• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 iul. 2023 · Publicată: 6 apr. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 8 comentarii
203 shares
Mergi la rețetă

Aceste mascote de ciocolată crocantă, umplute cu spuma delicioasă de zmeură sunt unul dintre cele mai frumoase şi mai bune deserturi pe care le-am făcut.

Şi poate că n-o să vă vină să credeţi privind pozele, dar e şi unul dintre cele mai simple deserturi. Trebuie doar puţină atenţie şi puţină răbdare, dar nu e nimic complicat. Şi ce desert delicios obţinem!  Şi ce spectaculos arată!

Mascotele sunt un desert de zile mari care poate sta pe orice masă de sărbatoare. Chiar şi cei mai mofturoşi musafiri vor fi impresionaţi 😉

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

Mod de preparare mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

În principiu totul este foarte simplu: aveţi nevoie de vreo 6 forme de silicon pentru brioşe pe care le veţi pensula cu ciocolată topită. Lăsaţi ciocolata să se întărească în forme, obţinând astfel nişte coşuleţe numai bune de umplut cu...ce vreţi voi. Eu le-am umplut cu spumă de zmeură, adică frişcă naturală cu piure de zmeură şi foarte puţină gelatină.

Se mai pot umple cu cremă de ciocolată, cu cremă de mascarpone şi vişine , cu budincă de vanilie făcută în casă, sau doar cu frişcă simplă. Sigilaţi mascotele tot cu ciocolată topită şi asta-i tot. Vă las mai jos reţeta şi paşii de urmat într-o formă pe care o puteţi tipări să o aveţi la îndemână atunci când le preparaţi.

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură
ciocolata topita in forme de silicon
spuma de zmeura
spuma de zmeura in forme de ciocolata

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură, un desert elegant și sofisticat, dar care se face foaret ușor din doar câteva ingrediente.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
la rece: 2 hours hours
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tel
spatulă
forme silicon briose
forme din silicon pentru briose

Ingrediente
 

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g zmeură
  • 60 g zahăr pudră (cam 2 linguri rase)
  • 30 g zahăr tos (1 lingură)
  • 200 ml smântână pentru frişcă (min 32% grăsime)
  • picături de ciocolată (opţional)
  • 5 g gelatină
  • 50 ml de apă (pt hidratat gelatina)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Facem un piure din 100 g de zmeură şi 30 g (1 lingură) de zahăr. Îl lăsăm să dea câteva clocote doar cât să se lege puţin.
  • Strecurăm printr-o sită cam trei sferturi din piure-ul obţinut, restul îl dăm deoparte.
  • Topim ciocolata cu lapte la bain marie sau o punem de 3 ori câte 1 minut la microunde, amestecând de fiecare dată să se topească uniform.
  • Cu o pensulă îmbrăcăm cu ciocolată topită pereţii şi fundul a 4 forme de silicon pentru brioşe.
  • Dăm formele la congelator pentru 2-3 minute, apoi, opţional, le mai pensulăm o dată. Al doilea strat nu este obligatoriu, depinde cum doriţi pereţii de ciocolată, mai groşi sau mai subţiri. Dăm formele la rece cât timp ne ocupăm de umplutură.
  • Punem gelatina la hidratat în 50 ml de apă rece, apoi o încălzim puţin la bain marie sau la microunde cu mare grijă să nu fiarbă şi să îi distrugem proprietăţile. O lăsăm să se răcorească.
  • Batem smântâna cu 60 g (cam 2 linguri rase) de zahăr pudră până devine fermă, apoi o amestecăm cu piureul strecurat de zmeură, cu gelatina topită şi răcită şi cu 2-3 linguri de picături de ciocolată (opţional).
  • Scoatem mascotele de ciocolată din formele de silicon, cu grijă să nu le spargem şi le umplem pe jumătate cu spuma de zmeură. Punem din loc în loc piure-ul de zmeură rămas nestrecurat. Alegeţi bucăţele de zmeură mai întregi.
  • Completăm cu spuma de zmeură până aproape umplem formele. Trebuie să lăsăm 2-3 mm loc pentru capacul mascotelor.
  • Dăm formele la rece cât timp topim ciocolata albă la bain marie.
  • Turnăm ciocolata albă peste spuma de zmeură, formând astfel un capac care sigilează mascotele.
  • Se lasă într-un loc răcoros până se întăreşte ciocolata.
  • Se păstrează la rece, dar se scot la temperatura camerei cu 2-3 ore înainte de servire, altfel ciocolata va fi prea tare şi casantă.

