Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Tocăniță de pui cu roșii și gălbiori

Publicat la 27 august 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

151 shares
Mergi la rețetă

Rețeta simplă de tocăniță de pui cu roșii și gălbiori. Cum se face mâncarea de pui cu gălbiori. Cum se servește tocănița de pui cu roșii.

Tocanita de pui cu rosii si galbiori

Cred că e ultima dată vara aceasta când am mai găsit gălbiori în piață. Au cam început să dispară, din ce în ce mai rar îi găsesc și nu mai sunt micuți și fragezi ca acum vreo lună. Au pălăriile mari și cărnoase.

Prin comparație, am văzut într-un supermarket gălbiori micuți, frumoși și curați, probabil erau de cultură, nu sălbatici ca cei din piață. Dar costau 20 Ron/caserola de 400g. Eu din piață i-am cumpărat cu 20 Ron/kg. Cam mare diferența! Mergeți în piață, așadar! Poate aveți norocul să-i mai găsiți! 😉

Tocanita de pui cu rosii si galbiori

În ceea ce ne privește, orice mâncare care conține gălbiori este cea mai bună mâncare. Iubesc efectiv aceste ciuperci cu aroma lor specială " de pământ" și le vânez toată vara.

Folosesc gălbiorii chiar și la omleta sau ouăle jumări de la micul dejun . Vă las aici o rețetă de omletă cu gălbiori și mărar numai bună să îți incepi ziua cu ea sau să o iei la pachetul de la serviciu.

La fel de bune sunt și ouăle jumări cu roșii și gălbiori, rețeta aici. Dar de departe mâncarea mea preferată, cea căreia nu-i pot rezista niciodată, este cea de gălbiori cu smântână și usturoi, servită cu mămăliguță. Aș putea mânca așa ceva în fiecare zi a vieții mele!

Aici găsiți toate rețetele cu gălbiori de pe blog. Aveți de unde alege! 🙂

Mod de preparare tocăniță de pui cu roșii și gălbiori

Destul de rar combin gălbiorii cu carne, dar atunci când fac vreo tocăniță de pui cu gălbiori, lingem farfuriile de bună ce este! Nu se face mai greu decât orice altă tocăniță. Gălbiorii lasă multă apă atunci când dau de căldura focului, iar gustul lăsat în tigaie este absolut minunat.

  • Tocanita de pui cu rosii si galbiori
  • Tocanita de pui cu rosii si galbiori
  • Tocanita de pui cu rosii si galbiori

Cel mai greu lucru la rețeta asta este să cureți gălbiorii.

În mod normal ciupercile nu trebuiesc spălate sub jet de apă, ci doar periate foarte bine cu o pensulă de bucătărie, pentru a îndepărta tot praful și nisipul. Eu una, nu reușesc niciodată să curăț gălbiorii în acest fel. De obicei găsesc în piață gălbiori de pădure, plini de pământ și de paie. Trebuie să îi iau la mână unul câte unul să îi curăț și să îi spăl cu atenție.

Dacă luați gălbiorii de la supermarket, vor fi mai curați, iar misiunea voastră ceva mai ușoară 🙂

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tocanita de pui cu rosii si galbiori

Tocăniță de pui cu roșii și gălbiori

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 600 g carne de pui (am avut pulpe dezosate)
  • 700 g gălbiori (cântăriți după ce au fost curățați)
  • 1 ceapă uscată, mare
  • 1 ardei gras (de preferat roșu)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri unt ( e opțional, dar da un gust foarte bun mâncării)
  • 200 ml suc de roșii mai consistent (sau roșii pasate)
  • sare și piper, după gust
  • cimbru proaspăt sau uscat

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie sau cratiță încăpătoare.
  • Căliți 2-3 minute ceapa și ardeiul gras tăiate cubulețe. Tot acum puneți și usturoiul trecut prin presă sau tocat mărunt.

  • După ce s-a înmuiat ceapa și a devenit translucidă, adăugați carnea tăiată cuburi, sare, piper, cimbru și cam 150 ml apă și lăsați totul să fiarbă înăbușit timp de 10 minute, amestecând din când în când să nu se lipească.

  • Turnați sucul de roșii peste carne și amestecați
  • Puneți gălbiorii curățați și spălați în tigaie și lăsați-i să fiarbă înăbușit, acoperiți cu un capac cam 15-20 minute. Amestecați din când în când și gustați gălbiorii să vedeți dacă sunt gătiți suficient. 
    Gălbiorii vor începe să lase apă imediat ce dau de căldură, deci nu e nevoie să adăugați alt lichid.
  • Serviți tocănița de pui cu gălbiori caldă sau rece, alături de o pâine bună de casă sau de o mămăliguță.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tocanita de pui cu rosii si galbiori

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
151 shares

Comentarii

  1. Violeta a zis

    august 27, 2019 at 11:19 am

    Buna,,ai incercat sa conservi galbiorii sau ghebe pt iarna?Sunt retete cu otet sau zeama lamaie.Am facut dar ii schimba gustul, se intaresc si nu mai sunt buni de gatit. in tocanite sau cu smantana.Cu stima, Violeta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 27, 2019 at 11:35 am

      Nu am incercat sa ii conserv la borcan. Normal ca otelul le schimba gustul. Cred ca asa, conservati in otet nu se mai pot folosi decat in salate.
      In schimb, i-am congelat, dupa ce i-am curatat, spalat si i-am uscat pe cat de bine am putut.
      Congelati se pastreaza destul de bine. Cand ii gatesti lasa cam multa apa (mai ramane apa printre lamele...), dar tot sunt buni si se pot folosi la tot felul de mancarici.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x