Rețeta simplă de șnițele din piept de pui cu susan la cuptor. Fără ulei, fără fum în bucătărie, dietetice și delicioase!
Știu că iar îmi vor sări în cap nutriționiștii de pe internet, dar să vă zic drept, eu una nu cred că șnițelele prăjite în ulei, cele cu care am crescut cu toții, sunt chiar atât de nesănătoase.
Milioane de mame ne-au crescut cu șnițele, chifteluțe, frigănele, cartofi prăjiți și alte mâncăruri pe care le iubim și care necesitau prăjire în baie de ulei. Și ne-am făcut mari, am fost sănătoși bine mersi cu tipul acela de hrană după care lingeam farfuriile, iar acum le dăm noi, mamelor noastre, lecții de nutriție sănătoasă 😀
Sunt de acord, în schimb, că în funcție de starea de sănătate a fiecăruia, uneori chiar trebuie să evităm prăjelile. Eu le evit, nu atât pe motive de sănătate, ci pe motive de dietă - mă rog, câteva kilograme în plus sunt, cumva, tot o problemă de sănătate - dar cel mai mult le evit pe motive de ulei sărit în toate părțile și de miros care în ciuda hotei și a geamurilor deschise, tot persistă neplăcut în bucătărie. Motivele astea sunt suficiente pentru mine ca să caut alternative mai comode.
Așadar, dacă sunteți tineri, sănătoși și aveți chef să spălați aragazul, cu sinceritate vă spun că șnițelele prăjite clasic, în ulei sunt mai gustoase. Bucurați-vă de ele! 🙂
Dacă indiferent de motiv, nu vreți să le prăjiți, vă spun tot cu sinceritate că e muuuult mai ușor să faci șnițele la cuptor.
Sunt mai puțin suculente, dar bine condimentate și frumos rumenite sunt o soluție foarte bună pentru micul dejun, la pachetul de la birou, la picnic, etc.
Mod de preparare șnițele din piept de pui cu susan la cuptor
Rețeta e foarte simplă și comodă. Dacă folosiți mușchiuleți de pui (inner file), acestea nici măcar nu trebuiesc bătute cu ciocanul de șnițele pentru că sunt foarte fragede oricum.
Se condimentează fâșiile de piept de pui, apoi se trec prin făină, prin ou, prin semințe de susan și se bagă în cuptorul încins. Se vor rumeni doar pe partea de jos, cea care vine în contact cu tava, de aceea după vreun sfert de oră trebuie să le întoarcem și pe partea cealaltă. Asta-i tot! Între timp puteți pregăti salata, sau garnitura de orez, cartofi, etc.
Eu le-am servit la aperitiv, de aceea, după ce le-am scos din cuptor le-am tăiat în fâșii înguste, care arată mai frumos pe masă și se servesc mai ușor. Poftă bună și vouă! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Șnițele din piept de pui cu susan la cuptor
Echipamente necesare
Ingrediente
- 350 g mușchiuleț de pui (inner file)
- 2 ouă
- 5-6 linguri de făină
- 80 g semințe de susan
- sare, piper, cimbru uscat, boia de ardei - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 190 de grade.
- Condimentați carnea cu sare, piper, boia dulce sau iute și cimbru uscat, după gust.
- Dați carnea prin făină pe ambele părți, apoi prin ouăle bătute cu un praf de sare, iar la final prin semințele de susan.
- Așezați șnițelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Dați tava la cuptor pentru 10 minute, apoi întoarceți șnițelele pe partea cealaltă și mai lăsați-le la cuptor încă 10 minute până ce sunt frumos rumenite.
- Se servesc calde sau reci, ca aperitiv, la micul dejun, alături de salată sau o garnitură de orez, cartofi, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu