Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos

Publicat la 4 ianuarie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

54 shares
Mergi la rețetă

Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos e delicioasă si ușor de facut. Are blat crocant cu unt și cacao și o umplutura de brânză dulce cu cocos.

În prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos se întâlnesc aproape toate aromele care-mi plac mie, ambalate în două blaturi crocante din aluat de crumble şi o umplutura cremoasă de brânză. E uşor de făcut şi e rapidă, într-o oră e gata.

E mai greu să ai răbdare să se răcească, dar e delicioasă şi chiar nu ai cum să dai greş cu prăjitura asta.

Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Prăjitura Rudy am văzut-o prima dată la Merişor cea prolifică şi talentată. Să tot fie vreo 2 ani de atunci. Incredibil, da, am răbdat 2 ani până să o fac şi eu! Merişor o are în două variante, eu am combinat oarecum reţetele ei şi mi-am făcut propria variantă adaptată gusturilor mele.

Adică am pus coajă de portocală atât în aluat cât şi în umplutură, am renunţat la stafide, dar am presărat picături de ciocolată deasupra...dehh, nu m-am putut abţine 😀 Ce a ieşit? Păi un fel de sandwich delicios, crocant şi aromat. Sper ca voi să fiţi înţelepţi şi să învăţaţi din greşelile mele şi să nu aşteptaţi să treacă 2 ani până să o încercaţi 🙂

Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Pe blog veți găsi și o altă variantă a acestei prăjituri, un fel de cheesecake crocant cu zmeură . Absolut delicioasă și această variantă!

Mod de preparare prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos

Prăjitura Rudy cu ciocolată și cocos e delicioasă si ușor de facut. Are blat crocant cu unt și cacao și o umplutura de brânză dulce cu cocos.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blatul - pentru o tava de 25x35 cm

  • 250 g unt rece cu 80% grăsime
  • 3 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 1 linguriţă esenţă de rom
  • 400 gr făină
  • 3 linguri de cacao neagră
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

crema

  • 500 g brânză de vaci foarte bine scursă
  • 300 g telemea de vaci (să nu fie prea sărată)
  • 2 ouă întregi
  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 40 g nucă de cocos

decor - opţional

  • 50 g picături de ciocolată

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava care va merge la cuptor.
  • Puneti într-un castron untul rece, tăiat cuburi si peste el adăugaţi gălbenuşurile, zahărul tos şi cel vanilat, coaja de portocală şi esenţa de rom.
  • Peste toate ingredientele de mai sus cerneţi făina cu pudra de cacao, un praf de sare şi praful de copt.
  • Frământaţi cu mâinile ca să omogenizaţi compoziţia, dar nu insistaţi prea mult. Aluatul trebuie să rămână nisipos şi fărâmiţat, să vă curgă printre degete.
  • Daţi castronul la frigider cât timp vă ocupaţi de cremă. Nu durează mult, dar e de preferat ca untul să nu se înmoaie.
  • Puneţi brânza de vaci într-un castron, adăugaţi peste ea telemeaua rasă cât mai fin, cele 2 ouă bătute şi coaja de portocală. Amestecaţi să se omogenizeze. Puteţi folosi mixerul, cu atât mai bine, abia va deveni mai cremoasă umplutura de brânză.
  • Bateţi spumă cele 3 albuşuri, adăugaţi zahărul şi bateţi din nou ca la bezea până când spuma se întăreşte din nou. La final încorporaţi nuca de cocos amestecând uşor de sus în jos ca să nu se lase spuma.
  • Adăugaţi albuşurile bătute peste crema de brânză şi încorporaţi tot cu mişcări uşoare.
  • Scoateţi aluatul nisipos din frigider şi puneţi cam ⅔ din el în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Turnaţi crema de brânză peste aluat, nivelaţi, apoi distribuiţi uniform aluatul rămas peste stratul de cremă.
  • Coaceţi prăjitura timp de 35-40 de minute.
  • Imediat ce scoateţi tava din cuptor, presăraţi deasupra picăturile de ciocolată. De regulă picăturile de ciocolată sunt termosensibile, adică se topesc la temparatură înaltă, dar îşi păstrează forma. În contact cu aluatul fierbinte se vor topi exact cât trebuie ca să rămână lipite, iar când prăjitura se va răci, vor redeveni crocante 😉 Nu veţi obţine același rezultat cu ciocolata rasă.
  • Lăsaţi prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia.
Valori nutriționale
Prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos
Valori per porție
Calorii
675
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
37
g
57
%
Colesterol
 
