Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Suc parfumat din petale de trandafiri

Publicat la 11 iunie 2017 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

1663 shares
Mergi la rețetă

Suc parfumat din petale de trandafiri, 100% natural, o reţetă minunată pentru întreaga familie.

Cu câteva zile în urmă a dat norocul peste mine şi m-am pomenit la uşă cu un prieten care mi-a adus nici mai mult, nici mai puţin decât 1 kg de petale de trandafiri. Bine, după ce le-am ales şi le-am curăţat au mai ramas vreo 800 de grame, dar nimic nu mă putea face mai fericită! Mi-am făcut de lucru cu ele vreo 2-3 zile, timp în care la noi a mirosit toată casa superb a trandafiri, a roz, a vară şi a bucate aromate. Exact la genul ăsta de arome m-am gândit acum 4 ani când mi-am botezat blogul.

Am împărţit petalele primite, încercând să fac cât mai multe din ele şi cât mai diverse. Am făcut sucul parfumat pe care vi-l arăt astăzi, 2 borcane de dulceaţă de trandafiri pentru mai târziu (dar am şi dat iama într-unul din ele) şi lichior de trandafiri pe care am promis că îl păstrăm până la revelion. Să vedem dacă reuşim! 😀

Suc parfumat din petale de trandafiri

Reţeta de azi e o simfonie de culori! Soiul de trandafiri din care am făcut sucul este cel roz numit Rosa Damascena şi care se vede mai jos, în fotografiile din timpul preparării. Deşi trandafirii sunt în general comestibili, acesta este soiul cel mai bun pentru dulceţuri şi siropuri pentru că este foarte parfumat şi îşi păstrează foarte bine parfumul şi aroma şi după preparare. Pentru că am folosit şi ultima petală de Rosa Damascena în reţete, când a venit vorba de decor la produsul finit am folosit alţi trandafiri, mai roşii şi mai ochioşi 🙂

Suc parfumat din petale de trandafiri

Sucul de trandafiri se face la fel de uşor ca şi socata. Bineînţeles că sunt nişte proporţii de respectat, însă până la urmă în funcţie de câte petale ai, vei obţine o băutură mai aromată sau mai puţin aromată.

Eu am folosit 200 g de petale şi 250 g zahăr la 4 litri de apă şi mi-a plăcut foarte mult sucul obţinut. Dacă ar fi să mai primesc petale şi să fac din nou, l-aş face exact la fel, fără să schimb proporţiile. A fost suficient de aromat şi nu foarte dulce. O băutură răcoritoare minunată pentru o zi de vară. S-a păstrat foarte bine la frigider timp de vreo 4 zile, până l-am terminat.

Reţeta nu e chiar bătută în cuie. Vă sfătuiesc să vă orientaţi plecând de la cantitatea de petale pe care o aveţi disponibilă şi mai ajustaţi cantităţile, poate vă place sucul mai dulce, sau mai aromat.

Suc parfumat din petale de trandafiri

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Suc parfumat din petale de trandafiri

Suc parfumat din petale de trandafiri

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 200 g petale de trandafiri
  • 250 g zahăr
  • 1 lime (sau ½ lămâie feliată)
  • sucul de la ½ lămâie
  • 4 litri de apă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Alegeţi petale sănătoase şi curate şi treceţi-le sub 2-3 jeturi de apă pentru a îndepărta praful şi eventual insectele ascunse printre ele.
  • Puneţi petalele într-un borcan, adăugaţi zahărul, lămâia şi apa.
  • Acoperiţi borcanul cu o farfurioară (nu capac, trebuie să poată respira!) şi lăsaţi-l afară la soare.
  • Amestecaţi în borcan de câte ori vă amintiţi, dar cel puţin o dată pe zi.
  • În funcţie de cât de cald e afară, sucul poate fi gata în 2-4 zile. La mine a durat 4 zile, am prins vreme un pic mai rece.
  • Strecuraţi sucul, puneţi-l în sticle şi păstraţi-l la frigider până la servire. Stă foarte bine chiar şi 4-5 zile.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Suc parfumat din petale de trandafiri

Vă doresc seri frumoase şi răcoroase alături de cei dragi şi un pahar de suc parfumat din petale de trandafiri!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
1663 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x