• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Salate

    Salată de vinete cu maioneză

    Publicat la 13 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Când vine vorba de mâncăruri de vară, salata de vinete cu maioneză şi puţin usturoi e de departe preferata noastră.

    De cele mai multe ori fac această salată cu maioneză dietetică, iar dacă totuși fac maioneza clasică, încerc să folosesc cât mai puţin ulei, astfel încât maioneza să nu fie prea grasă şi să lase să se simtă gustul de ou.

    Salata de vinete cu maioneza

    La această reţetă eu nu mai folosesc alt ulei decât cel din maioneză, însă am văzut şi altfel de reţete. Preparată în acest fel, cu mai puţin ulei, salata de vinete nu va fi deloc grea, ci va fi cremoasă şi foarte gustoasă. Usturoiul pune foarte bine în evidenţă aroma vinetelor coapte, dar dacă nu vă place, îl puteţi înlocui cu puţină ceapă roşie tocată foarte mărunt.

    Dacă indiferent din ce motiv nu vă place sau nu puteți consuma maioneza făcută cu ulei, după rețeta clasică, vă propun să încercați vinetele cu maioneză dietetică, pe bază de iaurt, fară ulei și fără ouă crude. Se face ușor și este delicioasă. Puteți urmări rețeta acestei maioneze în format video cu un click pe fotografia de mai jos.

    Nouă ne mai place şi salata de vinete cu usturoi şi parmezan. Puteţi încerca şi această variantă sau, dacă sunteţi mai îndrăzneţi în bucătărie şi mai deschişi la noutăţi, puteţi face o combinaţie între cele două reţete 😉

    Mod de preparare salată de vinete cu maioneză

    Salata de vinete cu maioneza

    Salată de vinete cu maioneză

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes
    Timp total: 30 minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 3 vinete
    • 1 gălbenuș de ou fiert
    • 1 gălbenuș crud
    • 70-100 ml ulei
    • 2 caței de usturoi
    • 2 lingurițe de suc de lămâie
    • sare după gust

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Coaceţi vinetele aşa cum o faceţi de obicei. Cele mai bune sunt cele coapte pe grătar, la jar de lemne. Dar dacă locuiţi la bloc şi nu se poate, atunci sunt bune oricum, fie coapte pe aragaz, sau în cuptor, după cum poate fiecare.
    • Curăţaţi vinetele de coajă şi lăsaţi-le să se scurgă pe un fund de lemn înclinat. După ce s-au scurs şi s-au răcorit, le tocaţi mărunt.
    • Faceți o maioneză dintr-un gălbenuș de ou fiert și un gălbenuș crud. Turnați uleiul putin câte putin până când maioneza începe să se lege.
    • Adăugați sucul de lămâie, usturoiul trecut prin presă și potriviți gustul de sare, apoi mixați din nou să se omogenizeze.
    • Amestecați vinetele tocate cu maioneza, gustați să vedeți dacă mai trebuie sare și lăsați salata la rece până în momentul servirii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Salata de vinete cu maioneza

    Poftă bună la salată de vinete cu maioneză!

    Din aceeași categorie

    • Salată mexicană cu quinoa - rețeta de salată cu fasole roșie, porumb și avocado
    • Salată grecească cu brânză feta - rețeta autentică
    • Salată de dovlecei cu iaurt. Rețetă ușoară și răcoritoare.
    • Salată a la russe cu maioneză dietetică

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Iuliana

      septembrie 14, 2016 at 7:35 pm

      Buna Adriana! Eu pun usturoi si la vinetele normale, cele fara maioneza. Nu pun mult, ci doar cat sa le dea o aroma subtila. Sa-mi spui daca v-a placut!

      Răspunde
    2. adrianastildeviata

      septembrie 14, 2016 at 7:27 pm

      Când mai fac salata de vinete incerc si varianta ta. Eu pun de obicei ceapă (puțină, ca altfel nu mănâncă pitica mea). Cred ca usturoiu ii da o aroma tare buna 🍆.

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.