Reţeta de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc cred că se face în multe bucătării. Eu doar am vrut să vă dau azi o idee în caz că vă întrebaţi ce să mai gătiţi bun şi gustos pentru masa de prânz 🙂
Poate mai aveţi ceva carne de porc uitată prin congelator de la Crăciun, iar mazăre congelată se găseşte mereu şi e foarte bună şi sănătoasă.
Mâncarea aceasta se poate face foarte bine și cu mazăre proaspătă, dacă e vremea ei sau cu mazăre din conservă (mazăre la borcan) dacă aveți așa ceva în cămară.

Mâncarea de mazăre congelată se poate face în acelaşi mod şi cu carne de pasăre, de exemplu cu pulpe de pui sau se poate face și cu cârnaţi.
Dacă doriti, veţi găsi pe blog şi o variantă vegană a acestei reţete pentru zilele în care poate doriţi să ţineţi post: mâncare de mazăre cu cartofi. Tare bună mai e şi aceea!
Iar pe canalul de YouTube veți găsi o rețetă foarte asemănătoare, tot de post: mâncare de mazăre cu morcovi. Click pe fotografia de mai jos dacă doriți să vedeți cum am preparat-o.
Mod de preparare mâncare de mazăre congelată cu carne de porc
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc
Ingrediente
- aprox. 300 g pulpă de porc (cu sau fără os)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- 75 ml ulei
- 300 g mazăre congelată
- 150 g cuburi de roşii
- sare (piper, boia de ardei (dulce sau iute))
- cimbru uscat
Instrucțiuni de preparare
- Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras şi puneţi-le la prăjit în uleiul încins.
- Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească puţin pe ambele părţi. Tot acum puneţi şi usturoiul mărunţit cu cuţitul sau trecut prin presă.
- Adăugaţi o ceşcuţă de apă sau cât este necesar (carnea îşi mai lasă şi ea lichid), sare, piper, boia de ardei şi cimbru după gust. Lăsaţi carnea să fiarbă înăbuşit, la foc mic cu capac.
- Când carnea este fiartă, adăugati mazărea congelată (nu e nevoie să o decongelaţi înainte), cuburile de roşii şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic, amestecând din când în când.
- Mâncarea este gata când şi boabele de mazăre sunt moi şi bine fierte. Cam în 15 minute după ce începe din nou să clocotească, ar trebui să fie gata.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Dragii mei sper că veți încerca rețeta și mai ales sper să vă placă! Vă aștept cu impresii în comentarii! Poftă bună și numai bine!
LAURA C. a zis
Arata foarte bine!
Iuliana a zis
Multumesc, Laura! 🙂