Musaca de vinete cu carne de pui. Cum faci o musaca dietetică. Rețeta dietetică de musaca cu felii de vinete și carne tocată de pui.
E vară, e cald, nu ne plac mâncărurile grase și grele, iar tarabele sunt pline de vinete dolofane și gustoase. Așadar, ce rețeta ar putea fi mai potrivită în acest sezon, atunci când parcă ai vrea o mâncare consistentă, dar care să fie în același timp ieftină, ușoară și dietetică? O musaca cu felii de vinete și carne tocată de pui cred că e un răspuns pe gustul tuturor!
Eu am cumpărat câteva pulpe dezosate pe care le-am tocat acasă, la robot. Puteți face această musaca și cu piept de pui sau de curcan, dar și cu un amestec de carne tocată de porc și vită, dacă nu țineți la aspectul dietetic al rețetei 🙂
Mod de preparare musaca de vinete cu carne de pui
Am călit câteva legume împreună cu carnea tocată de pui și am pus feliile de vinete pe grătar pentru câteva minute pe fiecare parte. Apoi am așezat musacaua în straturi alternative de felii de vinete și carne. Am turnat în vas și puțin sos făcut din roșii proaspete, pasate împreună cu câteva frunze de pătrunjel.
Ultimul strat a fost de vinete. Peste el am turnat un ou bătut și am presărat puțin cașcaval ras pentru un aspect mai frumos. Hai că nu sună complicat, nu-i așa? 🙂
Dacă și voi iubiți vinetele la fel de mult ca noi, vă recomand să încercați și rețeta de vinete împănate cu usturoi la cuptor.
Va las mai jos rețeta în formatul pe care îl puteți tipări. Abia aștept să îmi spuneți cum v-a ieșit. Poftă bună!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 500 g carne tocată de pui (pulpe sau piept)
- 2 vinete mari
- 1 ceapă mare
- 2-3 căței de usturoi
- ½ ardei gras
- 1 lingură de ulei
- 150 ml vin roșu (opțional)
- 2-3 roșii pasate
- 1 ou
- 2-3 linguri de cașcaval ras
- cimbru, pătrunjel
- sare și piper, după gust
Instrucțiuni de preparare
- Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins, apoi căliți ceapa, ardeiul gras tocate mărunt și usturoiul trecut prin presă.
- Nu lăsați legumele să se călească prea mult, ci doar până își dezvoltă aroma, apoi puneți în tigaie și carnea tocată, sare, piper și cimbru după gust. Amestecați frecvent ca să nu se lipească.
- Adăugați vinul în tigaie, peste carne și amestecați. Alcoolul se va evapora, dar vinul va lăsa o aromă grozavă în carnea de pui. Dacă nu doriți să folosiți vin, puteți înlocui cu apă.
- Când carnea este cam pe jumătate fiartă (va mai fierbe destul și în cuptor), iar lichidul din tigaie a scăzut, stingeți focul și lăsați umplutura să se odihnească puțin.
- Tăiați vinetele rondele, le presărați cu sare pe ambele părți și le lăsați la scurs într-o sită ca să elimine apa în exces.
- Puneți rondelele de vinete pe un grătar sau pe grilul de teflon și rumeniți-le pe ambele părți.
- Pasați roșiile cu puțin pătrunjel și puțină sare.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o formă termorezistentă.
- Puneți câteva linguri de suc de roșii în tavă, și peste el un rând de vinete. Peste vinete puneți jumătate din umplutura de carne.
- Peste umplutură puneți cam 2 linguri de suc de roșii, și din nou un rând de vinete. Încă unul de carne, iar deasupra, ultimul rând va fi de vinete.
- Bateți oul cu puțină sare și turnați-l peste stratul de vinete. Presărați cașcavalul ras și dați forma la cuptor pentru 45-50 de minute, până când este frumos rumenită deasupra.
- Serviți musacaua de vinete cu carne de pui caldă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu