V-am adus o rețetă minunată de brioșe cu banane și iaurt, specială pentru acele dimineți liniștite de week-end, când avem timp să ne savurăm cafeaua în tihnă, cu ceva bun alături, eventual răsfoind câteva pagini dintr-o carte frumoasă. Aveți și voi, măcar uneori, astfel de dimineți, nu-i așa? 🙂
Rețeta e ușoară și frumoasă, cu ingrediente la îndemână și e gata în mai puțin de o oră. Brioșele cu banane și iaurt sunt bune și când sunt călduțe, sunt bune și reci și se asortează de minune atât cu o ceașcă de cafea cât și cu una de ceai.
La interior sunt moi, umede și ciocolatoase, iar aromele de banană și vanilie se simt minunat. Vă recomand să salvați rețeta asta, căci și ea vă va salva de multe ori când veți dori ceva bun cu care să îi răsfățați pe cei dragi 😉
Mod de preparare brioșe cu banane și iaurt
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 banane bine coapte (aprox. 200 g, curățate)
- 1 ou
- 100 g iaurt gras (3.5%)
- 60 g zahăr brut de melasă
- 60 g zahăr alb
- 180 g făină 000
- 30 g cacao neagră
- 5 g praf de copt
- 1 lingură extract de vanilie
- un praf de sare
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă specială pentru 10 brioșe. Tava mea e pentru 6 brioșe, am mai pregătit 4 forme din silicon. Fie ungeți tava cu puțin unt, fie folosiți hârtiuțe speciale pentru brioșe.
- Zdrobiți bananele cu o furculiță.
- Adăugați restul ingredientelor peste bananele paste și amestecați să se omogenizeze compoziția.
- Turnați compoziția în forme și dați tava la cuptor pentru 35 de minute. Puteți face și testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că brioșele sunt bine coapte în interior, dar trebuie să știți că oricum, miezul va rămâne puțin umed.
- De preferat ar fi să lăsați brioșele să se răcească înainte de servire, dar dacă nu mai aveți răbdare, să știți că sunt bune și calde.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Angelica Dinca a zis
Foarte bune briosele, dar hârtia nu se desface de briose.
Iuliana Sbîrnea a zis
Am pățit și eu așa, dar au fost de vină hârtiuțele. Eventual ar trebui unse cu puțin ulei înainte.
La DM am găsit hârtiuțe cerate care se desfac ușor.
Veronica a zis
Au ieșit superbe...se topesc în gură😌🤤...îți mulțumesc pentru rețetă, mi-o salvez neapărat ❤️
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur tare mult că v-au plăcut brioșele. Vă aștept cu drag să încercați și alte rețete ❤️❤️❤️
Diana a zis
In ce forme le coaceți, de ies asa frumos? În forme de silicon? 🙂
Iuliana a zis
Am copt 6 brioșe în forma metalică care se vede și în fotografie și 4 în forme de silicon 🙂