• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 18 nov. 2020 · Publicată: 30 ian. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
158 shares
Mergi la rețetă

Reţeta de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc cred că se face în multe bucătării. Eu doar am vrut să vă dau azi o idee în caz că vă întrebaţi ce să mai gătiţi bun şi gustos pentru masa de prânz 🙂

Poate mai aveţi ceva carne de porc uitată prin congelator de la Crăciun, iar mazăre congelată se găseşte mereu şi e foarte bună şi sănătoasă.

Mâncarea aceasta se poate face foarte bine și cu mazăre proaspătă, dacă e vremea ei sau cu mazăre din conservă (mazăre la borcan) dacă aveți așa ceva în cămară.

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Mâncarea de mazăre congelată se poate face în acelaşi mod şi cu carne de pasăre, de exemplu cu pulpe de pui sau se poate face și cu cârnaţi .

Dacă doriti, veţi găsi pe blog şi o variantă vegană a acestei reţete pentru zilele în care poate doriţi să ţineţi post: mâncare de mazăre cu cartofi. Tare bună mai e şi aceea!

Iar pe canalul de YouTube veți găsi o rețetă foarte asemănătoare, tot de post: mâncare de mazăre cu morcovi. Click pe fotografia de mai jos dacă doriți să vedeți cum am preparat-o.

Mod de preparare mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Reţeta de mâncare de mazăre congelată cu carne de porc, o idee bună şi gustoasă pentru masa de prânz.
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 40 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • aprox. 300 g pulpă de porc (cu sau fără os)
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei
  • 300 g mazăre congelată
  • 150 g cuburi de roşii
  • sare (piper, boia de ardei (dulce sau iute))
  • cimbru uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocaţi cubuleţe ceapa şi ardeiul gras şi puneţi-le la prăjit în uleiul încins.
  • Când ceapa devine sticloasă, adăugaţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se rumenească puţin pe ambele părţi. Tot acum puneţi şi usturoiul mărunţit cu cuţitul sau trecut prin presă.
  • Adăugaţi o ceşcuţă de apă sau cât este necesar (carnea îşi mai lasă şi ea lichid), sare, piper, boia de ardei şi cimbru după gust. Lăsaţi carnea să fiarbă înăbuşit, la foc mic cu capac.
  • Când carnea este fiartă, adăugati mazărea congelată (nu e nevoie să o decongelaţi înainte), cuburile de roşii şi lăsaţi mâncarea să fiarbă la foc mediu spre mic, amestecând din când în când.
  • Mâncarea este gata când şi boabele de mazăre sunt moi şi bine fierte. Cam în 15 minute după ce începe din nou să clocotească, ar trebui să fie gata.
Nutrition Facts
Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc
Amount per Serving
Calorii
477
% Daily Value*
Grăsimi
 
36
g
55
%
Carbohidrați
 
31
g
10
%
Fibre
 
11
g
46
%
Zahăr
 
13
g
14
%
Proteine
 
10
g
20
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Mâncare de mazăre congelată cu carne de porc

Dragii mei sper că veți încerca rețeta și mai ales sper să vă placă! Vă aștept cu impresii în comentarii! Poftă bună și numai bine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
158 shares

Comentarii

  1. LAURA C. a zis

    ianuarie 30, 2018 at 9:23 am

    Arata foarte bine!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 30, 2018 at 9:31 am

      Multumesc, Laura! 🙂

      Răspunde
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.