Oricând ai poftă de un desert ușor și rapid, încearcă aceste brioșe pufoase cu iaurt și multe fructe de pădure. Sunt absolut minunate!
Aceasta este categoric rețeta mea preferată de brioșe! Au gust de unt, aromă de vanilie, sunt extraordinar de fragede și de pufoase. Bonus: se fac rapid, din ingrediente puțin pe care le avem mereu în casă! 🙂

Ce ne trebuie pentru cele mai pufoase brioșe cu iaurt și fructe?
Când am spus că se fac cu ingrediente puține și pe care le avem mereu la îndemână nu am glumit deloc: ouă, iaurt, unt, zahăr, făină și ceva fructe...recunoașteți că le aveți chiar acum în casă? Carevasăzică vă puteți apuca de brioșe imediat.
Cât despre fructe, eu am folosit un mix de fructe de pădure congelate. Se găsesc în magazine, ambalate la pungi de 500 g. În punga mea au fost: afine, coacăze, mure și căpșuni. Un mix perfect aș zice, pentru că rareori le am pe toate la un loc în stare proaspătă.
Dar brioșele acestea se pot face și cu un singur timp de fructe sau cu fructe proaspete, nu congelate. Vă asigur că vor fi la fel de pufoase și de minunate. Folosiți ce vă place sau ce aveți la îndemână.
Dacă nu doriți să le faceți cu fructe, puteți să puneți în aluat stafide, merișoare confiate, nuci, migdale, bucățele de rahat sau chipsuri de ciocolată termostabilă, de exemplu. Iată cât de versatilă este această rețetă! Înțelegeți acum de ce e preferata mea? 🙂
Cum se servesc și cum se păstrează brioșele cu iaurt și fructe de pădure?
Brioșele acestea pufoase și simpatice parcă le stă cel mai bine la micul dejun alături de o cană de lapte, un ceai sau o ceașcă de cafea. Un start perfect pentru o nouă zi!
La fel de bine pot fi puse în pachețelul școlarilor sau în caserola pentru pachet a părinților. O gustare dulce și aromată este mereu bine venită și peste zi. În plus, brioșele făcute în casă sunt întotdeauna o opțiune infinit mai bună decât orice am putea cumpăra de la magazinul sau cofetăria din colț.
Se pot congela aceste brioșe?
Veste bună: da, aceste brioșe cu iaurt se pot păstra în congelator! 🙂
Dacă doriți să faceți mai multe brioșe și să păstrați o parte din ele pentru mai târziu, le puteți așeza frumos una lângă alta într-o caserolă de plastic cu capac și le puteți congela pentru maxim 3 luni.
Când vreți să le serviți, le puteți lăsa să se decongeleze peste noapte pe blatul din bucătărie, iar dacă vă grăbiți le puteți încălzi la microunde sau în cuptor.

Iubiți brioșele pufoase? Iată și alte rețete pe care veți dori să le încercați!
Pe blog veți găsi și alte rețete de brioșe cărora le stă tare bine pe masă la micul dejun, așa că aruncați o privire și vedeți ce rețetă vă inspiră dintre cele de mai jos:
- brioșe cu banane și iaurt
- brioșe cu căpșuni și glazură roz
- brioșe cu zmeură
- brioșe din paste cu brânză dulce
Mod de preparare brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure (VIDEO inclus)


Se fac foarte rapid și ușor aceste brioșe, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip cum au fost preparate, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
Tipărește Salvează pe PinterestEchipamente necesare
Ingrediente
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 120 g iaurt cu 3,5% grăsime
- 50 g unt topit și răcit cu 82% grăsime
- 220 g făină tip 000 + încă 1 lingură
- 10 g praf de copt
- 120 g fructe de pădure proaspete sau congelate
- opțional - fulgi de cocos sau de migdale
Instrucțiuni de preparare
- Puneți iaurtul într-o sită ca să se scurgă de zer.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava de brioșe cu hârtiuțe speciale sau unsă cu unt.
- Puneți ouăle întregi (adică nu separați albușurile de gălbenușuri) într-un bol. Adăugați zahărul și un praf de sare și le mixați cu un mixer de mână până când se deschid la culoare și își măresc considerabil volumul.
- Turnați untul și mixați să se încorporeze.
- Adăugați apoi vanilia, coaja de lămâie și iaurtul și mixați scurt să omogenizați compoziția.
- La final încorporați făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens.
- Puneți fructele de pădure într-o sită și presărați peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
- Încorporați fructele pudrate cu făină în aluat.
- Distribuiți aluatul în formele de brioșe. Opțional le puteți presăra cu fulgi mari de cocos sau de migdale.
- Coaceți brioșele aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
- Scoateți cu grijă brioșele din formă și lăsați-le să se răcească înainte de servire.
- Se păstrează la temperatura camerei.
Rețeta Video
Valori nutriționale/porție
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Lasă un comentariu