Ce pregătiţi bun şi deosebit când vi se anunţă musafiri într-o după-amiază frumoasă de primăvară? Cu puţină frişcă şi câteva căpşuni, în doi timpi și trei mișcări (pe numărate dacă nu ma credeți! 🙂 ) rezolvăm problema în cel mai simplu şi elegant mod: cu un mouse de căpșuni.
Vezi aici cum se face frişca naturală din smântână. Reţeta în imagini pas cu pas.
Mod de preparare mousse de căpşuni
- 250 ml de smântână pentru frişcă (cu 30% grăsime)
- 400 g căpşuni
- 4 linguri de zahăr pudră vanilat (sau după gust)
- 1 pliculeţ întăritor de frişcă (sau o linguriţă foarte rasă de amidon alimentar) - opţional
- se bate frișca cu mixerul la viteză mică aprox. 5 minute
- se adaugă plicul de întăritor (sau amidonul) şi zahărul vanilat
- se bate în continuare la viteza mare, pânâ când frișca se întărește și își păstrează forma (nu mai mult pentru că se transformă în unt)
- opriţi puţină frișcă pentru ornat
- căpşunile se pun în blender şi se pasează
- se amestecă piureul de căpşuni cu frişca
- se dă la rece minim o oră înainte de servire
- se decorează cu frişcă şi căpşuni
Culoarea obținută când amestecăm frişca şi piureul de căpşuni e fantastică. Nu m-am putut abţine să nu mă opresc din treabă şi să fac o poză cu amestecul 🙂
Despre aromă nici nu mai vorbesc, ştiţi voi foarte bine cât de parfumate sunt căpşunile 🙂
Ti-a iesit minunat …
Multumesc pentru reteta, Aura! 🙂