Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 ian. 2025 · Publicată: 11 oct. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
458 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de șnițele din piept de pui cu susan la cuptor. Fără ulei, fără fum în bucătărie, dietetice și delicioase!

Știu că iar îmi vor sări în cap nutriționiștii de pe internet, dar să vă zic drept, eu una nu cred că șnițelele prăjite în ulei, cele cu care am crescut cu toții, sunt chiar atât de nesănătoase.

Milioane de mame ne-au crescut cu șnițele, chifteluțe, frigănele, cartofi prăjiți și alte mâncăruri pe care le iubim și care necesitau prăjire în baie de ulei. Și ne-am făcut mari, am fost sănătoși bine mersi cu tipul acela de hrană după care lingeam farfuriile, iar acum le dăm noi, mamelor noastre, lecții de nutriție sănătoasă 😀

Șnițel din piept de pui cu susan

Sunt de acord, în schimb, că în funcție de starea de sănătate a fiecăruia, uneori chiar trebuie să evităm prăjelile. Eu le evit, nu atât pe motive de sănătate, ci pe motive de dietă - mă rog, câteva kilograme în plus sunt, cumva, tot o problemă de sănătate - dar cel mai mult le evit pe motive de ulei sărit în toate părțile și de miros care în ciuda hotei și a geamurilor deschise, tot persistă neplăcut în bucătărie. Motivele astea sunt suficiente pentru mine ca să caut alternative mai comode.

Așadar,  dacă sunteți tineri, sănătoși și aveți chef să spălați aragazul, cu sinceritate vă spun că șnițelele prăjite clasic, în ulei sunt mai gustoase. Bucurați-vă de ele! 🙂

Dacă indiferent de motiv, nu vreți să le prăjiți, vă spun tot cu sinceritate că e muuuult mai ușor să faci șnițele la cuptor.

Sunt mai puțin suculente, dar bine condimentate și frumos rumenite sunt o soluție foarte bună pentru micul dejun, la pachetul de la birou, la picnic, etc.

Mod de preparare șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Rețeta e foarte simplă și comodă. Dacă folosiți mușchiuleți de pui (inner file), acestea nici măcar nu trebuiesc bătute cu ciocanul de șnițele pentru că sunt foarte fragede oricum.

Se condimentează fâșiile de piept de pui, apoi se trec prin făină, prin ou, prin semințe de susan și se bagă în cuptorul încins. Se vor rumeni doar pe partea de jos, cea care vine în contact cu tava, de aceea după vreun sfert de oră trebuie să le întoarcem și pe partea cealaltă. Asta-i tot! Între timp puteți pregăti salata, sau garnitura de orez, cartofi, etc.

Eu le-am servit la aperitiv, de aceea, după ce le-am scos din cuptor le-am tăiat în fâșii înguste, care arată mai frumos pe masă și se servesc mai ușor. Poftă bună și vouă! 🙂

Șnițele din piept de pui cu susan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Șnițele din piept de pui cu susan

Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Rețeta simplă și rapidă de șnițele din piept de pui îmbrăcate în semințe de susan și gătite la cuptor. Fără ulei, fără fum în bucătărie, dietetice și delicioase!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 8 snitele
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă de copt
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
  • 2 ouă
  • 5-6 linguri de făină
  • 80 g semințe de susan
  • sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade.
  • Condimentați carnea cu sare, piper, boia dulce sau iute și cimbru uscat, după gust.
  • Dați carnea prin făină pe ambele părți, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare, iar la final prin semințele de susan.
  • Așezați șnițelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Dați tava la cuptor pentru 10 minute, apoi întoarceți șnițelele pe partea cealaltă și mai lăsați-le la cuptor încă 10 minute până ce sunt frumos rumenite.
  • Se servesc calde sau reci, ca aperitiv, la micul dejun, alături de salată sau o garnitură de orez, cartofi, etc.
Nutrition Facts
Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor
Serving Size
 
135 g
Amount per Serving
Calorii
125
% Daily Value*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
69
mg
23
%
Carbohidrați
 
3
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
0.1
g
0
%
Proteine
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Șnițel din piept de pui cu susan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
458 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.