Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Rețete cu carne

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Publicat la 24 ianuarie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1836 shares

Oare v-am spus vreodată ce bine e să ai câteva clătite ascunse în congelator? Nu mai ştiu dacă v-am spus, dar dacă nu, o fac acum, povestindu-vă despre reţeta asta grozavă de clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Clătitele congelate se păstrează perfect şi sunt soluţia ideală pentru atunci când vrei ceva bun dar nu ai chef să faci mâncăruri complicate sau când vii târziu de la serviciu şi nu ai nimic pregătit pentru cină.  Ei bine, atunci scoţi pacheţelul cu clătite şi le laşi vreo 10-15 minute desfăcute la temperatura camerei. Se decongelează foarte repede, veţi vedea!

Mod de preparare clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Cât timp se decongelează clătitele, poţi prepara o umplutură cu ceea ce găseşti prin frigider. În cazul reţetei de azi, la mine a fost nişte şunculiţă de curcan, caşcaval şi câteva ciuperci pe care le-am sotat rapid în tigaie cu puţin unt şi usturoi. M-am gândit că toate astea ar merge bine cu frunze de ceapă verde şi cu roşii cherry tăiate şi ele cubuleţe mici.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Cu toate astea amestecate am umplut 4 clătite, le-am pliat în sferturi după cum vedeţi în poze şi le-am pus în tigaie să se încălzească bine pe ambele părţi. Cred că a durat totul maxim jumătate de oră până când ne-am putut aşeza la masă. De cât de gustoase au fost, cred că n-are rost să vă mai spun! Soţul meu a zis mai în glumă, mai în serios, că sunt mai bune decât "o shaorma cu de toate" 😀

Cantităţi mă gândesc că nu are rost să vă dau la reţeta asta. Vă orientaţi voi din priviri cam câtă umplutură încape în 4 clătite sau câte aveţi nevoie să faceţi. Şi-apoi nu e o nenorocire dacă scăpaţi mai multă şuncă sau mai mult caşcaval. Ba poate mai îmbogăţiţi reţeta şi cu altceva, de exemplu cred că ar fi mers şi 2-3 linguri de smântână care să lege umplutura, ar fi mers şi nişte boabe de porumb...adaptaţi la ce aveţi şi o să fie foarte bine.

Dacă v-am convins şi vreţi să congelaţi şi voi câteva clătite pentru zile dificile, două sfaturi v-aş da din experienţa mea:

  1. Pentru că nu ştiţi ce idee de folosire vă vine, aveţi în vedere atunci când faceţi clătitele să lăsaţi compoziţia "neutră", adică nu puneţi nici zahăr, nici vanilie, piper, mărar sau altceva specific. În acest fel le veţi putea umple şi cu gem sau brânză dulce şi stafide , dar şi cu umpluturi sărate.
  2. Puneţi în pachete clătite după numărul de persoane care estimaţi că pot fi la masă. Dacă de exemplu în familia voastră sunt 4 persoane, faceţi pachete cu 4, 8 sau 12 clătite. Orientativ vă spun, că la reţeta de azi eu am considerat câte 2 clătite/porţie.

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

În caz de nevoie, vedeţi aici cum se fac clătitele - reţeta de bază, iar ca inspiraţie vă las mai jos 3 reţete cu clătite sărate, să aveţi de unde alege:

  1. clătite cu brânză şi somon afumat
  2. clătite cu ciuperci şi smântână la cuptor
  3. clătite cu carne tocată şi ciuperci la cuptor

Clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval

Poftă bună la clătite cu șuncă, ciuperci și caşcaval!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
1836 shares

Comentarii

  1. Theona a zis

    februarie 02, 2018 at 4:46 pm

    O sa congelez si eu cateva clatite sa vad cum se mentin. Mereu imi trimite soacra mea prea multe si nu le putem manca. Mi-ai dat o idee buna sa le salvez pentru alta data.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 03, 2018 at 9:17 am

      Ce norocoasa esti sa primesti clatitele gata facute! 🙂

      Răspunde
  2. Eva a zis

    ianuarie 26, 2018 at 10:54 am

    O idee minunata !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 28, 2018 at 8:50 am

      Ma bucur ca iti place. Sa vezi ce bune sunt! 🙂

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.