Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fără carne

Ciuperci cu maioneză şi usturoi

Publicat la 31 octombrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

5807 shares
Mergi la rețetă

Ciuperci cu maioneză şi usturoi, un aperitiv gustos, și atât de ușor de făcut! Sunt irezistibile cu pâine prăjită sau pe felii de ardei.

Salata de ciuperci cu maioneză şi usturoi era nelipsită cândva dintre aperitivele de Crăciun la noi în familie. Apoi, nu ştiu de ce, am cam uitat de ele, le-am făcut din ce în ce mai rar şi au intrat într-un con de umbră.

Zilele trecute mi-am amintit cât e de bună reţeta asta şi am zis că ar fi bine să o scot din nou la lumină. Se face uşor şi merge la orice masă a zilei.

Noi am luat şi la pachet la serviciu, pentru că nu i-am pus prea mult usturoi cât să deranjăm colegii, ci doar un pic acolo, pentru gust şi aromă 😉

ciuperci cu maioneza si usturoi

Cum servim salata de ciuperci cu maioneză

Se zice că asta e o mâncare grea...în orice caz, dacă o facem cu maioneză clasică, nici prea dietetică nu este. Ca să fie mai ușoară și cu mai puține calorii, putem face o maioneză dietetică care nu conține ulei și nici ouă crude . Găsiți rețeta video pentru această maioneză cu un click pe fotografia de mai jos.

Ciupercile cu maioneză se servesc de obicei pe felii de pâine prăjită. Dar dacă vrem să fim atenți la calorii și la siluetă, pentru a evita carbohidraţii putem aplica o metodă pe care eu am descoperit-o atunci când am făcut salata de vinete cu maioneză: în loc de pâine, am mâncat ciupercile cu maioneză şi usturoi întinse bine-merci pe felii de ardei gras roşu, dulce şi cărnos. Au mers de minune, ceea ce vă sugerez şi vouă! 🙂

Și dacă vă pregătiți pentru vreo masă de sărbătoare și încă mai aveți nevoie de idei simple și bune, vă sugerez să încercați și pasta de macrou afumat! E gata în 10 minute și alături de ciupercile cu maioneză, va fi vedeta mesei, vă asigur! 🙂

Cum facem ciuperci cu maioneză și usturoi, simplu și ușor

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

ciuperci cu maioneza si usturoi

Ciuperci cu maioneză şi usturoi

Ciuperci cu maioneză şi usturoi, un aperitiv irezistibil. Se fac ușor și sunt extraordinar de gustoase!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 4
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână

Ingrediente
 

  • 200 g ciuperci Champignon
  • 1 lingură ulei
  • 2 căţei de usturoi
  • mărar sau pătrunjel proaspăt

pentru maioneză

  • 1 gălbenuș de ou fiert
  • 1 gălbenuş crud
  • 1 linguriță muștar
  • 70-80 ml ulei
  • suc de lămâie -după gust
  • sare și piper - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Ciupercile se taie cubuleţe mici şi se pun la călit împreună cu 1 lingură de ulei şi un praf de sare.
  • Amestecaţi să nu se lipească. Când se vor încălzi, ciupercile vor lăsa puţină apă, aşa că de obicei nu e nevoie să adăugaţi suplimentar.
  • Căliţi ciupercile doar până se înmoaie puţin şi îşi dezvoltă aroma specifică, delicioasă, apoi le scurgeţi dacă este cazul şi le lăsaţi să se răcească foarte bine.
  • Faceţi o maioneză din 1 gălbenuş fiert şi 1 gălbenuş crud, muștar, ulei și puţin suc de lămâie. Albuşul de la cele oul fiert, nu îl aruncaţi! Tăiaţi-l cubuleţe şi amestecaţi-l cu ciupercile.
  • Puneţi ciupercile călite şi răcite peste maioneză, adăugaţi usturoiul zdrobit foarte bine, sare şi piper după gust.
  • Lăsaţi amestecul deoparte măcar 15 minute să se întrepătrundă aromele, apoi presăraţi cu mărar sau pătrunjel proaspăt tocat şi serviţi cu pâine neagră prăjită sau pe felii de ardei gras.
Valori nutriționale
Ciuperci cu maioneză şi usturoi
Valori per porție
Calorii
199
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
98
mg
33
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
3
g
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
ciuperci cu maioneza si usturoi

Poftă bună la ciuperci cu maioneză şi usturoi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
  • bulz de mămăligă la air fryer în farfurie cu smântână și unt
    Bulz de Mămăligă: rețeta pentru cuptor sau air fryer. Care e mai bun?
5807 shares

Comentarii

  1. Loredana a zis

    octombrie 31, 2016 at 3:01 pm

    Recunosc ca nu le-am facut niciodata, dar am o prietena care le face, precum zici, la orice masa aniversara si sunt, intr-adevar foarte bune.
    E buna si ideea ta de a ale servi, pe felii de ardei. asa mai consumam si eu salata de vinete si pe cea de conopida.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 31, 2016 at 6:08 pm

      Da, pai noroc ca am descoperit feliile de ardei, altfel multe bunatati mi-ar fi interzise :))

      Răspunde
  2. Cati a zis

    octombrie 31, 2016 at 2:00 pm

    Imi palce maioneza la nebunie, si ciupercile trase la tigaie cu ulei de masline si putina zeama de lamaie, dar nu m-am gandit niciodata sa le combin.Notez reteta.
    Imi aduce aminte de maioneza cu ridiche neagra data la razatoare si chiftele de pui, mm ce poftaa!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 31, 2016 at 6:07 pm

      Eu ridichea neagra o stiu numai ca remediu pentru tuse, in rest nu stiu ce sa fac cu ea. Cu maioneza, zici? Hm...

      Răspunde
      • Cati a zis

        noiembrie 03, 2016 at 3:16 pm

        Da! o dai prin razatoare apoi o amesteci cu maioneza (poti adauga si usturoi) si eu pun si chiftelele direct in maioneza, altii servesc cand dintr-una cand dintr-alta.E reteta unei matuse, apoi a facut-o mama, acum o fac si eu:D
        Si eu o folosesc pentru sirop de tuse, sau ca salata simpla, data la razatoare, cu putin ulei, otet si sare.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          noiembrie 03, 2016 at 9:36 pm

          Interesanta idee. Multumesc, Cati! 🙂

          Răspunde
  3. doina a zis

    octombrie 31, 2016 at 12:51 pm

    Daa , bune bune ! Si noua ne placeau mult. In afara de ciupercutele cu maioneza la mare trecere erau si chiftellutele mici ca niste bilute cu maioneza si ceapa marinata in vin rosu. O saptamana frumoasa iti doresc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 31, 2016 at 6:03 pm

      Wow, ceapa marinata in vin rosu, cred ca e o nebunie!!!

      Răspunde
  4. Claudia a zis

    octombrie 31, 2016 at 10:29 am

    Da! Confirm! E un aperitiv yammy! Il facem si noi mai ales de sarbatori 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 31, 2016 at 6:01 pm

      Deci ne potrivim la meniuri, asa-i? 🙂

      Răspunde
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x