• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete de post

Gulii pane făcute la cuptor -reţetă de post

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 12 nov. 2024 · Publicată: 5 mart. 2017 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
508 shares
Mergi la rețetă

Gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post, delicioasă şi dietetică. Guliile pane sunt perfecte lângă o salată, de luat la pachet sau la picnic.

Vă plac guliile ? Sau nici nu le-aţi încercat? Nu-i nimic, nici eu nu le încercasem până acum câţiva ani.

Spre norocul meu, sunt curioasă din fire şi într-o bună zi am vrut să văd care-i treaba cu legumele astea. Le-am luat din piaţă, le-am gustat așa, crude, într-o salată de crudități şi din ziua aia le-am iubit!

gulii - legume
Mergi direct la:
  • Tot ce trebuie să știți despre gulii
  • Alte rețete cu gulii
  • Preparare gulii pane făcute la cuptor
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tot ce trebuie să știți despre gulii

Ce sunt guliile?

Guliile fac parte din aceeaşi familie cu ridichile, varza sau conopida. Ca şi acestea, guliile nu sunt doar foarte bune la gust, ci şi foarte sănătoase şi pline de nutrienţi.
Guliile au aproximativ dimensiunea unei portocale, iar frunzele de gulie sunt de asemenea comestibile.

Ce gust au guliile?

Guliile sunt crocante și seamănă perfect la gust cu ridichile sau cu cotorul de varză. Nu au grăsimi, sunt sărace în calorii şi de aceea guliile sunt foarte recomandate în curele de slăbire.  

De unde se cumpără guliile?

În România am găsit rareori gulii în piață, în schimb le găsim mereu în supermarketuri, la raioanele de legume-fructe. Alegeți gulii micuțe, tari, netede, sănătoase, fără pete sau urme de lovire.

Cum se mănâncă guliile?

Guliile sunt bune atât crude, de exemplu în salate, cât și gătite. Din gulii se pot face supe sau ciorbe și se pot găti în tigaie sau la cuptor.

Alte rețete cu gulii

Guliile se mai pot face şi umplute cu carne sau cu orez, dacă doriţi o reţetă de post. Singura condiţie ar fi să le opăriţi câteva minute înainte, ca să se înmoaie puţin şi în felul ăsta va fi mai uşor să le scobiţi. De altfel veţi vedea că şi în reţeta de azi am opărit câteva minute feliile de gulii, altfel se gătesc destul de greu.

Și supa de gulii cu crutoane de pâine este minunată, mai ales într-o zi de post! E fină, catifelată și are o aromă subtilă și deosebită.

cum se curăță guliile

Şi pentru că v-am ţinut destul de vorbă, zic să trecem la reţeta de azi: gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post simplă și foarte bună.

gulii pane facute la cuptor

Preparare gulii pane făcute la cuptor

Guliile pane sunt foarte gustoase. Pot fi un aperitiv excelent sau le putem servi ca fel principal lângă o salată de roşii sau o salată verde cu ridichi.

Şi ca să avem o reţetă cât mai sănătoasă şi mai dietetică, am preferat să nu le prăjesc în ulei, ci să le bag la cuptor până s-au rumenit frumos şi au devenit puţin crocante.

mod de preparare

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

gulii pane facute la cuptor

Gulii pane făcute la cuptor (reţetă de post şi fără gluten)

Gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post, delicioasă şi dietetică. Sunt perfecte lângă o salată, de luat la pachet sau la picnic.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 gulii
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 linguriţă seminţe de susan
  • sare şi piper negru după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 linguri pesmet
  • 150 ml de apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le rondele pe care apoi le puneţi la fiert în apă cu puţină sare, cât să le acopere.
  • Lăsaţi guliile să fiarbă 5-7 minute, doar cât să se înmoaie puţin, apoi le scurgeţi şi le lăsaţi să se răcească.
  • Faceţi o pastă din făină, condimente, ulei şi apă. Veţi vedea că amidonul din făină va absorbi imediat apa. Dacă pasta vi se pare prea groasă, mai adăugaţi câte puţină apă până obţineţi consistenţa unei smântâni.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt.
  • Pe o farfurie întinsă puneţi pesmetul.
  • Treceţi feliile de gulii prin pasta de făină, apoi prin pesmet, pe ambele părţi.
  • Aşezaţi feliile în tavă şi daţi tava la cuptor pentru 20 minute.
  • Feliile de gulie se vor rumeni mai bine pe partea care a fost în contact cu tava, de aceea trebuiesc întoarse şi pe partea cealaltă.
  • Lăsaţi-le încă 10 minute la cuptor, apoi sunt gata. Veţi obţine felii de gulii pane rumene şi crocante.
  • Se servesc alături de o salată de roşii sau o salată verde cu ridichi. Sunt excelente şi pentru luat la pachet sau la picnic.

Bine de știut:

Dacă nu ţineţi post, atunci puteţi face un pane clasic. Înlocuiţi apa şi uleiul cu 1-2 ouă bătute pe care le amestecaţi cu făina şi restul mirodeniilor. Tăvăliţi apoi feliile prin pesmet şi le coaceţi aşa cum am scris mai sus.
Nutrition Facts
Gulii pane făcute la cuptor (reţetă de post şi fără gluten)
Amount per Serving
Calorii
149
% Daily Value*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
9
g
38
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
gulii pane facute la cuptor

Poftă bună la gulii pane făcute la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
508 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.