• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 19 mart. 2025 · Publicată: 29 nov. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
2239 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci. O mâncare tradițională, simplă și bună, cu ingrediente la îndemâna oricui.

Eu fac parte din clubul ciudaților ălora cărora le plac mai mult sarmalele și ardeii umpluți de post, decât cele cu carne. Nah, ce să facem, trăim și noi, ciudații, cum putem, aici în patria sarmalelor! 😀

Ardei umpluți de post

Am profitat că e perioadă de post ca să-i servesc ardei umpluți cu orez și ciuperci și soțului meu, care e carnivor convins. Cică au fost buni. Foarte buni! Iar el e zgârcit cu complimentele culinare, deci asta e chiar o victorie pentru mine. V-am adus și vouă rețeta câștigătoare, ca să vă mai inspir în alcătuirea meniului de post 🙂

Umplutura de post pentru ardei

Am o perioadă foarte aglomerată și pentru că nu am avut timp să merg la cumpărături, am folosit o pungă de ardei gras pus la congelator special pentru astfel de cazuri. Uite de-aia e bine să fim toamna ca furnicuțele, ca să ne putem lenevi iarna precum greierii 😀

Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator
Vezi aici cum se pun ardeii la congelator pentru iarnă

Din aceeași umplutură, obișnuiesc să mai fac și roșii umplute. Dacă mai găsiți pe undeva roșii suficient de mari, puteți încerca rețeta. Roșiile umplute sunt minunate, capătă acel gust și miros de roșie coaptă și sunt dulci-acrișoare. Pentru rețetă, dați click pe fotografia de mai jos.

rosii umplute cu orez
Vezi aici rețeta de roșii umplute cu orez și ciuperci

Revenind la ardeii noștri de azi, rețeta e pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui, poate că deja le aveți în casă și vă puteți apuca de treabă.

Dacă nu țineți post, să știți că merg de minune serviți cu un iaurt mai gras sau cu smântână. Nu uitați să-i presărați cu puțin pătrunjel proaspăt, atât pentru aspect, cât și pentru o aromă de prospețime! 🙂

Ardei umpluți de post

Mod de preparare ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Vă las mai jos rețeta completă în format scris, pe care o puteți tipări dacă doriți să o aveți la îndemână sau să o păstrați la colecția voastră de rețete.

Mai jos veți găsi și rețeta în format video, unde puteți vedea exact cum am făcut eu umplutura pentru ardei, cum i-am așezat în oală și cum arătau când i-am scos din cuptor.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ardei umpluți de post

Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci

Ardei umpluți de post cu orez și ciuperci, o rețetă de post simplă, ieftină și foarte gustoasă.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10 ardei umpluți
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 10 ardei grași ((proaspeți sau congelați))
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe uscate, mari
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras/kapia
  • 250 g ciuperci proaspete ( (sau 200 g congelate/din conservă))
  • 200 g orez cu bob rotund
  • 700 ml suc de roșii
  • 500 ml apă
  • 2 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • cimbru, frunze de dafin
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați ceapa mărunt, ardeiul kapia cubulețe, dați morcovul pe răzătoare și căliți-le pe toate în puțin ulei încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugați ciupercile tăiate mărunt și lăsați-le să se călească, amestecând din când în când până se înmoaie și își lasă puțină zeamă.
  • Puneți în tigaie orezul spălat în câteva ape, amestecați și lăsați-l 1-2 minute să absoarbă aromele legumelor. Dacă zeama lăsată de ciuperci nu e suficientă, adăugați puțină apă (70-100 ml).
  • Puneți 2 linguri de suc de roșii, puțin pătrunjel proaspăt tocat, sare, piper și restul de mirodenii după gust.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați umplutura să se răcorească puțin, apoi umpleți ardeii. Dacă folosiți ardei congelați, nu este nevoie să îi dezghețați înainte.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Treceți capătul ardeilor prin făină, că să se creeze o peliculă ce nu va lăsa umplutura să iasă afară în timp ce fierb ardeii.
  • Într-o cratiță potrivită ca mărime, puneți ardeii în așa fel încât să stea unul lângă altul, vertical, nu culcat.
  • Pregătiți sosul amestecând sucul de roșii, apa și condimente după gust. Turnați sosul peste ardei.
  • Acoperiți cratița cu un capac sau cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 30 de minute.
  • După 30 de minute îndepărtați capacul sau folia, stropiți ardeii cu sosul din tavă și lăsați-i să mai fiarbă în cuptor încă vreo 15 minute până sunt frumos rumeniți.
  • Serviți ardeii umpluți de post cât sunt calzi, cu pătrunjel proaspăt tocat. Dacă nu țineți post, puteți adăuga iaurt sau smântână.
Nutrition Facts
Ardei umpluți de post, cu orez și ciuperci
Amount per Serving
Calorii
190
% Daily Value*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Carbohidrați
 
31
g
10
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
10
g
11
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ardei umpluți de post

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
2239 shares

Comentarii

  1. ana a zis

    septembrie 12, 2023 at 3:43 pm

    da' cu kapia ce-ati facut?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 12, 2023 at 4:10 pm

      L-am călit odată cu ceapa și morcovul.

      Răspunde
  2. Adriana a zis

    ianuarie 14, 2023 at 8:19 pm

    Salutari, am incercat reteta foarte buna a iesit. Un pic prea mult orez mi s-a parut. In plus de specificat in instructiuni ca oala se da in clocot si apoi se pune la cuptor. Ca in 30 min nici nu apuca sa clocoteasca la cuptor.
    Am incercat multe retete de pe site si sunt foarte incantata. Sunt simple si rapide, exact ce caut.
    Multumiri!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 15, 2023 at 7:59 am

      Mulțumesc și eu pentru mesaj, mă bucur că vă plac rețetele mele.
      Eu nu dau oala în clocot înainte să o bag în cuptor, dar așa cum am specificat în rețetă, cuptorul trebuie să fie încins dinainte, îl aprind în timp ce umplu ardeii.

      Răspunde
    • Anton Nicolae a zis

      iunie 01, 2023 at 12:53 pm

      Am făcut rețeta,a fost apreciată iar pentru mine a fost o surpriză,nu credeam că poate fi așa de bună!
      Mulțumesc

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iunie 06, 2023 at 11:32 am

        Mă bucur foarte mult că v-au plăcut ardeii umpluți. Și mie îmi plac foarte mult gătiți astfel.

        Răspunde
  3. Magda a zis

    septembrie 17, 2022 at 7:27 pm

    Am facut vestitii ardei umputi,sotul meu a fost foarte incantat,ms de reteta f buna 😉😉😉

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 18, 2022 at 7:18 am

      Mă bucur mult că ați încercat rețeta și că v-a plăcut! 🙂

      Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.