Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Gulii pane făcute la cuptor -reţetă de post

Publicat la 5 martie 2017 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

508 shares
Mergi la rețetă

Gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post, delicioasă şi dietetică. Guliile pane sunt perfecte lângă o salată, de luat la pachet sau la picnic.

Vă plac guliile ? Sau nici nu le-aţi încercat? Nu-i nimic, nici eu nu le încercasem până acum câţiva ani.

Spre norocul meu, sunt curioasă din fire şi într-o bună zi am vrut să văd care-i treaba cu legumele astea. Le-am luat din piaţă, le-am gustat așa, crude, într-o salată de crudități şi din ziua aia le-am iubit!

gulii - legume
Mergi direct la:
  • Tot ce trebuie să știți despre gulii
  • Alte rețete cu gulii
  • Preparare gulii pane făcute la cuptor
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tot ce trebuie să știți despre gulii

Ce sunt guliile?

Guliile fac parte din aceeaşi familie cu ridichile, varza sau conopida. Ca şi acestea, guliile nu sunt doar foarte bune la gust, ci şi foarte sănătoase şi pline de nutrienţi.
Guliile au aproximativ dimensiunea unei portocale, iar frunzele de gulie sunt de asemenea comestibile.

Ce gust au guliile?

Guliile sunt crocante și seamănă perfect la gust cu ridichile sau cu cotorul de varză. Nu au grăsimi, sunt sărace în calorii şi de aceea guliile sunt foarte recomandate în curele de slăbire.  

De unde se cumpără guliile?

În România am găsit rareori gulii în piață, în schimb le găsim mereu în supermarketuri, la raioanele de legume-fructe. Alegeți gulii micuțe, tari, netede, sănătoase, fără pete sau urme de lovire.

Cum se mănâncă guliile?

Guliile sunt bune atât crude, de exemplu în salate, cât și gătite. Din gulii se pot face supe sau ciorbe și se pot găti în tigaie sau la cuptor.

Alte rețete cu gulii

Guliile se mai pot face şi umplute cu carne sau cu orez, dacă doriţi o reţetă de post. Singura condiţie ar fi să le opăriţi câteva minute înainte, ca să se înmoaie puţin şi în felul ăsta va fi mai uşor să le scobiţi. De altfel veţi vedea că şi în reţeta de azi am opărit câteva minute feliile de gulii, altfel se gătesc destul de greu.

Și supa de gulii cu crutoane de pâine este minunată, mai ales într-o zi de post! E fină, catifelată și are o aromă subtilă și deosebită.

cum se curăță guliile

Şi pentru că v-am ţinut destul de vorbă, zic să trecem la reţeta de azi: gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post simplă și foarte bună.

gulii pane facute la cuptor

Preparare gulii pane făcute la cuptor

Guliile pane sunt foarte gustoase. Pot fi un aperitiv excelent sau le putem servi ca fel principal lângă o salată de roşii sau o salată verde cu ridichi.

Şi ca să avem o reţetă cât mai sănătoasă şi mai dietetică, am preferat să nu le prăjesc în ulei, ci să le bag la cuptor până s-au rumenit frumos şi au devenit puţin crocante.

mod de preparare

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

gulii pane facute la cuptor

Gulii pane făcute la cuptor (reţetă de post şi fără gluten)

Gulii pane făcute la cuptor, o reţetă de post, delicioasă şi dietetică. Sunt perfecte lângă o salată, de luat la pachet sau la picnic.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 gulii
  • 3 linguri făină
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă seminţe de chimen
  • 1 linguriţă seminţe de susan
  • sare şi piper negru după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10 linguri pesmet
  • 150 ml de apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curăţaţi guliile de coajă şi tăiaţi-le rondele pe care apoi le puneţi la fiert în apă cu puţină sare, cât să le acopere.
  • Lăsaţi guliile să fiarbă 5-7 minute, doar cât să se înmoaie puţin, apoi le scurgeţi şi le lăsaţi să se răcească.
  • Faceţi o pastă din făină, condimente, ulei şi apă. Veţi vedea că amidonul din făină va absorbi imediat apa. Dacă pasta vi se pare prea groasă, mai adăugaţi câte puţină apă până obţineţi consistenţa unei smântâni.
  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt.
  • Pe o farfurie întinsă puneţi pesmetul.
  • Treceţi feliile de gulii prin pasta de făină, apoi prin pesmet, pe ambele părţi.
  • Aşezaţi feliile în tavă şi daţi tava la cuptor pentru 20 minute.
  • Feliile de gulie se vor rumeni mai bine pe partea care a fost în contact cu tava, de aceea trebuiesc întoarse şi pe partea cealaltă.
  • Lăsaţi-le încă 10 minute la cuptor, apoi sunt gata. Veţi obţine felii de gulii pane rumene şi crocante.
  • Se servesc alături de o salată de roşii sau o salată verde cu ridichi. Sunt excelente şi pentru luat la pachet sau la picnic.

Bine de știut:

Dacă nu ţineţi post, atunci puteţi face un pane clasic. Înlocuiţi apa şi uleiul cu 1-2 ouă bătute pe care le amestecaţi cu făina şi restul mirodeniilor. Tăvăliţi apoi feliile prin pesmet şi le coaceţi aşa cum am scris mai sus.
Valori nutriționale
Gulii pane făcute la cuptor (reţetă de post şi fără gluten)
Valori per porție
Calorii
149
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
30
g
10
%
Fibre
 
9
g
38
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
6
g
12
%
Vitamina A
 
342
IU
7
%
Calciu
 
79
mg
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
gulii pane facute la cuptor

Poftă bună la gulii pane făcute la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
508 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x