Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Brioșe

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Publicat la 4 mai 2018 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

138 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă și rapidă de brioșe glazurate cu iaurt și căpșuni. O încântare la micul dejun, mai ales pentru copii.

Parcă niciodată nu mi-au ieşit atâtea căpşuni în cale şi parcă niciodată pofta mea de ele n-a fost mai mare decât anul ăsta. Le găsesc peste tot în drumul meu, la micile aprozare dar şi la marile magazine, nici nu e nevoie să ajung până în piaţă după ele.

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Până acum vreo 2-3 ani, căpşunile astea, apărute în afara sezonului lor normal de coacere, nu aveau nici un gust, parcă nici măcar nu miroseau a căpşuni. De la un timp însă, ceva s-a schimbat. Că o fi soiul, că o fi modul de cultivare, nu mă pricep, doar mă bucur de fenomen. Acum şi căpşunile timpurii sunt dulci şi parfumate. Numai bune de inclus în reţete aromate 🙂

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Cea mai recentă reţetă în care am inclus căpşunile au fost nişte brioşe glazurate cu iaurt, gătite de primăvară şi cochete nevoie mare!

Şi tie îţi plac căpşunile? Aici găseşti mai multe reţete cu căpşuni!

Brioşele astea sunt aşa de pufoase, iar când dai peste bucăţelele de căpşuni în interior, ce încântare! Glazura e foarte aromată, lipicioasă, irezistibilă!

Brioşele glazurate cu iaurt şi căpşuni merg de minune în orice moment al zilei şi lângă orice băutură vă e pe plac fie că e ceai, cafea sau pur şi simplu lapte. Iar copiii, mai ales ei, le vor adora!

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Mod de preparare brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Nu e nimic greu la reţeta de brioşe de azi. Un aluat cu iaurt, bucăţele de căpşuni proaspete şi o glazură clasică şi uşoară, făcută din zahăr pudră frecat cu puţin piure de căpşuni.

Dacă intenţionaţi să renunţaţi la glazură - deşi eu nu vă sfătuiesc, pentru că e tot farmecul acestei reţete - poate că veţi dori să măriţi puţin cantitatea de zahăr din compoziţie. Gustaţi puţin din aluat înainte să îl turnaţi în forme şi decideţi, în funcţie de gusturile voastre.

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Rețeta simplă și rapidă de brioșe glazurate cu iaurt și căpșuni. O încântare la micul dejun, mai ales pentru copii.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3 ouă
  • 90 zahăr
  • 100 g iaurt
  • 50 g unt topit si răcit
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 200 g făină
  • 8 g praf de copt
  • un praf de sare
  • o mână de căpşuni proaspete

glazura

  • 100 g zahăr pudră
  • 50 g căpşuni

decor

  • căpşuni proaspete
  • flori comestibile

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi ungeţi cu unt o formă de brioşe sau folosiţi hârtiuţe speciale. Eu prefer să ung forma cu unt. Dacă folosiţi forme din silicon, acestea nu trebuiesc unse cu nimic.
  • Mixaţi ouăle împreună cu zahărul până se albesc şi îşi dublează volumul.
  • Adăugaţi iaurtul, coaja de lămâie şi untul topit şi răcit şi mixaţi din nou să le încorporaţi.
  • Turnaţi făina amestecată cu sarea şi praful de copt şi încorporaţi-le în compoziţia de ouă de mai sus.
  • Tăiaţi căpşunile cubuleţe, puneţi-le în aluat şi amestecaţi uşor cu o lingură să le distribuiţi uniform.
  • Distribuiţi compoziţia în cele 10 forme şi daţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute, până când brioşele încep să se rumenească. Puteţi face testul cu scobitoarea, dar e posibil să nimeriţi într-o căpşună şi să vă deruteze rezultatul.
  • Lăsaţi brioșele să se răcorească puţin în tavă, apoi le scoateţi cu grijă pentru că sunt foarte fragede şi se rup uşor.

glazura

  • Pasaţi căpşunile la blender sau chopper.
  • Puneţi zahărul pudră într-un castronel şi începeţi să turnaţi piureul de căpşuni amestecând continuu să nu rămână cocoloaşe. Zahărul pudră din magazine are uneori şi un procent de amidon. E posibil să aveţi nevoie de încă puţin lichid. În acest caz, puteți adăuga o linguriţă de apă rece sau de lapte.
  • Turnaţi glazura peste fiecare brioşă (brioşele trebuie să fie răcite complet) şi lăsaţi apoi glazura să se usuce timp de cel puţin 2 ore înainte de servire.
  • Decoraţi cu jumătăţi de căpşuni şi flori comestibile.
Valori nutriționale
Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
Valori per porție
Calorii
212
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
6
g
9
%
Colesterol
 
61
mg
20
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
20
g
22
%
Proteine
 
4
g
8
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni

Vă doresc spor la copt brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
138 shares

Comentarii

  1. Cristina a zis

    iulie 12, 2023 at 4:13 pm

    Se pot folosi și fructe congelate? Dacă da, sunt proporțiile la fel și fructele trebuiesc decongelate înainte?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iulie 13, 2023 at 7:02 am

      Da, puteți folosi și fructe congelate. Eu le decongelez înainte pentru că de obicei lasă destul de multă apă care înmoaie aluatul.

      Răspunde
  2. Magda a zis

    mai 21, 2018 at 8:33 am

    Este rețeta mea preferată de brioșe 😃. Eu le-am făcut cu fructe de pădure, fără glazura, dar s-au topit imediat. Așa mi se întâmplă de fiecare dată cînd gatesc ceva de la tine. Și sunt foarte bucuroasa pentru că am adaptat-o foarte usor pentru regim. Congrats!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 21, 2018 at 3:00 pm

      Buna Magda! Tare ma bucur ca v-au placut briosele!
      Multumesc mult pentru mesaj 🙂

      Răspunde
  3. Antonia a zis

    mai 04, 2018 at 10:41 am

    Miam miam, le incerc curand!! Arata senzational! Uite ce idee buna, eu cu zahar pudra faceam glazuri dar doar cu suc de portocala sau lamaie, cu piure de capsuni nici nu imi trecuse prin cap...super!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      mai 04, 2018 at 4:26 pm

      Sper sa-ti placa! Glazura aia face toti banii! 🙂

      Răspunde
      • Antonia a zis

        mai 06, 2018 at 7:04 pm

        Gata, foarte bune, raman pe lista mea de briose, care nu e prea bogata(putine imi ies cum vreau eu). Ideea de glazura e fantastic de buna! Deci nota 10 cu felicitari!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          mai 06, 2018 at 7:32 pm

          Ma bucur din suflet ca v-au placut! Asta e bucuria mea de azi!
          Multumesc mult pentru mesaj, Antonia! 🙂

          Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x