Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Cheesecake crocant cu zmeură

Publicat la 11 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

125 shares
Mergi la rețetă

Cheesecake crocant cu zmeură : blat cu unt și vanilie, umplutură cremoasă de urdă şi zmeură şi un strat superior crocant şi delicios.

Prăjitura asta parcă ar fi sora blondă şi dată cu ruj roşu-zmeuriu a prăjiturii Rudy cu ciocolată  😀 E cam aceeaşi reţetă, la fel de uşor de făcut, la fel de bună, cu succes la fel de mare la publicul mâncător.

Are toate atributele unei reţete clasice de cheesecake ...mai puţin blatul din biscuiţi.

Cheesecake crocant cu zmeură

De data asta am preferat să fac eu aluatul pe bază de unt, aromat cu vanilie naturală şi coajă de lămâie. N-aş fi găsit nicăieri biscuiţi cu gust minunat de unt şi asemenea arome care să se asorteze aşa de bine cu umplutura mea de urdă şi zmeură! Partea de deasupra, în strat mai subţire fiind, va deveni crocantă ca la un crumble. Sunt absolut sigură că o să vă placă!

Cheesecake crocant cu zmeură

Mod de preparare cheesecake crocant cu zmeură

Zmeura proaspătă presărată din belşug peste stratul de brânză dă exact tuşa de prospeţime de care are nevoie cheesecake-ul ăsta, deci cu cât mai multă cu atât mai bine. Desigur, puteți înlocui zmeura cu orice alte fructe proaspete de sezon: vișine, caise, căpșuni, etc.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cheesecake crocant cu zmeură

Cheesecake crocant cu zmeură

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

  • 200 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie (sau semințele unei păstăi)
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 400 gr făină
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

umplutura

  • 400 g urda
  • 200 g telemea de vaci (să nu fie prea sărată)
  • 2 ouă întregi
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță pasta de vanilie (sau semințele unei păstăi)
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 250 g zmeură

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
  • Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos, vanilia şi coaja de lamaie.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Puneţi urda într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute, vanilia şi coaja de lamaie. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
  • Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou.
  • Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
  • Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, puneti zmeura, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
  • Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cheesecake crocant cu zmeură

Poftă bună la cheesecake crocant cu zmeură!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
125 shares

Comentarii

  1. Anna a zis

    februarie 20, 2018 at 11:53 pm

    Arata delicios ! 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 21, 2018 at 9:12 am

      Si cu ingrediente la indemana, nu trebuie sa apelezi la vreun imprumut rapid ca sa faci cheesecake-ul asta 😀

      Răspunde
  2. doina a zis

    iulie 15, 2016 at 11:32 am

    Da, eu fac destul de cheesecake cu tot felul de combinatii dar asta cu siguranta e ceva ce nu trebuie ratat.Am facut un inventar complet la frigider si congelator si am tot ce-mi trebuie deci maine dupa ce-mi umplu pungile de cuburi de cafea trec la treaba .La noi la munte ( Suceava ) au aparut fragutele de padure si am sa pun cateva din ele pe langa zmeura.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 15, 2016 at 12:07 pm

      Abia astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂 Eu vreau sa refac reteta asta cu visine. Imi place contrastul de dulce cu acrisor.

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    iulie 11, 2016 at 11:15 am

    Visine nu mai am dar zmeura da asa ca ma bate gandul sa incerc daca tot arata asa apetisant 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 12, 2016 at 7:28 am

      La noi a disparut zmeura, dar visine inca avem din belsug.

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x