• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Aluaturi dulci

    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.

    Publicat la 8 iulie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Brioșe cu ciocolată pufoase și delicioase, pline cu chipsuri de ciocolată. Aceste brioșe au un gust incredibil și sunt foarte ușor de făcut, perfecte pentru micul dejun sau ca gustare!

    Dacă sunteți iubitori de brioșe, veți iubi rețeta aceasta! Brioșele acestea au gust intens de cacao naturală și multe, ba chiar foarte multe chipsuri de ciocolată care după răcire rămân crocante. Vă veți întâlni cu ele în fiecare mușcătură! 🙂

    Este o rețetă cu ingrediente simple, iar brioșele cu ciocolată se vor păstra proaspete timp de câteva zile, astfel că va puteți bucura toată săptămâna de brioșe la micul dejun sau la pachetul de la serviciu!

    briose cu ciocolata

    Ingrediente cheie pentru cele mai pufoase și mai delicioase brioșe cu ciocolată

    Chipsuri (picături) de ciocolată termostabilă - asigurați-vă atunci când le cumpărați că sunt chipsuri pentru deserturi pregătite la cuptor. Acestea nu se vor topi în cuptor, nu vor curge, iar după răcire redevin crocante. Există și chipsuri pentru creme sau glazuri. Acelea nu sunt potrivite în această rețetă pentru că se topesc ușor.

    Cacao - cea mai mare parte a aromelor din aceste brioșe provin din pudra de cacao, așadar alegeți una de calitate, cu gust intens și cu procent de grăsimi între 20% și 24% . Nu vă lăsați păcăliți de marketing! O cacao cu mai puține grăsimi nu e deloc mai bună, dimpotrivă, e lipsită de toate substanțele nutritive!

    Iaurt - adaugă umiditate și frăgezime în aluat. Eu folosesc iaurt obișnuit, cu 3.5% grăsime pe care îl las la scurs într-o sită. Puteți folosi și iaurt grecesc sau smântână fermentată. Nu înlocuiți cu lapte. Laptele va face brioșele uscate!

    Unt - îl folosim topit și răcit. Va da aduce un plus de grăsime în aluat iar aroma lui minunată o va completa pe cea a pudrei de cacao. Se poate înlocui cu ulei, dar ar fi păcat să pierdeți aroma de unt din aluat.

    Extract de cafea - a fost alegerea mea. Mi se pare că se potrivește minunat în toate aluaturile cu cacao. Se poate înlocui cu extract de vanilie.

    briose cu ciocolata

    Mici secrete, mari efecte

    Ca orice rețetă, și aceasta are micile ei secrete care fac diferența în modul de preparare:

    • utilizați mixerul doar atunci când bateți ouăle, apoi renunțați la el și folosiți o spatulă sau un tel de mână.
    • după ce adăugați făina, praful de copt și pudra de cacao, amestecați cu un tel de mână - în niciun caz cu mixerul! - și doar cât să se omogenizeze compoziția, nu mai mult! Amestecarea în exces duce la un aluat dur, dens.
    • evitați formele de silicon și folosiți o formă metalică pentru brioșe. Eu am o tavă mică doar pentru 6 brioșe și de obicei completez cu încă 2 forme din silicon. Din ceea ce am observat de-a lungul timpului, brioșele cresc mai frumos în tava metalică decât în formele de silicon.
    • păstrați câteva chipsuri de ciocolată pentru presărat deasupra. Vor da un aspect minunat și vor fi crocante și delicioase.
    • nu coaceți brioșele mai mult decât timpul indicat pentru că se vor usca. Dacă sunt ferme și trec testul cu scobitoarea, înseamnă că sunt gata.
    • nu deschideți ușa cuptorului până la final!
    briose cu ciocolata

    Sigur veți dori să încercați și aceste rețete de brioșe

    Brioșele sunt mereu fascinante și delicioase. Dacă și voi le iubiți, atunci sigur veți dori să încercați și alte rețete de pe blog:

    1. brioșe cu iaurt și fructe de pădure
    2. brioșe cu banane și cacao
    3. brioșe glazurate cu căpșuni
    4. brioșe din pandișpan cu dulceață de afine
    5. brioșe cu zmeură

    Mod de preparare brioșe cu ciocolată (VIDEO inclus)

    Brioșele de azi se fac foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    briose cu ciocolata
    briose cu ciocolata

    Brioșe cu ciocolată

    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 30 minutes
    Timp total: 40 minutes
    Număr de porții: 8 brioșe

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    tel
    tava briose
    tavă pentru brioșe

    Ingrediente
     

    • 2 ouă
    • 130 g zahăr
    • 1 plic zahăr vanilat
    • un praf de sare
    • 50 g unt topit și răcit
    • 170 g iaurt cu 3.5% grăsime
    • 1 linguriță extract de cafea ((sau altă aromă la alegere))
    • 200 g făină tip 000
    • 30 g cacao
    • 10 g praf de copt
    • 120 g picături( chipsuri) de ciocolată termostabilă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți tava pentru brioșe. Folosiți hârtiuțe speciale sau ungeți tava cu unt.
    • Spargeți cele 2 ouă într-un castron. Peste ele puneți sarea, zahărul și zahărul vanilat. Mixați până când ouăle își triplează volumul și se deschid la culoare.
    • Turnați untul topit și răcit, iaurtul și extractul de cafea (sau vanilie). Omogenizați.
    • Cerneți făină, pudra de cacao și praful de copt peste amestecul din castron. Încorporați cu un tel de mână, nu cu mixerul!
    • Puneți în aluat 100 g de picături de ciocolată, restul păstrați-le deoparte.
    • Puneți compoziția în tava de brioșe, eventual ajutați-vă de o lingură de înghețată ca măsură ca să le faceți egale.
    • Presărați deasupra restul picăturilor de ciocolată și dați tava la cuptor pentru 30 de minute.
    • Lăsați brioșele să se răcească în tavă 5-10 minute, apoi le scoateți pe un grătar.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Brioșe cu ciocolată
    Valori per porție
    Calorii
    316
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    12
    g
    18
    %
    Colesterol
     
    57
    mg
    19
    %
    Carbohidrați
     
    46
    g
    15
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    23
    g
    26
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!

    briose cu ciocolata

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Pască cu ciocolată. Prăjitură cu brânză și ciocolată.
    • Mucenici moldovenești cu miere și nucă
    • Rulouri cu dovleac și ciocolată albă
    • Pască cu blat de pandișpan, cu brânză de vaci și stafide

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.