Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Brioșe

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

5041 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Oricând ai poftă de un desert ușor și rapid, încearcă aceste brioșe pufoase cu iaurt și multe fructe de pădure. Sunt absolut minunate!

Aceasta este categoric rețeta mea preferată de brioșe! Au gust de unt, aromă de vanilie, sunt extraordinar de fragede și de pufoase. Bonus: se fac rapid, din ingrediente puțin pe care le avem mereu în casă! 🙂

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Ce ne trebuie pentru cele mai pufoase brioșe cu iaurt și fructe?

Când am spus că se fac cu ingrediente puține și pe care le avem mereu la îndemână nu am glumit deloc: ouă, iaurt, unt, zahăr, făină și ceva fructe...recunoașteți că le aveți chiar acum în casă? Carevasăzică vă puteți apuca de brioșe imediat.

Cât despre fructe, eu am folosit un mix de fructe de pădure congelate. Se găsesc în magazine, ambalate la pungi de 500 g. În punga mea au fost: afine, coacăze, mure și căpșuni. Un mix perfect aș zice, pentru că rareori le am pe toate la un loc în stare proaspătă.

Dar brioșele acestea se pot face și cu un singur timp de fructe sau cu fructe proaspete, nu congelate. Vă asigur că vor fi la fel de pufoase și de minunate. Folosiți ce vă place sau ce aveți la îndemână.

Dacă nu doriți să le faceți cu fructe, puteți să puneți în aluat stafide, merișoare confiate, nuci, migdale, bucățele de rahat sau chipsuri de ciocolată termostabilă, de exemplu. Iată cât de versatilă este această rețetă! Înțelegeți acum de ce e preferata mea? 🙂

Cum se servesc și cum se păstrează brioșele cu iaurt și fructe de pădure?

Brioșele acestea pufoase și simpatice parcă le stă cel mai bine la micul dejun alături de o cană de lapte, un ceai sau o ceașcă de cafea. Un start perfect pentru o nouă zi!

La fel de bine pot fi puse în pachețelul școlarilor sau în caserola pentru pachet a părinților. O gustare dulce și aromată este mereu bine venită și peste zi. În plus, brioșele făcute în casă sunt întotdeauna o opțiune infinit mai bună decât orice am putea cumpăra de la magazinul sau cofetăria din colț.

Se pot congela aceste brioșe?

Veste bună: da, aceste brioșe cu iaurt se pot păstra în congelator! 🙂

Dacă doriți să faceți mai multe brioșe și să păstrați o parte din ele pentru mai târziu, le puteți așeza frumos una lângă alta într-o caserolă de plastic cu capac și le puteți congela pentru maxim 3 luni.

Când vreți să le serviți, le puteți lăsa să se decongeleze peste noapte pe blatul din bucătărie, iar dacă vă grăbiți le puteți încălzi la microunde sau în cuptor.

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Iubiți brioșele pufoase? Iată și alte rețete pe care veți dori să le încercați!

Pe blog veți găsi și alte rețete de brioșe cărora le stă tare bine pe masă la micul dejun, așa că aruncați o privire și vedeți ce rețetă vă inspiră dintre cele de mai jos:

  • brioșe cu banane și iaurt
  • brioșe cu căpșuni și glazură roz
  • brioșe cu zmeură
  • brioșe din paste cu brânză dulce

Mod de preparare brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure (VIDEO inclus)

tava cu muffins inainte sa intre la cuptor
briose pufoase cu fructe de padure

Se fac foarte rapid și ușor aceste brioșe, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip cum au fost preparate, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi. Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure

Oricând ai poftă de un desert ușor și rapid, încearcă aceste brioșe pufoase cu iaurt și multe fructe de pădure. Sunt absolut minunate!
5 from 24 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 8 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tava briose
tavă pentru brioșe

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 120 g iaurt cu 3,5% grăsime
  • 50 g unt topit și răcit cu 82% grăsime
  • 220 g făină tip 000 + încă 1 lingură
  • 10 g praf de copt
  • 120 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • opțional - fulgi de cocos sau de migdale

