Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă

Publicat la 16 octombrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

598 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă de ardei iuți în oțet, fără fierbere. Cum se păstrează ardeii iuți la borcan pentru iarnă. Ardei iuți murați întregi, care rămân crocanți.

Ardei iuti la otet pentru iarna

Mărturisesc că la noi în familie, eu sunt singura care mănâncă iute și dacă e pe alese, prefer ardeii iuți tocați, puși la borcan cu oțet și miere de albine.

Asta pentru că de regulă mănânc ardei iuți la ciorbă și atunci îmi e mai comod să dau drumul câtorva rondele direct în farfurie, decât să mușc dintr-un ardei întreg și să rămână început, de parcă e ros de șoricei. Nah, fiecare are gărgăunii lui. Mie nu-mi plac ardeii începuți 😀

Rețeta ardeilor tocați , este foarte simplă și o găsiți cu un click pe fotografia de mai jos.

Ardei iuţi muraţi în oţet cu miere de albine

Totuși, am constatat că sunt multe situații, mai ales când avem musafiri, când e mai elegant să servești lângă o ciorbă sau lângă o saramură de pește (vezi aici rețeta), ardei iuți întregi, decât rondele. Așa că am grijă să pun mereu și un borcan, sau două cu ardei întregi.

De data asta am pus două borcane pentru că am găsit două soiuri de ardei iuți mici și simpatici în piață. Deși sunt colorați diferit, mie mi s-au părut la fel de iuți atât cei verzi, cât și cei roșii, așa încât problema rămâne mai mult estetică 🙂

Ardei iuti la otet pentru iarna

Mod de preparare ardei iuți în oțet pentru iarnă

Modul de preparare este similar cu cel al ardeilor tăiați rondele, iar proporția apă/oțet este de 1:1. Adică jumătate apă, jumătate oțet în care am adăugat sare neiodată și zahăr.

Am încălzit puțin oțetul, doar cât să se dizolve sarea și zahărul, ca să fiu sigură că am o compoziție omogenă. Am turnat lichidul în borcane și am înfiletat capacele. Simplu de tot!

Poate că partea cea mai grea a rețetei este să estimezi din ochi cât lichid va intra în borcane. Nici mie nu-mi reușește perfect, întotdeauna îmi mai rămâne puțin nefolosit, dar asta nu e chiar o tragedie.

Dacă doriți să fiți foarte riguroși puteți proceda în felul următor: după ce așezați ardeii, umpleți borcanele cu apă, apoi vărsați apa într-un vas și aruncați jumătate din ea. Completați nivelul cu oțet - adică câtă apă ați aruncat, atâta oțet puneți - apoi adăugați sare și zahăr.

Ardei iuti la otet pentru iarna

Vă las mai jos, orientativ, cantitățile folosite de mine. Ardeii mei au fost mici și subțiri, s-au așezat tare bine în borcane. Doar celor roșii a trebuit să le tai codițele ca să pot pune capacul.

În funcție de soiul de ardei folosit și de cât de bine reușiți să îi așezați în borcane, e posibil să vă intre mai mult sau mai puțin oțet.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ardei iuți în oțet

Ardei iuți în oțet pentru iarnă

5 from 28 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 2 borcane de 400 g
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • aprox. 300 g ardei iuți
  • 300 ml apă
  • 300 ml oțet de 9 grade
  • 3 lingurițe de sare neiodată
  • 3 linguri de zahăr (sau miere de albine)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Borcanele și capacele trebuiesc în prealabil sterilizate. Spălați-le bine cu apă și detergent și introduceți-le în cuptor la 150 degrade pentru 20 de minute.
  • Ardeii trebuie să fie proaspeți, sănătoși și crocanți. Spălați-i bine de praf și așezați-i cât mai eficient în borcane.
  • Puneți apa și oțetul într-un vas, adăugați sarea și zahărul.
  • Încălziți lichidul doar până se dizolvă complet sarea și zahărul, apoi turnați-l în borcane în așa fel încât să acopere complet ardeii.
  • Înfiletați capacele și păstrați borcanele într-un loc răcoros. Ardeii vor fi gata de consum după 2-3 săptămâni.

Bine de știut:

Dacă doriți să fiți foarte riguroși în măsurarea lichidului, puteți proceda în felul următor: după ce așezați ardeii în borcane, umpleți borcanele cu apă, apoi vărsați apa într-un vas și aruncați jumătate din ea. Completați nivelul cu oțet, apoi puneți sare și zahăr respectând proporțiile din rețetă, adică: ½ linguriță de sare neiodată și ½ lingură de zahăr la 100 ml de lichid.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ardei iuti la otet pentru iarna

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
598 shares

Comentarii

  1. Nicolae a zis

    septembrie 13, 2024 at 10:57 am

    5 stars
    Mulțimesc!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      septembrie 13, 2024 at 12:18 pm

      Cu drag! Mă bucur că vă e de folos!

      Răspunde
5 from 28 votes (27 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x