Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos e delicioasă si ușor de facut. Are blat crocant cu unt și cacao și o umplutura de brânză dulce cu cocos.
În prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos se întâlnesc aproape toate aromele care-mi plac mie, ambalate în două blaturi crocante din aluat de crumble şi o umplutura cremoasă de brânză. E uşor de făcut şi e rapidă, într-o oră e gata.
E mai greu să ai răbdare să se răcească, dar e delicioasă şi chiar nu ai cum să dai greş cu prăjitura asta.
Prăjitura Rudy am văzut-o prima dată la Merişor cea prolifică şi talentată. Să tot fie vreo 2 ani de atunci. Incredibil, da, am răbdat 2 ani până să o fac şi eu! Merişor o are în două variante, eu am combinat oarecum reţetele ei şi mi-am făcut propria variantă adaptată gusturilor mele.
Adică am pus coajă de portocală atât în aluat cât şi în umplutură, am renunţat la stafide, dar am presărat picături de ciocolată deasupra...dehh, nu m-am putut abţine 😀 Ce a ieşit? Păi un fel de sandwich delicios, crocant şi aromat. Sper ca voi să fiţi înţelepţi şi să învăţaţi din greşelile mele şi să nu aşteptaţi să treacă 2 ani până să o încercaţi 🙂
Pe blog veți găsi și o altă variantă a acestei prăjituri, un fel de cheesecake crocant cu zmeură. Absolut delicioasă și această variantă!
Mod de preparare prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos
Ingrediente
blatul - pentru o tava de 25x35 cm
- 250 g unt rece cu 80% grăsime
- 3 gălbenuşuri
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 400 gr făină
- 3 linguri de cacao neagră
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
crema
- 500 g brânză de vaci foarte bine scursă
- 300 g telemea de vaci (să nu fie prea sărată)
- 2 ouă întregi
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr
- 1 linguriţă coajă rasă de portocală
- 40 g nucă de cocos
decor - opţional
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
- Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, coaja de portocală şi esenţa de rom.
- Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu pudra de cacao, un praf de sare şi praful de copt.
- Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
- Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
- Puneţi brânza de vaci într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute şi coaja de portocală. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
- Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou. La final încorporaţi nuca de cocos amestecând uşor de sus în jos ca să nu se lase spuma.
- Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
- Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
- Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
- Imediat ce scoateţi tava din cuptor, presăraţi deasupra picăturile de ciocolată. De regulă picăturile de ciocolată sunt termosensibile, adică se topesc la temparatură înaltă, dar îşi păstrează forma. În contact cu aluatul fierbinte se vor topi exact cât trebuie ca să rămână lipite, iar când prăjitura se va răci, vor redeveni crocante 😉 Nu veţi obţine același rezultat cu ciocolata rasă.
- Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailNu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.
Alte prăjituri delicioase
Poftă bună!
Cristina Toth a zis
Da, acum stiu de unde pot lua reteta. Arata ff bine!
Iuliana a zis
Multumesc, Cristina! Te pup!
ana a zis
Doamne, cum arata, este superba ! Special mi se pare faptul ca eu nu am mai citit/facut crema de branza cu telemea . Multumim de reteta !
Iuliana a zis
Multumesc, Ana! Sper sa o incerci si tu si mai ales, sper sa-ti placa 🙂
Mihaela Damaceanu a zis
Iaca asa ma gandesc si eu de vreun an aproape(parca nu chiar) la tortul cu morcovi si cum nu am apucat sa il fac ce sa mai zic cu ispititoarele si apetisantele tale retete. Mai bine tac si fac! La multi ani, draga mea, am venit special sa iti amintesc de una-alta! Te pup!
Iuliana a zis
Multumesc, Mihaela! 🙂 La multi ani si voua si numai bucurii in 2016. Te pup!
Paraschivescu a zis
Branza e sarata?
Iuliana a zis
Branza de vaci nu e sarata de felul ei, iar telemeaua pe care am folosit-o eu a fost foarte putin sarata.
Maria Udrea a zis
Vai, Iuliana, ce pofta mi-ai facut de o astfel de prajitura!
Si ce buna ai facut-o tu, yummmm!
Ma bucur ca ti-am folosit drept inspiratie, te pup si numai bine in noul an!
la multi ani!
Iuliana a zis
Eu multumesc pentru reteta Merisor. Daca te uiti la Rudy a ta, sa vezi ca in 2013 ti-am lasat un comentariu. Zau ca m-am gandit 2 ani la prajitura ta :))
Un 2016 frumos si plin de bucurii iti doresc!
Claudia a zis
La multi ani! Sa ai un an cu vise implinite 😉
Ok, m-ai convins cu prajitura 🙂 Am sa o incerc si eu ca prea o lauzi si prea te cred :)))
Iuliana a zis
Multumesc! La multi ani si tie!
Chiar sper sa incerci prajitura asta. E genul tau: buna, rapida si nu foarte dulce 🙂