• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu căpșuni

    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Publicat la 3 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Această prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!

    Suntem în plin sezon al căpșunilor dulci și parfumate și în perioada aceasta vreau să le folosesc în toate deserturile pe care le fac! M-am gândit că merg de minune în prăjitura aceasta cu blat fraged de unt și cu umplutură fină și cremoasă de brânză dulce și cred că fotografiile vă vor convinge că am avut dreptate!

    Rețeta acestei prăjituri este minunat de simplă și de versatilă. Puteți jongla atât cu umplutura, cât și cu fructele pe care le folosiți în funcție de preferințele voastre sau de sezon. Sau o puteți face doar cu brânză sau doar cu fructe. Puteți folosi și gem dacă nu aveți fructe proaspete. Combinațiile sunt infinite, nu vă fie teamă să improvizați, va ieși delicioasă oricum!

    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Secretele aluatului pentru această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Cu ingredientele umpluturii ne putem juca după bunul plac, dar aluatul acestui desert are câteva mici-mici secrete pe care trebuie să le știți dacă doriți să aveți o prăjitură delicioasă, fragedă și care se păstrează proaspătă câteva zile.

    Aluatul acesta are multe grăsimi: mult unt și multe gălbenușuri. Acestea sunt ingredientele care îi dau frăgezime, iar modul de lucru îl face pufos și aerat.

    Acest aluat fraged se face ridicol de simplu: practic punem toate ingredientele în cuva robotului și mixăm de câteva ori până când untul se combină cu făina și se transformă în...nisip 🙂

    Da, vom avea un aluat nisipos care este absolut uimitor pentru că exact așa afânat cum este, îl turnăm în tavă, fără să ne chinuim să îl întindem sau să îl presăm în niciun fel. Bulgărașii de unt și făină se vor înmuia în cuptor, se vor uni între ei și ne vor da cel mai fraged și cel mai pufos blat pentru prăjituri.

    • aluat în tava
    • tăiere desert

    Câteva sfaturi de ajutor:

    • Folosiți unt bun, cu 82% grăsime.
    • Untul trebuie să fie foarte rece, de la frigider și e mai ușor de lucrat dacă îl tăiați cubulețe.
    • Dacă aveți un robot cu lamă "S" folosiți-l! Veți obține în câteva secunde un aluat cu granulație foarte fină.
    • Dacă nu aveți robot, puteți "frământa" aluatul folosind dinții unei furculițe sau chiar cu mâna. Trebuie să vă mișcați foarte repede, astfel încât untul să nu se înmoaie. Oricum, e de așteptat că veți obține un "nisip" mai grosier, adică un aluat cu granulație mai mare. E foarte bine și așa.
    • Nu exagerați cu prelucrarea aluatului. Dacă se înmoaie untul, nu vom mai avea un aluat la fel de fraged.
    • După ce ați pregătit aluatul, păstrați-l la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Fiind foarte fragedă, dacă o manevrați cât este încă caldă, se va rupe.
    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Alte prăjituri la fel de simple și de bune pe care veți dori să le încercați

    Dacă și voi sunteți amatori de prăjituri cu fructe care se fac ușor și rapid, sunt sigură că și rețetele de mai jos vor fi pe placul vostru:

    1. prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
    2. prăjitură rapidă cu mere
    3. prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră
    4. prăjitură cu brânză de vaci și zmeură

    Mod de preparare prăjitură rapidă cu căpșuni și cremă de brânză dulce (VIDEO inclus)

    Cu toate că rețeta este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

    prajitura cu capsuni si crema de branza

    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes
    Gătire: 35 minutes
    Timp total: 55 minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    mixer Breville
    mixer de mână
    hârtie de copt
    tavă de copt

    Ingrediente
     

    aluatul - pentru o tavă 35×20 cm

    • 200 g unt cu 82% grăsime (rece, de la frigider)
    • 3 gălbenușuri
    • 100 g zahăr
    • 10 g zahăr Bourbon
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 400 g făină tip 000
    • 8 g praf de copt
    • un praf de sare

    umplutura

    • 300 g căpșuni
    • 2 ouă
    • 300 g brânză dulce (brânză de vaci, urdă, ricotta, etc)
    • 100 g zahăr
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    aluatul

    • Puneți în bolul robotului toate ingredientele din lista pentru aluat.
    • Mixați 1 minut sau până când aluatul capătă o textură nisipoasă.
    • Dacă nu aveți robot, puneți ingredientele într-un bol și amestecați cu dinții unei furculițe până când untul se combină uniform cu făina și aveți un aluat granulat, dar nu mai rămâne făină uscată în castron.
    • Păstrați aluatul la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
    • Aprindeți acum cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.

    umplutura

    • Tăiați căpșunile cuburi sau felii, după cum preferați.
    • Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu mai cade de pe teluri.
    • Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu zahărul și vanilia.
    • Peste gălbenușuri puneți brânza și mixați din nou cât să se încorporeze.
    • Cu un tel de mână încorporați spuma de albușuri în amestecul de brânză și gălbenușuri.

    asamblare și coacere

    • Puneți în tavă ¾ din aluatul nisipos pregătit. Nu este nevoie să îl compactați.
    • Peste aluat turnați umplutura de brânză și o nivelați.
    • Puneți căpșunile tăiate peste stratul de brânză și presărați restul de aluat.
    • Coaceți prăjitura timp de aproximativ 40 de minute până când aluatul de deasupra este ușor rumenit.
    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o feliați.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
    Valori per porție
    Calorii
    372
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    19
    g
    29
    %
    Colesterol
     
    97
    mg
    32
    %
    Carbohidrați
     
    44
    g
    15
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    19
    g
    21
    %
    Proteine
     
    8
    g
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Din aceeași categorie

    • Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    • Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
    • Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
    • Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.