• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Pilaf de găină de țară (la multicooker)

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 23 mart. 2019 · Publicată: 27 feb. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
86 shares
Mergi la rețetă

Pilaf de găină de țară pregătit la multicooker. Cum se face pilaful de orez cu carne de găină de curte. Ce orez se folosește la pilaf. Ce carne folosim la pilaf. Cât se fierbe orezul pentru pilaf.

În ceea ce privește pilaful cred că e potrivită vorba aceea cu "câte bordeie, atâtea obiceie"

Știu că pilaful se face în multe feluri, cu ceapă prăjită, cu orez cu bob lung…mă rog… dar pilaful pe care îl știu eu din copilărie, cel cu care am crescut, pe care mi l-au făcut bunica și mama este într-un singur fel: orez fiert în supă de la vreo pasăre de curte până se umflă bine-bine și devine cremos și lipicios.

Pilaf de gaina

Mamaia mea nu știa de orez basmati și nici că orezul se fierbe al dente sau că trebuie să rămână bob cu bob. Îl fierbea așa cum știa ea, bazându-se de fapt pe gustul extraordinar dat de supa aia grasă, plină de steluțe galbene. La vremea copilăriei mele, nici nu existau atâtea tipuri de orez dintre care să alegi. Singurul care exista, era cel alb, cu bob rotund. Din acela folosesc și eu la pilaf.

Pilaful copilăriei mele și cel cu care-devenită la rândul meu mamă-mi-am crescut băiatul, e alb ca neaua, gras, gros și bine închegat. Eu una nu folosesc alte condimente la rețeta de pilaf, în afară de sare. Gustul nu știu să i-l descriu altfel decât ca pe un "gust de alb" 😀 Savoarea acestui fel de mâncare stă în textura orezului umflat cu supa în care a fiert o găină de țară crescută natural și curat.

La alte tipuri de mâncăruri pe bază de orez pun și eu câte și mai câte: ceapă călită, unt, vin alb, șofran , nucșoară, etc. Pilaful - sau mă rog, ceea ce se numește pilaf în familia noastră - îl fac doar când am o pasăre de la țară și în el nu pun decât supă de carne, orez și sare, atât!

Pilaf de gaina

Dar pentru că totuși, nu pot rămâne toate ca pe vremea bunicii, iar tehnica avansează din fericire în favoarea noastră, mi-am zis că ar fi foarte bine să modernizez puțin modul de preparare al pilafului și am pus din nou multicookerul să mă ajute.

Despre multicooker v-am mai povestit. Modelul pe care îl am eu este acesta de aici . Încerc să îl folosesc cât mai mult, la rețete diverse pentru a mă obișnui cu el și pentru a afla tot ce știe să facă și modul în care mă poate ajuta. Nu vreau să fie încă un aparat pe care îl umple praful și care mă încurcă prin bucătărie. Până acum nu m-a dezamăgit.

V-am spus la rețeta de supă de găină cu roșii și fidea - pe care am făcut-o tot la multicooker - că după fierbere, am scos carnea din cuva aparatului, precum și o parte din lichid. Ei bine, din acestea a rezultat pilaful din rețeta de azi.

Am măsurat supa de carne pe care o oprisem, ca să știu cât orez trebuie să pun. Am pus apoi carnea, supa și orezul în cuva aparatului, am potrivit gustul de sare și am ales programul presetat pentru gătit orez (Rice). Atât am avut de făcut, apoi mi-am văzut liniștită de alte treburi.

Pilaf de gaina

M-a strigat aparatul când a fost gata pilaful. Am deschis capacul și l-am gustat. Era perfect! Bobul de orez era așa cum îl doream: alb, îmbibat cu supa delicioasă.

Nu am stat cu grijă că scade prea mult lichidul. De fapt la multicooker nu scade deloc, pentru că nu are unde să se evapore. Orezul nu s-a lipit, nu s-a afumat, nu s-a uscat și nu s-a rumenit la suprafață ca să strice aspectul pilafului, așa cum se mai întâmplă la cuptor. Am avut un pilaf excelent, gătit în cel mai simplu și ușor mod cu putință!

Tot la multicooker am facut și mâncarea de linte cu cârnați (click pentru rețetă).

Mod de preparare pilaf de găină de țară (la multicooker)

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pilaf de gaina

Pilaf de găină de țară (la multicooker)

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Gătire: 40 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1200 ml supa grasă de găină (sau orice pasăre de curte)
  • 6 buc carne de pasăre (pulpe, aripi, spinare, piept)
  • 350 g orez alb (am folosit Deroni Camolino)
  • sare după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Clătiți orezul cu apă rece pentru a îndepărta praful.
  • Puneți în cuva multicookerului orezul, carnea, apoi turnați supa de pasăre.
  • Potriviți gustul de sare.
  • Folosiți programul presetat pentru gătirea orezului (Rice).
  • Pilaful va fi gata cam în 35-45 de minute, depinde de aparatul pe care îl aveți. 
  • După preferință, puteți servi pilaful presărat cu pătrunjel sau mărar.

Bine de știut:

Dacă nu aveți un multicooker, pilaful se poate prepara aproximativ în același mod și la cuptor. Puneți toate ingredientele într-o cratiță și dați cratița la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 170 de grade. Nu amestecați deloc în orez în acest timp.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pilaf de gaina

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
86 shares

Comentarii

  1. Lucretia a zis

    iunie 11, 2021 at 10:39 am

    In sfarsit,o reteta adevarat romaneasca, printre atatea traznai copiate de la altii !

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 11, 2021 at 10:49 am

      Mulțumesc mult!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.