Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Tocăniţă de gogonele verzi

Publicat la 23 noiembrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

89 shares
Mergi la rețetă

Tocăniţă de gogonele verzi

Poate v-au mai rămas câteva gogonele uitate pe vreun vrej din grădină. Sau poate au rămas câteva pe dinafară după ce aţi pus murăturile. Ei bine, atunci încercaţi tocăniţa asta. Este delicioasă! Gogonelele dau o aromă deosebită, uşor acrişoară, uşor amăruie...mi-e greu să o să descriu.... cred că cea mai potrivită descriere ar fi: o aromă de "verde proaspăt" 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tocăniţă de gogonele verzi

Tocăniţă de gogonele verzi

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru 2 porţii

  • 3 gogonele verzi
  • 2 roşii (eu am pus tot gogonele dar aproape coapte)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 100 ml suc de roşii
  • 50 ml de ulei
  • 1 frunză de dafin
  • sare şi piper după gust
  • mărar proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocaţi ceapa mărunt, ardeiul cuburi, iar morcovul rondele, sau tot cuburi, cum doriţi. Căliţi-le câteva minute în uleiul încins, doar până când ceapa începe să îşi dezvolte aroma.
  • Între timp tăiaţi gogonelele şi roşiile cuburi ceva mai măricele. Puneţi-le în cratiţă peste celelalte legume, puneţi şi frunza de dafin, potriviţi gustul de sare şi piper şi turnaţi 100 ml de apă. Amestecaţi şi lăsaţi la fiert la foc mic, cu capac.
  • Când gogonelele s-au înmuiat, adăugaţi sucul de roşii. Amestecaţi şi lăsaţi tocăniţa tot pe foc mic, să mai dea câteva clocote. Cam vreo 10 minute e suficient, apoi e gata.
  • Se serveşte caldă sau rece, de preferat lângă o mămăliguţă şi merge de minune presărată cu mărar proaspăt.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Tocăniţă de gogonele verzi

Tocăniţă de gogonele verzi

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de tocăniţă de gogonele verzi pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
89 shares

Comentarii

  1. Luci a zis

    octombrie 19, 2018 at 8:35 am

    Oare tine pentru iarna daca o vom steriliza?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 19, 2018 at 9:22 am

      Sterilizata si depozitata corect, cu siguranta tine, asa cum tine si zacusca de exemplu. Succes!

      Răspunde
  2. Cristi a zis

    decembrie 02, 2015 at 7:46 am

    Foarte buna mancarea facuta dupa reteta asta. Si inedita.

    De altfel, am facut mai multe retete si toate mancarurile au iesit excelente!

    Felicitari si pentru pagina de internet (retetele in format pdf plus posibilitatea de a le tipari)

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 02, 2015 at 9:01 am

      Multumesc mult pentru aprecieri. Te mai astept pe la mine 🙂

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    noiembrie 23, 2015 at 10:46 am

    Ce pacat ca nu mai am gogonele ca m-ar fi tentat reteta ta de tocanita 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 29, 2015 at 8:51 am

      Iti trimit eu 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.