Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Orez cu cârnați și ardei kapia

Publicat la 3 ianuarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

311 shares
Mergi la rețetă

Orez cu cârnați și ardei kapia. Rețetă cu cârnați. Cârnați de casă. Cârnați tradiționali. Rețete deosebite cu cârnați. Mâncare de cârnați cu orez. Cum se face orezul cu cârnați de casă.

Dragii mei, bine v-am găsit în 2019! Cum ați petrecut de sărbători? Sper că ați avut bucate aromate pe masă, că i-ați avut pe cei dragi alături, iar în casă a a fost belșug și voie bună.

Cred că în toți cei 5 ani de blog culinar , prima rețetă a fiecărui an a fost un desert, eventual unul pe care l-am avut noi pe masă de Crăciun sau de Revelion. De data aceasta m-am gândit să schimb puțin lucrurile și să încep anul cu o rețetă de fel principal, sau mai bine zis, cu o idee deosebită de gătire a cârnaților de la Crăciun.

Cârnați cu orez și ardei kapia

M-am urnit destul de greu să mă apuc de gătit după atâtea zile de sărbătoare, dar imediat ce mi-a venit ideea să combin cârnații cu orez, ardei și un pic de vin, m-am mobilizat și am aprins aragazul cu bucurie. Știam deja că va ieși o mâncare deosebită și plină de arome! 😉

Orez cu cârnați și ardei kapia

Anul trecut, pe lângă rețeta clasică de cârnați din amestec de carne de porc și de vită, am făcut și 2 tranșe de cârnați "experimentali", pe care i-am dorit ceva mai dietetici decât cei obișnuiți. Unii sunt cu carne de capră și puțină carne de porc, ceilalți sunt cu carne de vită și de curcan. Ne place cum au ieșit ambele variante și cred că vom mai repeta combinațiile acestea.

La rețeta de astăzi am folosit cârnații de vită și curcan, pe care i-am gătit la cuptor, așa cum am descris în această rețetă.

Cu siguranță și voi mai aveți câțiva cârnați tradiționali pregătiți înainte de Crăciun și păstrați în congelator. Îi puteți folosi cu succes în această rețetă. La fel de bine puteți folosi și cârnați afumați, cumpărați sau făcuți de voi.

Cârnați cu orez și ardei kapia

La rețeta de azi aș zice că sincronizarea este totul. Cârnații trebuie să fie gata odată cu orezul. Fie că îi băgați la cuptor - variantă care pentru mine e cea mai simplă - fie că îi prăjiți sau îi faceți la grătar, ideal este ca aceștia să fie proaspăt pregătiți și calzi atunci când îi adăugați în tigaia cu orez și ardei Kapia.

Orezul se gătește în aroma ardeiului gras puțin prăjit în tigaie și a vinului adăugat la fierbere. La final, orezul va fi foarte gustos, cremos, puțin acrișor de la vin și de la sucul de roșii.

Știu că mulți dintre voi evitați să gătiți cu vin și mărturisesc că nu înțeleg de unde această reticență. Chiar dacă motivați că aveți copii mici care vor mânca din preparatul respectiv, trebuie să știți că alcoolul din vin se evaporă la gătit, iar în urma lui rămâne o aromă superbă și deosebită pe care nu o puteți obține altfel. Cu atât mai mult dacă aveți copii, aceștia trebuie și ei învățați de mici cu gusturi bune și arome deosebite în mâncăruri, nu-i așa? 😉

Nu mă pricep eu foarte bine la vinuri, dar după gusturile mele un vin alb sau roze demisec se potrivește de minune la preparatele pe bază de orez.

Cârnați cu orez și ardei kapia
Cârnați cu orez și ardei kapia

Mie aceste arome mi-au fost suficiente, nu am mai adăugat alte condimente la gătit. Doar la final am presărat o mână de pătrunjel proaspăt pentru o notă de prospețime. Dacă simțiți nevoia unor arome mai intense, puteți adăuga puțin cimbru uscat sau proaspăt, poate și un vârf de linguriță de boia iute, dacă vă plac mâncărurile picante.

Important este ca la final să lăsați orezul să se odihnească 5-10 minute sub capac, pentru ca toate aromele din tigaie să se împrietenească și să se întrepătrundă minunat.

Cârnați cu orez și ardei kapia

Mod de preparare orez cu cârnați și ardei Kapia

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2-3 cârnați de casă (sau cumpărați)
  • 100 g orez
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras roșu
  • 50 ml ulei
  • 150 ml supă fierbinte de pui, vită, legume (sau apă dacă nu aveți supă)
  • 100 ml vin alb sau roze
  • 2-3 linguri suc concentrat de roșii
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Luați în calcul că e nevoie să avem cârnații gata cam cu 5 minute înaintea orezului. Dacă îi preparați la cuptor, vor fi gata cam în 25-30 de minute. Dacă îi prăjiți sau îi faceți la grătar, probabil ceva mai repede. Păstrați-i la cald până îi adăugați peste orez.
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie, apoi adaugați ardeii tăiați fâșii.
  • Când fâșiile de ardei s-au înmuiat, adăugați orezul spălat și amestecați. Lăsați orezul să se călească 2-3 minute înainte să turnați supa.
  • Adăugați puțin câte puțin din supa (sau apa) caldă apoi sarea și piperul după gust.
  • După câteva minute turnați vinul, tot odată, apoi sosul de roșii și lăsați orezul să se gătească acoperit cu un capac, amestecând din când în când.
  • Când orezul e aproape gata, puneți cârnații întregi sau tăiați rondele (eu i-am tăiat) și lăsați să mai fiarbă timp de 5 minute. Reglați după gustul vostru cât de uscată sau de umedă doriți să fie mâncarea, adăugând încă puțină supă fierbinte dacă simțiți nevoia.
  • Stingeți focul, presărați pătrunjel proaspăt tocat și lăsați mâncarea să se odihnească timp de 5 minute, acoperită cu un capac pentru ca aromele să se întrepătrundă.
  • Serviți mâncarea de orez cu cârnați și ardei kapia caldă, alături de un pahar de vin.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cârnați cu orez și ardei kapia

Sper că v-a făcut poftă rețeta mea de astăzi. Dacă o încercați, mi-ar plăcea să treceți pe aici să-mi spuneți cum v-a ieșit, dar mai ales dacă v-a plăcut! Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
311 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x