• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 iul. 2023 · Publicată: 10 nov. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
572 shares
Mergi la rețetă

Veste bună! S-au acrit pepenii pe care i-am pus la murat acum vreo lună! Așa că recunosc spășită dar fericită, că am făcut acești ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras în primul rând pentru că-mi plac și în al doilea rând ca să am motiv să umblu la borcanul cu murături . Am avut alături un vin roșu și o mămăliguță...ce prânz bun a fost!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Ficățeii cu ceapă la tigaie se fac tare repede și ușor. Singurul secret ar fi să tăiați ceapa rondele nu prea delicate. Se va înăbuși și va fi delicioasa în sosul format de ficățeii prăjiți în ulei și aromați cu puțin vin roșu și crenguțe de cimbru uscat.

Eu încerc să dau o pată de culoare oricărui fel de mâncare. Ficățeii nu-s prea ofertanți la capitolul imagine, de aceea am folosit ardei gras roșu, ca să se vadă frumos, iar la final am înveselit tigaia cu câteva frunzulițe proaspete de pătrunjel creț. Pătrunjelul creț e ultima achiziție din balconul cu plante aromatice. Nu îl aveam la data când am scris articolul, dar l-am cumpărat din supermarket de ceva vreme, l-am mutat într-un ghiveci mai mare și vad ca ii priește la noi, e mare și frumos. Deci pare a fi o achiziție bună și uite ca ne înveselește masa din când în când.

Să nu uit să vă spun că la ficăței (vezi aici mai multe rețete cu ficăței) condimentele se adaugă la final pentru că altfel se întăresc. Dar probabil că știați asta deja. Spor la treabă vă doresc!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Mod de preparare ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficăţei cu ceapă şi ardei gras

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g ficăţei de pui
  • 3 cepe medii
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ardei gras (de preferat rosu)
  • 1 linguriță de pastă de ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml vin roșu
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se taie ceapa rondele, la fel și ardeiul gras și se pun la călit în uleiul încins împreună cu usturoiul tocat mărunt.
  • Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă ficățeii spălați și curățați de pielite. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați din când în când să nu se lipească. Ficățeii își mai lasă și ei apă, dar dacă e nevoie, adăugați foarte putină suplimentar, doar atât cât să aibă în ce se înăbuși.
  • Când ficățeii sunt gata, îndepărtați capacul, adăugați vinul, 2 crenguțe de cimbru uscat și lăsați să mai dea câteva clocote.
  • Potriviți gustul de sare și piper și serviți cu murături și mămăliguță sau piure de cartofi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Poftă bună la ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
572 shares

Comentarii

  1. o femeie a zis

    noiembrie 14, 2016 at 2:37 pm

    de ficatei ok, am mai mancat (si asa fac si eu) dar eu sunt cu gandul la pepeneii tai murati 🙂
    Eu nu am borcane mari asa ca am pus cateva dwe 2l cu gogonele rozalinde ... de aia aspir pepeneii tai.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 14, 2016 at 3:03 pm

      Ia zi, pe ce adresa sa-ti trimit vreo 2 pepeni? :))

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    noiembrie 10, 2016 at 10:43 pm

    :))) Mai, e culmea! Si eu azi tot ficatei am avut la cina. In varianta simpla si rapida. Le-am pus alaturi si o salata de varza si cam atat 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 11, 2016 at 11:48 am

      "Great minds think alike" cum ar zice englezul :)) Nu e prima data cand avem acelasi meniu!

      Răspunde
  3. Victor a zis

    noiembrie 10, 2016 at 12:06 pm

    Deja mă simt rănit, asta ca să nu mai spun că mă visez întingând cu mămăligă în ficăţeii ăia şi muşcând cu sete din pepenii muraţi. 😀 Bun de tot!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 10, 2016 at 10:23 pm

      Ma simt profund vinovata! :))

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.