198
mg
66
%
Carbohidrați
 
69
g
23
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
33
g
37
%
Proteine
 
18
g
36
%
Vitamina A
 
1099
IU
22
%
Calciu
 
319
mg
32
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitura Rudy cu ciocolată şi cocos, pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Alte prăjituri delicioase

  • prajitura cu crema de ciocolata si nuci
    Prăjitură simplă cu cremă de ciocolată și nuci
  • prăjitura chinezoaica
    Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
  • Salam de biscuiti cu nuca
    Salam de biscuiți cu nucă - rețeta copilăriei
  • Prajitura-Figaro_reteta
    Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
Prăjitura cu blat crocant şi cremă de brânză

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
54 shares

Comentarii

  1. Cristina Toth a zis

    decembrie 19, 2016 at 2:20 pm

    Da, acum stiu de unde pot lua reteta. Arata ff bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 24, 2016 at 6:58 pm

      Multumesc, Cristina! Te pup!

      Răspunde
  2. ana a zis

    ianuarie 08, 2016 at 10:40 am

    Doamne, cum arata, este superba ! Special mi se pare faptul ca eu nu am mai citit/facut crema de branza cu telemea . Multumim de reteta !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 08, 2016 at 10:57 am

      Multumesc, Ana! Sper sa o incerci si tu si mai ales, sper sa-ti placa 🙂

      Răspunde
  3. Mihaela Damaceanu a zis

    ianuarie 07, 2016 at 3:25 pm

    Iaca asa ma gandesc si eu de vreun an aproape(parca nu chiar) la tortul cu morcovi si cum nu am apucat sa il fac ce sa mai zic cu ispititoarele si apetisantele tale retete. Mai bine tac si fac! La multi ani, draga mea, am venit special sa iti amintesc de una-alta! Te pup!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 07, 2016 at 7:44 pm

      Multumesc, Mihaela! 🙂 La multi ani si voua si numai bucurii in 2016. Te pup!

      Răspunde
  4. Paraschivescu a zis

    ianuarie 04, 2016 at 5:48 pm

    Branza e sarata?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 6:44 pm

      Branza de vaci nu e sarata de felul ei, iar telemeaua pe care am folosit-o eu a fost foarte putin sarata.

      Răspunde
  5. Maria Udrea a zis

    ianuarie 04, 2016 at 9:11 am

    Vai, Iuliana, ce pofta mi-ai facut de o astfel de prajitura!
    Si ce buna ai facut-o tu, yummmm!
    Ma bucur ca ti-am folosit drept inspiratie, te pup si numai bine in noul an!
    la multi ani!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 2:58 pm

      Eu multumesc pentru reteta Merisor. Daca te uiti la Rudy a ta, sa vezi ca in 2013 ti-am lasat un comentariu. Zau ca m-am gandit 2 ani la prajitura ta :))
      Un 2016 frumos si plin de bucurii iti doresc!

      Răspunde
  6. Claudia a zis

    ianuarie 04, 2016 at 9:10 am

    La multi ani! Sa ai un an cu vise implinite 😉
    Ok, m-ai convins cu prajitura 🙂 Am sa o incerc si eu ca prea o lauzi si prea te cred :)))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2016 at 2:56 pm

      Multumesc! La multi ani si tie!
      Chiar sper sa incerci prajitura asta. E genul tau: buna, rapida si nu foarte dulce 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.