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți iaurtul într-o sită ca să se scurgă de zer.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava de brioșe cu hârtiuțe speciale sau unsă cu unt.
  • Puneți ouăle întregi (adică nu separați albușurile de gălbenușuri) într-un bol. Adăugați zahărul și un praf de sare și le mixați cu un mixer de mână până când se deschid la culoare și își măresc considerabil volumul.
  • Turnați untul și mixați să se încorporeze.
  • Adăugați apoi vanilia, coaja de lămâie și iaurtul și mixați scurt să omogenizați compoziția.
  • La final încorporați făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat gros, dens.
  • Puneți fructele de pădure într-o sită și presărați peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
  • Încorporați fructele pudrate cu făină în aluat.
  • Distribuiți aluatul în formele de brioșe. Opțional le puteți presăra cu fulgi mari de cocos sau de migdale.
  • Coaceți brioșele aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
  • Scoateți cu grijă brioșele din formă și lăsați-le să se răcească înainte de servire.
  • Se păstrează la temperatura camerei.
Valori nutriționale
Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
Valori per porție
Calorii
227
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
56
mg
19
%
Carbohidrați
 
36
g
12
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
15
g
17
%
Proteine
 
5
g
10
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Muffins

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Briose cu banane si iaurt
    Brioșe cu banane și iaurt
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
5041 shares

Comentarii

  1. Diana a zis

    februarie 04, 2024 at 5:46 am

    Am putea pune mai putin zahar? Mai iese reteta daca nu respect cant de zahar? Vreau sa fac portie dubla si mi se pare extrem de mult zahar. Multumesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 04, 2024 at 7:40 am

      Da, puteți modifica cantitatea de zahăr, vor fi la fel de moi și de bune. Succes!

      Răspunde
  2. Andreea a zis

    februarie 02, 2023 at 9:33 pm

    5 stars
    Vreau să vă mulțumesc și felicit pentru cât de bine detaliați rețelele și cât de delicioase sunt!
    Ne inspirați mereu cu rețete bune, ăsta e primul desert pe care-l încerc de la dv si a ieșit perfect.😍🙏

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 03, 2023 at 7:15 am

      Dragă Andreea, mă bucur mult că au ieșit bine brioșele și îți mulțumesc și eu pentru cuvintele frumoase!
      Te mai aștept cu drag pe la mine!

      Răspunde
    • Monica a zis

      mai 23, 2023 at 8:07 pm

      5 stars
      Am făcut doar cu afine proaspete. Extrem de ușor de făcut și nemaipomenit de gustoase. Mă bucur că am descoperit site-ul asta, cu siguranță o sa încerc și alte feluri. Mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        mai 23, 2023 at 9:29 pm

        Mă bucur că au ieșit bine și că v-au plăcut! Vă aștept cu drag și la alte rețete.

        Răspunde
    • Rotundu Mădălina a zis

      decembrie 19, 2023 at 5:59 pm

      5 stars
      Am încercat reteta dumneavoastră de briose și vreau sa va spun ca au ieșit foarte pufoase ,aromate ..Deacuma numai reteta acesta de briose o s-o fac ????????

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        decembrie 20, 2023 at 8:20 am

        Mă bucur foarte mult! Să vă fie de bine brioșele și vă aștept cu drag să încercați și alte rețete! 🙂

        Răspunde
  3. Celia a zis

    noiembrie 26, 2022 at 9:59 am

    5 stars
    Sunt foarte bune aceste brioșe, pot spune că e cea mai bună rețetă de brioșe cu iaurt din câte am încercat până acum. Le-am făcut și cu fructe și simple, fără fructe, sunt minunate oricum. Fetiței mele de doi ani îi plac atât de mult, încât îmi cere săptămânal să le fac. Vă mulțumim că ați împărtășit cu noi această rețetă! 😊

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      noiembrie 26, 2022 at 1:07 pm

      Tare mult mă bucur că vă place rețeta mea de brioșe! Mulțumesc și eu pentru mesaj. Numai bine!

      Răspunde
5 from 24 votes (20 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.