• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu căpșuni

    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Publicat la 3 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Această prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!

    Suntem în plin sezon al căpșunilor dulci și parfumate și în perioada aceasta vreau să le folosesc în toate deserturile pe care le fac! M-am gândit că merg de minune în prăjitura aceasta cu blat fraged de unt și cu umplutură fină și cremoasă de brânză dulce și cred că fotografiile vă vor convinge că am avut dreptate!

    Rețeta acestei prăjituri este minunat de simplă și de versatilă. Puteți jongla atât cu umplutura, cât și cu fructele pe care le folosiți în funcție de preferințele voastre sau de sezon. Sau o puteți face doar cu brânză sau doar cu fructe. Puteți folosi și gem dacă nu aveți fructe proaspete. Combinațiile sunt infinite, nu vă fie teamă să improvizați, va ieși delicioasă oricum!

    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Secretele aluatului pentru această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Cu ingredientele umpluturii ne putem juca după bunul plac, dar aluatul acestui desert are câteva mici-mici secrete pe care trebuie să le știți dacă doriți să aveți o prăjitură delicioasă, fragedă și care se păstrează proaspătă câteva zile.

    Aluatul acesta are multe grăsimi: mult unt și multe gălbenușuri. Acestea sunt ingredientele care îi dau frăgezime, iar modul de lucru îl face pufos și aerat.

    Acest aluat fraged se face ridicol de simplu: practic punem toate ingredientele în cuva robotului și mixăm de câteva ori până când untul se combină cu făina și se transformă în...nisip 🙂

    Da, vom avea un aluat nisipos care este absolut uimitor pentru că exact așa afânat cum este, îl turnăm în tavă, fără să ne chinuim să îl întindem sau să îl presăm în niciun fel. Bulgărașii de unt și făină se vor înmuia în cuptor, se vor uni între ei și ne vor da cel mai fraged și cel mai pufos blat pentru prăjituri.

    • aluat în tava
    • tăiere desert

    Câteva sfaturi de ajutor:

    • Folosiți unt bun, cu 82% grăsime.
    • Untul trebuie să fie foarte rece, de la frigider și e mai ușor de lucrat dacă îl tăiați cubulețe.
    • Dacă aveți un robot cu lamă "S" folosiți-l! Veți obține în câteva secunde un aluat cu granulație foarte fină.
    • Dacă nu aveți robot, puteți "frământa" aluatul folosind dinții unei furculițe sau chiar cu mâna. Trebuie să vă mișcați foarte repede, astfel încât untul să nu se înmoaie. Oricum, e de așteptat că veți obține un "nisip" mai grosier, adică un aluat cu granulație mai mare. E foarte bine și așa.
    • Nu exagerați cu prelucrarea aluatului. Dacă se înmoaie untul, nu vom mai avea un aluat la fel de fraged.
    • După ce ați pregătit aluatul, păstrați-l la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă. Fiind foarte fragedă, dacă o manevrați cât este încă caldă, se va rupe.
    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Alte prăjituri la fel de simple și de bune pe care veți dori să le încercați

    Dacă și voi sunteți amatori de prăjituri cu fructe care se fac ușor și rapid, sunt sigură că și rețetele de mai jos vor fi pe placul vostru:

    1. prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
    2. prăjitură rapidă cu mere
    3. prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră
    4. prăjitură cu brânză de vaci și zmeură

    Mod de preparare prăjitură rapidă cu căpșuni și cremă de brânză dulce (VIDEO inclus)

    Cu toate că rețeta este foarte ușor de făcut, cred că întotdeauna e de folos să poți urmări într-un videoclip cum a fost preparată și sa beneficiezi de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    prajitura cu capsuni si crema de branza

    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni

    Această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 35 minutes minutes
    Timp total: 55 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot philips
    robot de bucătărie
    mixer Breville
    mixer de mână
    hârtie de copt
    tavă de copt

    Ingrediente
     

    aluatul - pentru o tavă 35×20 cm

    • 200 g unt cu 82% grăsime (rece, de la frigider)
    • 3 gălbenușuri
    • 100 g zahăr
    • 10 g zahăr Bourbon
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 400 g făină tip 000
    • 8 g praf de copt
    • un praf de sare

    umplutura

    • 300 g căpșuni
    • 2 ouă
    • 300 g brânză dulce (brânză de vaci, urdă, ricotta, etc)
    • 100 g zahăr
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • un praf de sare

    Instrucțiuni de preparare
     

    aluatul

    • Puneți în bolul robotului toate ingredientele din lista pentru aluat.
    • Mixați 1 minut sau până când aluatul capătă o textură nisipoasă.
    • Dacă nu aveți robot, puneți ingredientele într-un bol și amestecați cu dinții unei furculițe până când untul se combină uniform cu făina și aveți un aluat granulat, dar nu mai rămâne făină uscată în castron.
    • Păstrați aluatul la frigider cât timp vă ocupați de umplutură.
    • Aprindeți acum cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.

    umplutura

    • Tăiați căpșunile cuburi sau felii, după cum preferați.
    • Mixați albușurile cu un praf de sare până când devin spumă fermă care nu mai cade de pe teluri.
    • Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu zahărul și vanilia.
    • Peste gălbenușuri puneți brânza și mixați din nou cât să se încorporeze.
    • Cu un tel de mână încorporați spuma de albușuri în amestecul de brânză și gălbenușuri.

    asamblare și coacere

    • Puneți în tavă ¾ din aluatul nisipos pregătit. Nu este nevoie să îl compactați.
    • Peste aluat turnați umplutura de brânză și o nivelați.
    • Puneți căpșunile tăiate peste stratul de brânză și presărați restul de aluat.
    • Coaceți prăjitura timp de aproximativ 40 de minute până când aluatul de deasupra este ușor rumenit.
    • Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte să o feliați.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
    Valori per porție
    Calorii
    372
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    19
    g
    29
    %
    Colesterol
     
    97
    mg
    32
    %
    Carbohidrați
     
    44
    g
    15
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    19
    g
    21
    %
    Proteine
     
    8
    g
    16
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Prăjitură rapidă cu brânză și căpșuni

    Din aceeași categorie

    • Crumble cu capsuni si fulgi de ovaz
      Crumble cu căpșuni și fulgi de ovăz
    • Prăjitură cu mascarpone și gem de căpșuni (fără coacere)
      Prăjitură fără coacere cu mascarpone și gem de căpșuni
    • inghetata de capsuni cu lapte condensat
      Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
    • Victoria Sponge Cake
      Victoria Sponge Cake cu dulceață de căpșuni

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.