• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Drob de miel - rețeta tradițională de Paști

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 ian. 2024 · Publicată: 10 mai 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 3 comentarii
16 shares
Mergi la rețetă

Drob de miel fraged și gustos. Rețeta tradițională de drob copt în cuptor, cu organe de miel și verdețuri proaspete, ceapă și usturoi verde.

Nu e Paște în familiile românilor, dacă pe masa de sărbătoare, în jurul căreia se adună toată familia, nu găsim și un drob de miel, pregătit după rețeta tradițională românească, din organe de miel și multe verdețuri de primăvară.

Drob de miel

Drobul de miel îl servim de obicei în dimineața de Paște, la micul dejun sau ca aperitiv la masa de prânz . Este întotdeauna însoțit de ouă vopsite natural în culori frumoase, caș proaspăt de primăvară, ceapă verde, ridichi și salată proaspătă.

Oua vopsite natural
Click pe fotografie pentru a citi cum se vopsesc ouăle cu ingrediente naturale pe care le ai deja în casă.

Din meniul nostru de Paște nu lipsește pasca tradițională din aluat de cozonac, cu cruce pe ea, borșul de miel cu leuștean și o friptură de miel la cuptor. Cozonacul cu nucă este mereu regele meniului pascal. De curând am testat și o rețetă de cozonac cu maia naturală și stafide. Ne-a plăcut foarte mult gustul lui, cred că va deveni și acesta o obișnuință de sărbători.

Cozonac cu nuca
Cozonac cu nucă. Click pe fotografie pentru rețetă.

Mod de preparare drob de miel - rețeta tradițională

Tradițional, drobul de miel se coace învelit în prapur , dar dacă nu aveți, puteți renunța la el sau puteți coace drobul învelit în foi de plăcintă.

De obicei la drobul de miel nu mai pun şi oul fiert în interior, chiar dacă îi dă un aspect mai frumos, dar mă gândesc că în perioada Paştelui mâncăm oricum suficiente ouă fierte. Pentru un aspect mai vesel, prefer să îi pun în schimb câteva cubuleţe de ardei gras roşu 😉

Dacă nu aveţi organe de miel mai puteţi găsi pe site şi o reţeta de drob de pui cu legume, pe care noi îl mai facem din când în când ca aperitiv la vreo masă festivă sau pur şi simplu pentru micul dejun sau de luat la pachet la serviciu.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Drob de miel

Drob de miel - rețeta tradițională

Drob de miel fraged și gustos. Rețeta tradițională de drob copt în cuptor, cu organe de miel și verdețuri proaspete, ceapă și usturoi verde.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 50 minutes minutes
Număr de porții: 1 ora 50 minute
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • aprox. 600 g organele de la un miel ( ficat, plămâni, inimă, splină, rinichi)
  • 1 bucată de prapure de miel
  • 4 ouă (3 în compoziţie şi 1 deasupra)
  • 4 linguri de smântână (3 în compoziţie şi 1 deasupra)
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 ardei gras, de preferat roşu sau portocaliu
  • 1 legatură de mărar sau pătrunjel verde
  • sare, piper negru - după gust
  • puţin ulei pentru uns forma

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălam bine organele şi prapurul în mai multe ape. Prapurul îl lăsăm într-un vas cu apă rece cât timp ne ocupăm de umplutură.
  • Organele se pun la fiert în apă cu puţină sare. Când apa dă primul clocot, scurgem organele şi aruncăm apa. Apoi le punem din nou la fiert, de data aceasta în apă caldă cu sare. Îndepărtăm din când în când spuma care se formează deasupra.
  • Când organele sunt fierte (intră uşor furculiţa în ele), le scurgem de apă şi le lăsăm să se răcească, după care fie le tăiem foarte mărunt cu cuţitul, fie le tocăm la robot, după îndemânarea fiecăruia.
  • Adăugăm cele 3 ouă bătute, cele 3 linguri de smântână, ardeiul tăiat cuburi şi verdeţurile tocate cât mai mărunt. Condimentăm cu sare şi piper şi amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.
  • Scurgem bine prapurul de apă şi îl aşezăm într-o formă de cozonac unsă cu ulei. Prapurul trebuie să depăşească cu 3-4 cm marginile formei.
  • Turnăm compoziţia în formă, o nivelăm şi o învelim cu marginile prapurului.
  • Batem oul rămas cu o lingură de smântână şi îl turnăm pe deasupra drobului, peste prapur.
  • Coacem drobul la 180 de grade pentru aprox. 40-45 de minute, până când se încheagă bine şi se rumeneşte frumos pe deasupra.
  • Scoatem drobul din cuptor şi pentru că este foarte fraged, ca să nu riscăm să îl rupem, îl lăsăm să se răcească 15-20 de minute în formă, abia apoi îl scoatem pe un grătar şi îl lăsăm să se răcească complet.
  • Se feliază şi se serveşte când e rece.
  • Se pastrează foarte bine la frigider, învelit în folie alimentară ca să nu se usuce.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Drob de miel

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
16 shares

Comentarii

  1. Ioan ududec a zis

    aprilie 12, 2016 at 1:41 pm

    Pastele ortodox urmeaza...!

    Răspunde
  2. Paula Gafitescu a zis

    mai 11, 2015 at 9:50 am

    Ce frumos arata. Mie imi plac tare mult drobul, as manca chiar si acum o feliuta. Zi frumoasa!

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    mai 11, 2015 at 9:11 am

    Ah, ce pofta mi-ai facut cu drobul 🙂 Chiar as manca o feliuta. Ma multumesc totusi cu una virtuala de la tine 😉

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.