Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Musaca de vinete cu carne de pui

Publicat la 9 august 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

532 shares
Mergi la rețetă

Musaca de vinete cu carne de pui. Cum faci o musaca dietetică. Rețeta dietetică de musaca cu felii de vinete și carne tocată de pui.

Musaca de vinete cu carne de pui

E vară, e cald, nu ne plac mâncărurile grase și grele, iar tarabele sunt pline de vinete dolofane și gustoase. Așadar, ce rețeta ar putea fi mai potrivită în acest sezon, atunci când parcă ai vrea o mâncare consistentă, dar care să fie în același timp ieftină, ușoară și dietetică? O musaca cu felii de vinete și carne tocată de pui cred că e un răspuns pe gustul tuturor!

  • Musaca de vinete cu carne de pui
  • Musaca de vinete cu carne de pui

Eu am cumpărat câteva pulpe dezosate pe care le-am tocat acasă, la robot. Puteți face această musaca și cu piept de pui sau de curcan, dar și cu un amestec de carne tocată de porc și vită, dacă nu țineți la aspectul dietetic al rețetei 🙂

Musaca de vinete cu carne de pui

Mod de preparare musaca de vinete cu carne de pui

Am călit câteva legume împreună cu carnea tocată de pui și am pus feliile de vinete pe grătar pentru câteva minute pe fiecare parte. Apoi am așezat musacaua în straturi alternative de felii de vinete și carne. Am turnat în vas și puțin sos făcut din roșii proaspete, pasate împreună cu câteva frunze de pătrunjel.

Ultimul strat a fost de vinete. Peste el am turnat un ou bătut și am presărat puțin cașcaval ras pentru un aspect mai frumos. Hai că nu sună complicat, nu-i așa? 🙂

Dacă și voi iubiți vinetele la fel de mult ca noi, vă recomand să încercați și rețeta de vinete împănate cu usturoi la cuptor.

Vinete cu usturoi la cuptor

Va las mai jos rețeta în formatul pe care îl puteți tipări. Abia aștept să îmi spuneți cum v-a ieșit. Poftă bună!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 50 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g carne tocată de pui (pulpe sau piept)
  • 2 vinete mari
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • ½ ardei gras
  • 1 lingură de ulei
  • 150 ml vin roșu (opțional)
  • 2-3 roșii pasate
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de cașcaval ras
  • cimbru, pătrunjel
  • sare și piper, după gust

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o tigaie încăpătoare, puneți uleiul la încins, apoi căliți ceapa, ardeiul gras tocate mărunt și usturoiul trecut prin presă.
  • Nu lăsați legumele să se călească prea mult, ci doar până își dezvoltă aroma, apoi puneți în tigaie și carnea tocată, sare, piper și cimbru după gust. Amestecați frecvent ca să nu se lipească.
  • Adăugați vinul în tigaie, peste carne și amestecați. Alcoolul se va evapora, dar vinul va lăsa o aromă grozavă în carnea de pui. Dacă nu doriți să folosiți vin, puteți înlocui cu apă.
  • Când carnea este cam pe jumătate fiartă (va mai fierbe destul și în cuptor), iar lichidul din tigaie a scăzut, stingeți focul și lăsați umplutura să se odihnească puțin.
  • Tăiați vinetele rondele, le presărați cu sare pe ambele părți și le lăsați la scurs într-o sită ca să elimine apa în exces.
  • Puneți rondelele de vinete pe un grătar sau pe grilul de teflon și rumeniți-le pe ambele părți.
  • Pasați roșiile cu puțin pătrunjel și puțină sare.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu ulei o formă termorezistentă.
  • Puneți câteva linguri de suc de roșii în tavă, și peste el un rând de vinete. Peste vinete puneți jumătate din umplutura de carne.
  • Peste umplutură puneți cam 2 linguri de suc de roșii, și din nou un rând de vinete. Încă unul de carne, iar deasupra, ultimul rând va fi de vinete.
  • Bateți oul cu puțină sare și turnați-l peste stratul de vinete. Presărați cașcavalul ras și dați forma la cuptor pentru 45-50 de minute, până când este frumos rumenită deasupra.
  • Serviți musacaua de vinete cu carne de pui caldă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Musaca de vinete cu carne de pui

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
532 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • Crème brûlée servită în ramekin, decorată cu căpșuni, afine, mentă proaspătă și o păstaie de vanilie.
    Crème brûlée – rețeta clasică pas cu pas
  • Lava cake cald, cu miez lichid de ciocolată, presărat cu zahăr pudră și frunze de mentă
    Lava Cake – Rețetă Simplă cu Ciocolată Topită, Gata în 20 de Minute

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.