• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Salată de varză roşie cu quinoa

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 1 ian. 2020 · Publicată: 7 sept. 2015 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 3 comentarii
235 shares
Mergi la rețetă

Cred că sunt dependentă de culorile din farfurie. Cu cât o mâncare e mai viu colorată, cu atât e mai apetisantă pentru mine. Nu-mi plac mâncărurile terne, trebuie musai să le înveselesc măcar cu ceva verdeaţă proaspătă presărată la final. Acolo unde e posibil, aleg legume sau ingrediente cât mai colorate. De exemplu aleg mereu ardei gras roşu sau portocaliu în locul celui alb-verzui, sau aleg tomate cherry galbene doar pentru că dau bine în contrast cu sosul de roşii, aşa cum am făcut la reţeta de pizza pe felii de vinete .

Reţeta de azi, de salată de varză roşie cu quinoa, a fost ceva de vis pentru mine! Atâtea culori superbe la un loc, greu mai găseşti într-o reţetă! Ca să nu mai zic de combinaţia de gusturi şi texturi dintre legumele proaspete şi quinoa. Încercaţi-o doar, şi vă veţi bucura şi voi de o porţie super-mega vitaminizantă de salată veselă şi colorată 🙂

Salata de varza rosie cu quinoa

Citește aici despre beneficiile consumului de quinoa, cum se fierbe corect, la ce o folosim.

Cum se face salata de varză roşie cu quinoa

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Salata de varza rosie cu quinoa

Salată de varză roşie cu quinoa

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 100 g de quinoa (eu am avut quinoa de la Solaris)
  • ½ de varză roșie (micuță)
  • 2 morcovi
  • 1 felie mare de țelină
  • 1 ardei gras (eu am pus Kapia)
  • zeama de la o lămâie
  • ulei de măsline extravirgin
  • sare (piper proaspăt măcinat)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Quinoa trebuie în prealabil spălată în mai multe ape pentru a îndepărta stratul exterior care îi dă un gust amărui, apoi se lasă la scurs.
  • Se fierbe cam la fel ca orezul în proporție de 1:2 adică o parte quinoa și 2 părți apă, astfel: puneți apa la fiert și când clocotește, adăugați quinoa spălată și scursă. Lăsați să fiarbă cam 15 minute, până absoarbe toată apa și devine ușor translucidă. Dați-o deoparte de pe foc, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-o sa se mai odihnească încă 15 minute. Se vor separa bobițele și va deveni pufoasă. Indepărtați capacul și lăsați-o sa se răcească în voie dacă aveți timp, sau dacă vă grăbiți, o puteți răsfira pe o farfurie întinsă ca sa se răcească mai repede.
  • Varza se toacă cât de fin reușiți (la robot iese perfect), morcovul și țelina se dau pe răzătoarea cu găuri mari (sau tot la robot). Ardeiul se taie cum doriți, eu l-am făcut cuburi.
  • Amestecați legumele cu quinoa, asezonați cu sare, piper proaspăt râșnit, suc de lămâie și ulei de măsline după gustul vostru.
  • Presarăți cu pătrunjel proaspăt și serviți ca atare sau dacă doriți, folosiți salata drept garnitura alături de o friptură, cum ar fi un cotlet de porc cu rozmarin și vin roșu sau de niște cârnăciori făcuți la cuptor.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Salata de varza rosie cu quinoa

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de salată de varză roşie cu quinoa pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună la salată de varză roşie cu quinoa!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
235 shares

Comentarii

  1. Claudia a zis

    septembrie 07, 2015 at 10:33 am

    Vai ce frumoasa salatica!
    De data asta nu cer. Nu m-as indura sa o mananc. Vreau doar sa o privesc 🙂

    Răspunde
  2. Emilia a zis

    septembrie 07, 2015 at 10:21 am

    Doamneee, fantastic arata!!!!

    Răspunde
  3. Laura C. a zis

    septembrie 07, 2015 at 8:45 am

    Arata foarte bine farfuria!

    Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)
  • Sarmale de post cu păsat servite calde, cu mămăligă și ardei
    Sarmale de post cu păsat (crupe de porumb) în oală de lut – rețetă pas cu pas

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.