Bine de știut:

Nu folosiţi ciocolată de menaj pentru că nu se va întări frumos. Cumpăraţi ciocolată de bună calitate, cu conţinut mare de unt de cacao!
Nutrition Facts
Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură
Amount per Serving
Calorii
538
% Daily Value*
Grăsimi
 
35
g
54
%
Colesterol
 
74
mg
25
%
Carbohidrați
 
57
g
19
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
51
g
57
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu am făcut capacul mascotelor din ciocolată albă, doar pentru că aşa mi s-a părut mai interesant la momentul ăla. Voi vă puteţi juca atât cu umplutura, cât şi cu cu ciocolata după cum vă place. Mă gândesc că ar fi drăguţe nişte mascote din ciocolată albă cu umplură de cacao şi stafide îmbătate în coniac. Ahh, deja visez! De notat pentru data viitoare! 🙂

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

Să vă arăt şi o secţiune mai de-aproape, poate vă conving că merită să le faceţi în varianta prezentată de mine. Vă garantez că zmeura face echipă perfectă cu ciocolata iar aromele s-au împrietenit perfect. Ce ziceţi, cine le încearcă? 🙂

Mascote de ciocolată cu spumă de zmeură

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Felie de prăjitură cu iaurt și prune, desert simplu de sezon
    Prăjitură rapidă cu prune – fragedă, aromată și gata în 45 de minute
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
203 shares

Comentarii

  1. mimiignatescu a zis

    aprilie 09, 2016 at 5:03 pm

    Eu am o forma cu 5 spatii pt muffins, nu am forme separate.Nu adera ciocolata pe suprafata de silicon, si nu se intareste ciocolata repede.Nu am facut niciodata cochilii de ciocolata, eu pun glazura deasupra tortului de obicei.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 09, 2016 at 7:26 pm

      Imi pare rau, nu stiu ce sa spun. Poate e siliconul prea lucios? Forma e silicon sau alt material?
      Ale mele s-au intarit perfect, dupa cum se vede si din poza.

      Răspunde
  2. mimiignatescu a zis

    aprilie 09, 2016 at 3:11 pm

    Buna Iuliana,
    Am incercat astazi si eu prajiturile, dar sincer, nu stiu cum o sa scot ciocolata de pe forme.Am pus ciocolata cu pensula de jur imprejurul formei, dar nu se intinde uniform, si stratul este destul de subtire.Am pus in congelator, acum le-am scos.Trebuie sa le las sa se intareasca mai mult? Am incercat sa le desprind dintr-un colt, dar nici pomeneala! Fiecare lucru in bucatarie are secretul, si rostul lui.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 09, 2016 at 4:06 pm

      Lasa-le sa se raceasca si mai pensuleaza-le inca o data daca zici ca e prea subtire. Daca dai doua straturi ar trebui sa fie ok si sa isi pastreze forma. Cred ca ai incalzit ciocolata putin prea mult daca zici ca e asa subtire.

      Răspunde
  3. mimiignatescu a zis

    aprilie 08, 2016 at 8:14 pm

    Eu am gasit o varianta mai usoara, am pus dulceata de zmeura in frisca, si nu am mai adaugat zahar.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 08, 2016 at 8:53 pm

      Ooo, super! Foarte buna ideea cu dulceata! 🙂

      Răspunde
  4. Claudia a zis

    aprilie 06, 2016 at 9:41 am

    Sa stii ca si eu visez la niste mascote de ceva timp. Rabdare nu prea am ca sa le fac asa ca... pot lua de la tine una ca sa gust? Ca prea bine arata 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 07, 2016 at 11:05 am

      Ok, cand mai fac promit sa-ti spun dinainte sa ai timp sa ajungi pana la mine 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.