Prăjitură cu brânză de vaci și zmeură. O prăjitură turnată, spornică și foarte ușor de făcut. Desert cu zmeură. Se poate face și cu zmeură congelată. Rețeta simplă de prăjitură cu zmeură.
E vară, e cald, pe vremea asta ne plac prăjiturile rapide, cu fructe de sezon. De data aceasta am făcut o prăjitură turnată cu brânză de vaci și zmeură proaspătă și parfumată, așa cum doar în toiul verii găsești.
Dacă și voi iubiți fructele de vară vă las mai jos o colecție de 10 rețete cu zmeură cu care să vă bucurați familia în această vară. Colecția conține rețete pentru toate gusturile, de la torturi și înghețată până la lichior de zmeură. Click pe fotografia de mai jos pentru a ajunge la rețete.
Numai priviți în fotografia de mai jos cât e de frumoasă, de catifelată și de delicată zmeura de vară! Îți vine s-o mănânci, nu alta! 😀
Rețeta aceasta de prăjitură cu zmeură e la fel de ușor de făcut ca și un chec cu fructe. De fapt e un fel de chec căruia mie îmi place să îi adaug brânză de vaci și să îl fac în forma rotundă.
Forma rotundă îi dă un aspect un pic mai elegant decât un banal chec și îmi permite să tai felii frumoase, triunghiulare. Brânza de vaci în general se potrivește bine în rețetele de deserturi cu fructe și îi dă acestei prăjituri o textură mai umedă și un gust mai bun, mai bogat.
Mod de preparare prăjitură cu brânză de vaci și zmeură
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 6 ouă
- 180 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcit
- 200 g brânză de vaci grasă, bine scursă
- 100 ml iaurt
- 220 g făină
- 8 g praf de copt
- pudra de vanilie, coajă de lămâie
- 300 g zmeură
- zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă rotundă cu diametrul de 25-26 cm. Fie o ungeti cu unt, fie o tapetați cu hârtie de copt, după cum vă e mai ușor.
- Bateți ouăle cu zahărul și un praf de sare până când își măresc considerabil volumul, iar zahărul se topește.
- Adăugați brânza de vaci, iaurtul, untul topit și răcit, vanilie și coajă rasă de lămâie după gust. Amestecați cu un tel sau cu mixerul să se omogenizeze compoziția.
- Amestecați făina cu praful de copt și încorporați-o în compoziția de mai sus. Veți obține un aluat ca o smântână groasă, care curge greu.
- Turnați aluatul în tavă, nivelați și presărați zmeura deasupra.
- Dați forma la cuptor pentru 40-45 de minute.
- Lăsați prajitura să se răcească, apoi o serviți pudrată cu zahăr vanilat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Prăjitura aceasta miroase minunat! Toată casa se umple de arome când o scoți din cuptor și tare greu mai e să ai răbdare să se răcească! Pudrați-o cu zahăr vanilat și serviți-o alături de cei dragi.
Sper să vă placă și vouă. Să îmi spuneți cum v-a ieșit! 🙂
Lasă un comentariu