Roșii umplute cu orez și ciuperci. Rețeta simplă de roșii umplute de post. cum se fac roșiile umplute. Umplutură de post cu orez și ciuperci.
Abia așteptam să vină luna august, să se coacă roșiile mari și cărnoase, de grădină, ca să le fac umplute simplu, cu orez cu bobul rotund, amestecat cu morcov ras și cu câteva cubulețe de ciuperci.
Cât am visat la ele așa dolofane și rumene, să-mi umple casa de mirosul delicios și inconfundabil de roșie coaptă! Ahh! Se cunoaște că-s gurmandă, nu-i așa? 😀
Noi, nefiind o familie prea carnivoră, iubim roșiile umplute cu orez oricând, dar știu că nu e toată lumea ca noi, așa că aș zice că rețeta aceasta este binevenită mai ales în perioadele de post sau pentru acele persoane care au ales un stil de viață vegan.
Rețeta aceasta seamănă foarte bine cu cea de ardei umpluți cu orez și legume (rețeta aici) Exact la fel se pot umple și dovleceii.
În perioadele de post eu mai fac și dovlecei umpluți cu cușcuș (rețeta aici), poate vă tentează ideea și doriți să o încercați.
Mod de preparare roșii umplute cu orez și ciuperci
Rețeta de azi nu prezintă nici o dificultate. Este o rețetă ieftină, ușoară, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui. Nu uitați de ierburile aromatice: cimbru, pătrunjel, frunze de dafin. Ele dau gust și savoare acestei rețete atât de simple!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 6 roșii de grădină, mari, cărnoase
- 100 g orez cu bob rotund
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 3 buc. ciuperci Champignon
- sare și piper după gust
- 50 ml ulei
- cimbru, dafin, pătrunjel (sau mărar)
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ceapa cubulețe cât mai mici, la fel și ciupercile și dați morcovul pe răzătoare.
- Căliți ceapa și morcovul câteva minute în ulei încins, apoi adăugați ciupercile și orezul.
- Lăsați orezul să se călească 2-3 minute, apoi începeți să adăugați apă (sau supă de legume).
- Pe măsură ce orezul se umflă, mai adăugați puțină apă și tot așa. Orezul nu trebuie să fiarbă de tot, ci să fie fiert cam pe trei sferturi pentru că se va mai umfla și în cuptor. Potriviți gustul de sare și piper, presărați pătrunjel (sau mărar) proaspăt tocat și omogenizați compoziția.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o cratiță potrivită ca mărime.
- Tăiați "capacele" roșiilor, apoi scobiți interiorul și scoateți pulpa roșiilor. O vom folosi la sos. Cel mai ușor merge cu o lingură, sau cu o linguriță.
- Pasați pulpa roșiilor (eu am folosit chopperul electric), adăugați sare, piper o frunză de dafin și câteva crenguțe de cimbru. Turnați acest sos în cratița pregătită.
- Umpleți roșiile cu umplutura de orez pregătită mai sus. Nu apăsați cu lingura să compactați umplutura! Orezul trebuie să aibă loc să se mai umfle puțin!
- Așezați roșiile în cratiță, puneți deasupra capacele și dați-le la cuptor pentru 45-50 de minute, până când sunt bine coapte, rumenite, iar orezul este fiert.
- Roșiile umplute cu orez și ciuperci sunt bune și calde, și reci. Dacă nu țineți post, le puteți servi cu iaurt sau cu smântână.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu