Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Publicat la 10 noiembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

572 shares
Mergi la rețetă

Veste bună! S-au acrit pepenii pe care i-am pus la murat acum vreo lună! Așa că recunosc spășită dar fericită, că am făcut acești ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras în primul rând pentru că-mi plac și în al doilea rând ca să am motiv să umblu la borcanul cu murături . Am avut alături un vin roșu și o mămăliguță...ce prânz bun a fost!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Ficățeii cu ceapă la tigaie se fac tare repede și ușor. Singurul secret ar fi să tăiați ceapa rondele nu prea delicate. Se va înăbuși și va fi delicioasa în sosul format de ficățeii prăjiți în ulei și aromați cu puțin vin roșu și crenguțe de cimbru uscat.

Eu încerc să dau o pată de culoare oricărui fel de mâncare. Ficățeii nu-s prea ofertanți la capitolul imagine, de aceea am folosit ardei gras roșu, ca să se vadă frumos, iar la final am înveselit tigaia cu câteva frunzulițe proaspete de pătrunjel creț. Pătrunjelul creț e ultima achiziție din balconul cu plante aromatice. Nu îl aveam la data când am scris articolul, dar l-am cumpărat din supermarket de ceva vreme, l-am mutat într-un ghiveci mai mare și vad ca ii priește la noi, e mare și frumos. Deci pare a fi o achiziție bună și uite ca ne înveselește masa din când în când.

Să nu uit să vă spun că la ficăței (vezi aici mai multe rețete cu ficăței) condimentele se adaugă la final pentru că altfel se întăresc. Dar probabil că știați asta deja. Spor la treabă vă doresc!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Mod de preparare ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ficăţei cu ceapă şi ardei gras

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g ficăţei de pui
  • 3 cepe medii
  • 2 caței de usturoi
  • 1 ardei gras (de preferat rosu)
  • 1 linguriță de pastă de ardei gras
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml vin roșu
  • sare și piper după gust
  • cimbru uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se taie ceapa rondele, la fel și ardeiul gras și se pun la călit în uleiul încins împreună cu usturoiul tocat mărunt.
  • Când ceapa a devenit translucidă, se adaugă ficățeii spălați și curățați de pielite. Acoperiți tigaia cu un capac și amestecați din când în când să nu se lipească. Ficățeii își mai lasă și ei apă, dar dacă e nevoie, adăugați foarte putină suplimentar, doar atât cât să aibă în ce se înăbuși.
  • Când ficățeii sunt gata, îndepărtați capacul, adăugați vinul, 2 crenguțe de cimbru uscat și lăsați să mai dea câteva clocote.
  • Potriviți gustul de sare și piper și serviți cu murături și mămăliguță sau piure de cartofi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras

Poftă bună la ficăţei la tigaie cu ceapă şi ardei gras!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
572 shares

Comentarii

  1. o femeie a zis

    noiembrie 14, 2016 at 2:37 pm

    de ficatei ok, am mai mancat (si asa fac si eu) dar eu sunt cu gandul la pepeneii tai murati 🙂
    Eu nu am borcane mari asa ca am pus cateva dwe 2l cu gogonele rozalinde ... de aia aspir pepeneii tai.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 14, 2016 at 3:03 pm

      Ia zi, pe ce adresa sa-ti trimit vreo 2 pepeni? :))

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    noiembrie 10, 2016 at 10:43 pm

    :))) Mai, e culmea! Si eu azi tot ficatei am avut la cina. In varianta simpla si rapida. Le-am pus alaturi si o salata de varza si cam atat 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 11, 2016 at 11:48 am

      "Great minds think alike" cum ar zice englezul :)) Nu e prima data cand avem acelasi meniu!

      Răspunde
  3. Victor a zis

    noiembrie 10, 2016 at 12:06 pm

    Deja mă simt rănit, asta ca să nu mai spun că mă visez întingând cu mămăligă în ficăţeii ăia şi muşcând cu sete din pepenii muraţi. 😀 Bun de tot!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 10, 2016 at 10:23 pm

      Ma simt profund vinovata! :))

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x