• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Gustări

Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 20 ian. 2025 · Publicată: 11 oct. 2018 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
458 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de șnițele din piept de pui cu susan la cuptor. Fără ulei, fără fum în bucătărie, dietetice și delicioase!

Știu că iar îmi vor sări în cap nutriționiștii de pe internet, dar să vă zic drept, eu una nu cred că șnițelele prăjite în ulei, cele cu care am crescut cu toții, sunt chiar atât de nesănătoase.

Milioane de mame ne-au crescut cu șnițele, chifteluțe, frigănele, cartofi prăjiți și alte mâncăruri pe care le iubim și care necesitau prăjire în baie de ulei. Și ne-am făcut mari, am fost sănătoși bine mersi cu tipul acela de hrană după care lingeam farfuriile, iar acum le dăm noi, mamelor noastre, lecții de nutriție sănătoasă 😀

Șnițel din piept de pui cu susan

Sunt de acord, în schimb, că în funcție de starea de sănătate a fiecăruia, uneori chiar trebuie să evităm prăjelile. Eu le evit, nu atât pe motive de sănătate, ci pe motive de dietă - mă rog, câteva kilograme în plus sunt, cumva, tot o problemă de sănătate - dar cel mai mult le evit pe motive de ulei sărit în toate părțile și de miros care în ciuda hotei și a geamurilor deschise, tot persistă neplăcut în bucătărie. Motivele astea sunt suficiente pentru mine ca să caut alternative mai comode.

Așadar,  dacă sunteți tineri, sănătoși și aveți chef să spălați aragazul, cu sinceritate vă spun că șnițelele prăjite clasic, în ulei sunt mai gustoase. Bucurați-vă de ele! 🙂

Dacă indiferent de motiv, nu vreți să le prăjiți, vă spun tot cu sinceritate că e muuuult mai ușor să faci șnițele la cuptor.

Sunt mai puțin suculente, dar bine condimentate și frumos rumenite sunt o soluție foarte bună pentru micul dejun, la pachetul de la birou, la picnic, etc.

Mod de preparare șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Rețeta e foarte simplă și comodă. Dacă folosiți mușchiuleți de pui (inner file), acestea nici măcar nu trebuiesc bătute cu ciocanul de șnițele pentru că sunt foarte fragede oricum.

Se condimentează fâșiile de piept de pui, apoi se trec prin făină, prin ou, prin semințe de susan și se bagă în cuptorul încins. Se vor rumeni doar pe partea de jos, cea care vine în contact cu tava, de aceea după vreun sfert de oră trebuie să le întoarcem și pe partea cealaltă. Asta-i tot! Între timp puteți pregăti salata, sau garnitura de orez, cartofi, etc.

Eu le-am servit la aperitiv, de aceea, după ce le-am scos din cuptor le-am tăiat în fâșii înguste, care arată mai frumos pe masă și se servesc mai ușor. Poftă bună și vouă! 🙂

Șnițele din piept de pui cu susan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Șnițele din piept de pui cu susan

Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor

Rețeta simplă și rapidă de șnițele din piept de pui îmbrăcate în semințe de susan și gătite la cuptor. Fără ulei, fără fum în bucătărie, dietetice și delicioase!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 25 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 8 snitele
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tavă de copt
hârtie de copt

Ingrediente
 

  • 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
  • 2 ouă
  • 5-6 linguri de făină
  • 80 g semințe de susan
  • sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade.
  • Condimentați carnea cu sare, piper, boia dulce sau iute și cimbru uscat, după gust.
  • Dați carnea prin făină pe ambele părți, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare, iar la final prin semințele de susan.
  • Așezați șnițelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Dați tava la cuptor pentru 10 minute, apoi întoarceți șnițelele pe partea cealaltă și mai lăsați-le la cuptor încă 10 minute până ce sunt frumos rumenite.
  • Se servesc calde sau reci, ca aperitiv, la micul dejun, alături de salată sau o garnitură de orez, cartofi, etc.
Nutrition Facts
Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor
Serving Size
 
135 g
Amount per Serving
Calorii
125
% Daily Value*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
69
mg
23
%
Carbohidrați
 
3
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
0.1
g
0
%
Proteine
 
13
g
26
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Șnițel din piept de pui cu susan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Rețetă de covridog – gustare cu crenvurști în aluat rumen și fraged, presărați cu semințe, ideali pentru pachet
    Covridog – rețetă de crenvuști în aluat de casă
  • Plăcinte turcești cu unt la tigaie, fără drojdie – rețetă simplă și fragedă
    Plăcinte turcești la tigaie - rețeta de lipii cu unt care se desfac în fâșii
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
458 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.