g zahăr Bourbon ((10+10))
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 6 g gelatină foi ((3 foi și ½))

decor

  • 200 ml smântână pentru frişcă ((30-32% grăsime))
  • 10 g zahăr Bourbon - optional ((eu nu am pus))
  • 1-2 căpșuni proaspete
  • frunze de mentă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați căpșunile și îndepărtați codițele.
  • Tăiați cubulețe mici 200 g de căpșuni. Pe acestea le vom pune în pahare.
  • Tăiați cuburi mai mari restul de 300 g căpșuni. Puneți-le într-o crăticioară împreună cu zahărul pudră, 10 g de zahăr Bourbon, sucul și coaja de lămâie.
  • Puneți crăticioara pe foc pentru 10 minute, doar cât să se dizolve zahărul, să se înmoaie puțin căpșunile și să se formeze un sirop aromat. Amestecați din când în când.
  • Cât timp fierb căpșunile puneți foile de gelatină la hidratat în apă cât să le acopere bine.
  • După ce căpșunile au fiert, le pasați cu blenderul până devin ca un sirop gros, omogen.
  • Stoarceți foile de gelatină în palme și le puneți peste siropul de căpșuni. Amestecați cu o spatulă să se dizolve gelatina și lăsați amestecul deoparte să se răcorească.
  • Între timp bateți smântâna cu restul de 10 g de zahăr Bourbon, doar până când se întărește, nu mai mult!
  • Puneți frișca bătută peste siropul de căpșuni cu gelatină și amestecați foarte ușor cu un tel de mână. Amestecul va avea consistența unei creme foarte fluide. Se va întări mai târziu, la frigider.
  • Puneți jumătate din cuburile de căpșuni pe fundul paharelor, apoi distribuiți în pahare jumătate din crema de căpșuni
  • Încă un strat de căpșuni și din nou cremă.
  • Bateți și frișca pentru decor și o distribuiți în pahare. Decorați cu jumătăți de căpșuni și frunzulițe proaspete de mentă.
  • Desertul trebuie să stea la frigider cam 2 ore înainte de servire.
Valori nutriționale
Mousse de căpşuni cu frișcă naturală
Valori per porție
Calorii
488
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
137
mg
46
%
Carbohidrați
 
38
g
13
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
31
g
34
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
mousse de capsuni cu frisca

Rețeta de mousse de căpşuni a fost publicată prima dată pe blog la 28 aprilie 2014 și actualizată la 6 mai 2021. Fotografia de mai jos face parte din articolul original și a fost făcută în 2014.

desert la pahar

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
    Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
  • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
    Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
  • prajitura cu capsuni si crema de branza
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
309 shares

Comentarii

  1. Aura Carolina Popa a zis

    aprilie 29, 2014 at 8:45 pm

    Ti-a iesit minunat ...

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 29, 2014 at 9:28 pm

      Multumesc pentru reteta, Aura! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x