• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Conserve

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Publicat la 20 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator. Cea mai simplă metodă de conservare a ardeiului gras pentru iarnă. Ardeii congelați își păstrează perfect forma și gustul.

    Nici nu mă gândeam să fac o postare pe blog despre cum pun eu ardeii la congelator pentru iarnă. Mi se părea o metodă de conservare atât de simplă, încât nu credeam că ar fi de interes pentru cineva.

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Aflată la o discuție între fete, am ajuns inevitabil și la subiectul bucătăreli. Am pomenit eu, printre alte conserve care nu-mi lipsesc din cămară (le aflați cu un click pe fotografia de mai jos), despre ardeii puși la congelator special pentru a face ardei umpluți cu carne tocată (vezi rețeta aici) sau ardei umpluți cu orez și legume, în varianta de post. Atunci au sărit pe mine: "și cum îi pui, le scoți cotorul? și cum se păstrează? și nu ocupă mult loc? dar nu-i opărești?"

    10 retete pentru iarna
    Click pe poză pentru a vedea cele 10 rețete care nu îmi lipsesc din cămară!

    Wow, atâtea întrebări! Atunci mi-am dat seama că și lucrurile simple au chichițele lor și că o postare cu acest subiect este, totuși de folos.

    Ce fel de ardei putem congela?

    Am congelat de-a lungul anilor ardei de toate felurile: ardei grași, ardei kapia și gogoșari. Toți s-au păstrat la fel de bine și au fost la fel de gustoși și după ce i-am gătit. Așa că alegeți ce fel de ardei vă plac. Mai puteți face pungi mixte, după cum știți că vă de sunt obiceiurile de consum. De exemplu puteți pune aceeași pungă 2 ardei grași și 2 gogoșari.

    Dacă aveți loc în congelator sau în lada frigorifică, puteți pune și pungi mai mari, cu 10-12 ardei din care să scoateți la nevoie, doar atâția câți vreți să gătiți.

    Ardei gras pentru umplut

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Se scot cotoarele ardeilor și toate semințele, cu grijă, să nu îi rupem, apoi se spală atât la exterior cât și la interior. Lăsați-i să se usuce puțin sau, dacă vă grăbiți, îi puteți șterge cu un prosop de hârtie. Dacă rămân cu apă pe ei, vor face mici blocuri de gheață și vor fi mai greu de separat când îi scoatem să îi umplem.

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Acum câțiva ani obișnuiam ca înainte să îi pun la congelator, să opăresc ardeii timp de 4-5 minute în apă cu sare. Îi lăsam să se răcească și să se usuce și abia apoi îi puneam în pungi.

    Nu am văzut nici un beneficiu în acțiunea asta, ba dimpotrivă. Ardeii se înmuiau și dacă se întâmpla să nu fiu atentă și îi lăsam doar un minut în plus în apă fierbinte, nu își mai păstrau așa de bine forma. Odată puși în congelator se deformau și mai tare. Am hotărât să nu îi mai opăresc și pentru mine e mai simplu și mai bine așa.

    Puneți ardeii unul într-altul, dar fără să îi forțați. Ei trebuie să stea liber pentru că sunt foarte fragezi și ar fi păcat să crape și să nu îi mai puteți folosi.

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Ce pungi folosim pentru congelat

    Am primit de câteva ori întrebarea asta la alte postări, așa că paragraful ăsta e pentru cei care chiar nu știu ce să aleagă din multitudinea de cutii de pe rafturi.

    Folosiți pungi groase, din cele speciale pentru congelator care păstrează bine alimentele și nu lasă mirosul să treacă de la unele la altele. Nu folosiți pungi subțiri, acelea sunt pungi pentru sandvișuri și nu sunt potrivite pentru congelator. Se rup foarte repede și permit trecerea mirosurilor.

    Pungi pentru congelator găsiți în orice magazin. Trebuie să scrie pe ele chiar așa: "pungi pentru congelator" sau în engleză "freezer bags". De obicei sunt la rolă, iar rolele sunt ambalate în cutii de carton, așa cum e pasta de dinți.

    Citiți cu atenție dimensiunile scrise pe cutie și alegeți mărimea potrivită pentru voi. Eu de obicei am în sertar role cu pungi de 3 litri și de 1 litru.

    Veți găsi variante care se închid cu cleme sau cu fermoar (zip bag), ambele sunt bune, dar cele cu fermoar sunt mai scumpe. Aruncați o privire aici, pe Emag pentru a vedea mai multe modele.

    Unele mărci au și o etichetă pe care puteți scrie cu pixul conținutul, data și gramajul. Vedeți o astfel de etichetă completată la rețeta de roșii congelate pentru iarnă , unde am scris și gramajul și data ca sa știu în ce ordine le consum.

    Rosii la congelator pentru iarna

    Pungile mele au fost albastre, se prind cu niște sârmulițe metalice plasticate. Le vedeți în fotografie și le-am cumpărat de la un stand din piața centrală din Galați. Deci chiar se găsesc peste tot.

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Cum se folosesc ardeii congelați

    Ardeii congelați nu trebuie dezghețați când vreți să îi gătiți. Scoateți ardeii din congelator și îi separați unul de altul. Dacă s-au lipit, nu trageți prea tare de ei pentru că vor fi casanți și se rup ușor. Mai lăsați-i pe blatul din bucătărie 5-10 minute și se vor desprinde cu ușurință.

    Pregătiți umplutura ca de obicei și umpleți ardeii așa înghețați cum sunt. Îi așezați într-o cratiță potrivită că mărime, turnați sosul și dați cratița la cuptor sau îi fierbeți pe aragaz. În scurt timp va începe să miroasă minunat în toată bucătăria 🙂

    Mai jos vedeți doi ardei, unul verde și unul portocaliu, congelați pe la începutul verii când am cumpărat mai mulți decât puteam consuma. Ca să nu îi arunc, i-am curățat și i-am băgat la congelator. După cum vedeți, au forma și culoarea intacte și sunt numai buni de umplut.

    Ardei gras congelat

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cum se pun ardeii pentru umplut la congelator

    Ardei pentru umplut la congelator

    5 from 14 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 10 minutes minutes
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • Ardei gras
    • pungi pentru congelator

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • gem de piersici
      Gem de piersici - rețeta clasică, fără gelfix sau conservanți
    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.