• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Supă-cremă de roşii cu crutoane

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2022 · Publicată: 5 ian. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
265 shares
Mergi la rețetă
Supă cremă de roşii cu crutoane

O supă cu arome de vară însorită. Este absolut delicioasă dacă e sezonul roşiilor româneşti mari, cărnoase şi zemoase. Dacă totuşi nu este vară, dar vă e dor de o supă uşoară şi cremoasă, o puteţi face cu roşii din conservă. Eu folosesc Cubetti di pomodoro de la Divella, au un gust proaspăt şi nu sunt deloc acre. Le puteţi găsi şi voi în orice supermarket mare.

Mod de preparare supă-cremă de roşii cu crutoane

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Supă cremă de roşii cu crutoane

Supă-cremă de roşii cu crutoane

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 700 g de roşii bine coapte (sau 2 conserve dacă nu e sezonul roşiilor româneşti)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • ½ de ţelină mare (sau una mai micuţă)
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt (poate fi şi busuioc uscat)
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă rasă de zahăr (ia din aciditatea roşiilor)
  • sare şi piper după gust
  • cascaval ras sau brânza Gorgonzola -opțional

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se pun legumele la fiert (mai puţin rosiile) în aprox. 1 litru de apă cu un praf de sare.
  • În timp ce fierb rădăcinoasele, dăm roşiile prin robot, apoi le punem şi pe ele la fiert cu un praf de sare. Dacă pasta obținută din roşii nu este suficient de lichidă, puteţi adăuga puţină apă.
  • Când legumele sunt fierte, scurgem apa în care au fiert şi o păstrăm deoparte într-un ibric. Pasăm legumele cu blenderul vertical şi le amestecăm cu pulpa de roşii fiartă şi frunzele proaspete de busuioc şi le mai pasăm încă o dată pe toate la un loc.
  • Subţiem supa cu zeama în care au fiert legumele, până ajungem la consistenţa dorită, după gustul fiecăruia.
  • Zdrobim usturoiul prin presă şi îl călim 1-2 minute în uleiul de măsline, apoi îl scoatem şi îl aruncăm. Uleiul astfel aromatizat îl turnăm în oală peste supă şi omogenizăm.
  • Se serveşte caldă cu crutoane aromate, smântână, sau caşcaval ras sau cubuleţe de brânză gorgonzola.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

În clipul de mai jos puteți vedea cum fac eu crutoanele aromate din pâine, ce condimente folosesc și cât le țin la cuptor. Click pe fotografie pentru rețetă!

Iar dacă încă nu te-ai abonat la canalul de YouTube, o poți face chiar acum pentru că săptămânal apar acolo rețete noi explicate pas cu pas. Click aici pentru abonare!

Supă cremă de roşii cu crutoane

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de supă cremă de roşii cu crutoane pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună la supă-cremă de roşii cu crutoane!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
265 shares

Comentarii

  1. Tatiana a zis

    septembrie 14, 2015 at 8:15 pm

    Deosebit de delicioasa supa! am "salvat" numai bine legumele din frigider, iar rezultatul a fost ...o mancare completa si hranitoare!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2015 at 7:56 pm

      Ma bucur ca ti-a plăcut, Tatiana! Mulțumesc pentru comentariu 🙂

      Răspunde
  2. Gina a zis

    septembrie 10, 2015 at 11:07 am

    Foarte frumos scrisa reteta! Abia astept sa vad cum iese 🙂

    Felicitari si spor in toate!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 16, 2015 at 7:57 pm

      Multumesc, Gina. Te
      astept cu impresii dupa ce încerci supa 🙂

      Răspunde
  3. Dorina a zis

    iulie 15, 2015 at 4:53 pm

    Am facut-o si eu, foarte buna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 20, 2015 at 10:32 am

      Ma bucur ca ti-a placut. Sper sa mai incerci si alte retete 🙂

      Răspunde
  4. parbrize a zis

    ianuarie 07, 2015 at 4:47 pm

    wow foarte gustoasa este aceasta reteta

    Răspunde
  5. Claudia a zis

    ianuarie 06, 2015 at 8:46 am

    Chiar ca merge tare bine o supa de rosii dupa atatea mancaruri cu carne 🙂

    Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.