V-am povestit eu mai multe despre gălbiori şi cât de mult îmi place aroma lor, atunci când v-am arătat reţeta de paste cu gălbiori şi sos de roşii. Atunci, după ce am făcut pastele, îmi mai rămăsese o mână de gălbiori neinvestiţi. A doua zi dimineaţa i-am asezonat cu nişte mărar proaspăt şi câteva felii de roşii şi i-am folosit la reţeta de omletă de astăzi.
Să faci o omletă nu e cine ştie ce greutate sau vreo reţetă cu mari secrete. De fapt, atunci când vine vorba de omlete, avem mai degrabă nevoie de idei, de noi combinaţii care pot fi făcute, nu neapărat de cantităţi în grame şi tehnici de preparare. Aşa că reţeta de azi e mai mult o idee. Dacă aveţi la îndemână nişte gălbiori, să ştiţi că dau un gust minunat acestui mic dejun care de altfel e destul de banal.
Zâmbesc şi acum când mă uit la poze...vă imaginaţi cum e dimineaţa, noi somnoroşi, cu ceaşca de cafea încă nebăută şi grăbiţi să nu întârziem la birou... şi eu care nu puteam mânca până nu făceam poze cu biata omletă! De râsul lumii, zău aşa! Dar arta cere sacrificii, iar uneori asta înseamnă să mănânci omleta rece şi să bei cafeaua pe fugă, practic s-o dai pe gât dintr-o mişcare, ca pe ţuică. Dar măcar pleci la serviciu cu un zâmbet larg pe faţă pentru că ţi-ai început ziua cu ceea ce îţi place să faci: mâncare şi fotografii 😀
Mod de preparare omletă cu gălbiori şi mărar
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 4 ouă
- 2 fire de ceapă verde (am folosit doar partea albă)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- o mână de gălbiori (aprox. 100 g)
- 2 linguri de lapte
- 2 fire de mărar proaspăt
- 1 roşie mijlocie
- sare şi piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Gălbiorii spălaţi bine în mai multe ape, îi tăiem cubuleţe sau felii subţiri (ca să se prăjească mai repede) şi îi călim în uleiul de măsline împreună cu ceapa tocată mărunt.
- Ouăle le batem bine împreună cu laptele, adăugăm sare, piper şi mărar tocat fin şi le turnăm în tigaie peste gălbiori.
- Adăugăm deasupra felii de roşie şi lăsăm omleta să se coacă la foc mediu acoperită cu un capac. În acest fel nu va mai fi nevoie să o coacem pe ambele părţi.
- Este gata când s-a închegat şi oul de la suprafaţă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu