Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Brioșe

Brioșe cu banane și iaurt

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 10 ian. 2022 · Publicată: 25 mart. 2019 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 6 comentarii
3767 shares
Mergi la rețetă

V-am adus o rețetă minunată de brioșe cu banane și iaurt, specială pentru acele dimineți liniștite de week-end, când avem timp să ne savurăm cafeaua în tihnă, cu ceva bun alături, eventual răsfoind câteva pagini dintr-o carte frumoasă. Aveți și voi, măcar uneori, astfel de dimineți, nu-i așa? 🙂

Briose cu banane si iaurt

Rețeta e ușoară și frumoasă, cu ingrediente la îndemână și e gata în mai puțin de o oră. Brioșele cu banane și iaurt sunt bune și când sunt călduțe, sunt bune și reci și se asortează de minune atât cu o ceașcă de cafea cât și cu una de ceai.

Briose cu banane si iaurt

La interior sunt moi, umede și ciocolatoase, iar aromele de banană și vanilie se simt minunat. Vă recomand să salvați rețeta asta, căci și ea vă va salva de multe ori când veți dori ceva bun cu care să îi răsfățați pe cei dragi 😉

Briose cu banane si iaurt

Mod de preparare brioșe cu banane și iaurt

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Briose cu banane si iaurt

Brioșe cu banane și iaurt

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 35 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 10 brioșe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 2 banane bine coapte (aprox. 200 g, curățate)
  • 1 ou
  • 100 g iaurt gras (3.5%)
  • 60 g zahăr brut de melasă
  • 60 g zahăr alb
  • 180 g făină 000
  • 30 g cacao neagră
  • 5 g praf de copt
  • 1 lingură extract de vanilie
  • un praf de sare

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă specială pentru 10 brioșe. Tava mea e pentru 6 brioșe, am mai pregătit 4 forme din silicon. 
    Fie ungeți tava cu puțin unt, fie folosiți hârtiuțe speciale pentru brioșe.
  • Zdrobiți bananele cu o furculiță. 
  • Adăugați restul ingredientelor peste bananele paste și amestecați să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați compoziția în forme și dați tava la cuptor pentru 35 de minute. Puteți face și testul cu scobitoarea pentru a vă asigura că brioșele sunt bine coapte în interior, dar trebuie să știți că oricum, miezul va rămâne puțin umed.
  • De preferat ar fi să lăsați brioșele să se răcească înainte de servire, dar dacă nu mai aveți răbdare, să știți că sunt bune și calde.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Briose cu banane si iaurt

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • briose cu ciocolata
    Brioșe cu ciocolată. Rețeta simplă pentru cele mai pufoase brioșe.
  • Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
    Brioșe pufoase cu iaurt și fructe de pădure
  • Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
    Brioşe glazurate cu iaurt şi căpşuni
  • Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
    Brioşe din pandişpan cu dulceaţă de afine
3767 shares

Comentarii

  1. Angelica Dinca a zis

    august 11, 2022 at 3:57 pm

    Foarte bune briosele, dar hârtia nu se desface de briose.

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 11, 2022 at 5:19 pm

      Am pățit și eu așa, dar au fost de vină hârtiuțele. Eventual ar trebui unse cu puțin ulei înainte.
      La DM am găsit hârtiuțe cerate care se desfac ușor.

      Răspunde
  2. Veronica a zis

    mai 15, 2022 at 3:32 pm

    Au ieșit superbe...se topesc în gură😌🤤...îți mulțumesc pentru rețetă, mi-o salvez neapărat ❤️

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      mai 16, 2022 at 6:59 am

      Mă bucur tare mult că v-au plăcut brioșele. Vă aștept cu drag să încercați și alte rețete ❤️❤️❤️

      Răspunde
  3. Diana a zis

    ianuarie 08, 2021 at 9:39 pm

    In ce forme le coaceți, de ies asa frumos? În forme de silicon? 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 09, 2021 at 7:44 am

      Am copt 6 brioșe în forma metalică care se vede și în fotografie și 4 în forme de silicon 🙂

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.