• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete dietetice

    Ouă jumări cu roșii și gălbiori

    Publicat la 22 iulie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Ouă jumări cu roșii și gălbiori. Rețeta de ouă jumări, scrob sau papară de ouă. Omletă cu gălbiori. Cum se face scrob cu ciuperci.

    Nu mi-a fost niciodată clar dacă acest fel de a găti ouăle se numește jumări, scrob, papară sau omletă. Eu de la mama și de la bunica le știu simplu, ca "ouă bătute" Dar cred că nu merită să fac teoria chibritului pe acest subiect. Probabil că vorba aceea cu "câte bordeie, atâtea obiceie" se aplică și în acest caz 🙂

    Ouă jumări cu roșii și gălbiori

    Oricum s-ar numi, mâncarea aceasta rapidă e mereu delicioasă. Jumările de ouă sunt excelente la micul dejun chiar și gătite simplu, doar cu sare și piper. Dacă le mai adăugăm gălbiori și câteva cuburi de roșii, deja va fi un mare răsfăț culinar!

    Rețeta este excelentă și pentru prânz sau o cină lejeră, alături de o salată și de câteva felii de pâine de casă. De multe ori am luat ouă jumări și la pachetul de la birou și am avut un prânz delicios!

    Dacă iubiți și voi gălbiorii la fel de mult ca și mine, vă recomand să încercați rețeta de gălbiori cu smântână și usturoi. E nemaipomenit de gustoasă, mai ales dacă o serviți alături de o mămăliguță.

    Galbiori cu smantana si usturoi

    Mod de preparare ouă jumări cu roșii și gălbiori

    Mie îmi place să prepar ouăle în acest fel în diminețile de week-end când am mai mult timp la dispoziție. Dacă nu aveți gălbiori, puteți folosi orice alte ciuperci aveți și vă plac.

    Două mici secrete are această rețetă: să nu bateți prea mult ouăle și să nu le gătiți în exces. Ouăle trebuiesc bătute doar până se desfac puțin, nu făcute spumă și trebuiesc lăsate pe foc doar până se coagulează. Dacă le lăsați mai mult, vor deveni prea uscate și "gumate".

    Laura Seicean de la 'Căsuța Laurei" are o postare cu video atașat în care explică excelent cum se prepară corect ouăle jumări. O găsiți aici.

    • Ouă jumări cu roșii și gălbiori
    • Ouă jumări cu roșii și gălbiori
    Ouă jumări cu roșii și gălbiori

    Ouă jumări cu roșii și gălbiori

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes
    Gătire: 15 minutes
    Timp total: 25 minutes
    Număr de porții: 2 porții
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 4 ouă
    • 200 g gălbiori
    • 2 fire de ceapă verde
    • 1 lingură de unt
    • 1 roșie mare
    • pătrunjel proaspăt

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-o tigaie încăpătoare, puneți untul la topit și adăugați ceapa tăiată mărunt.
    • Când ceapa s-a înmuiat puțin, adăugați gălbiorii, spălați și tăiați dacă sunt mai mari. Tot acum presărați un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat.
    • Adăugați roșia tăiată cubulețe. Gălbiorii vor lăsa foarte multă apă. Amestecați din când în când până scade apa.
    • Între timp bateți cele 4 ouă, nu prea mult, ci doar până se desfac puțin.
    • Turnați ouăle bătute în tigaie și amestecați. Nu gătiți ouăle prea mult! Ouăle trebuiesc gătite doar până se coagulează, fără să le uscați sau să le rumeniți.
    • Împărțiți ouăle jumări pe două farfurii, presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți imediat.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Ouă jumări cu roșii și gălbiori

    Din aceeași categorie

    • Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. xyz

      martie 30, 2020 at 12:57 pm

      Numele corect este jumari. Scrob, papara, gaigana sunt regionalisme iar omleta este cu totul altceva.

      Răspunde
      • Iuliana

        martie 30, 2020 at 1:31 pm

        Dragă xyz ne-ai lămurit buștean! Te înțelegem, și noi ne plictisim în perioada asta.

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.